Ești profesor de balet? 7 motive ca să iei lecții de dans

by Mihaela Moldoveanu
lecții de dans
Share the NEWS & spread the JOY!

Trăim niște vremuri complicate. Și nu doar dacă ne referim la incidența violențelor, la generația Z sau la problemele de mediu.

Poate ați observat că de câțiva ani, poate odată cu expansiunea rețelelor sociale și dezvoltarea platformelor video, există o sete planetară de a împărtăși cu toată lumea ceea ce știm fiecare dintre noi, ceea ce ne face unici.

Vezi “Top 10 cele mai bune școli de dans din S.U.A. în 2019-2020”

Fie că e vorba de fizică, ghicit în tarot, psihologie aplicată, gastronomie, fotografie sau dans, împărtășirea cunoștințelor ne ajută fie să ne câștigăm existența făcând ceva plăcut, fie ne face să simțim că chiar contribuim la împlinirea celorlalți.

 

Bine, și baletul? Care-i legătura cu baletul? Iată!

Dacă ești profesor, pe de o parte îi înveți pe alții, de obicei copii, să pătrundă tainele acestui dans, corect? Pe de altă parte, dacă mergi să iei niște lecții suplimentare, de tango sau salsa, de exemplu, nu doar că vei fi un profesor de balet cu multiple cunoștințe, dar le vei îmbogăți și celorlalți profesori experiența de dans. Sharing, nu?

Vezi aici lista școlilor private de balet din România 

Un înțelept spunea că trăim o epocă în care fiecare trib, fiecare om, îl învață pe celălalt și învață de la el. De ce să iei în continuare lecții de dans dacă ești profesor de balet? Iată mai jos!

7 motive pentru care să iei lecții de dans

1 Amintește-ți cât de talentat ești.

Poate că a trecut ceva timp de când ai urcat ultima oară pe scenă, dar când pășești pe podea și începi să dansezi singur, îți vei aminti repede cât era de plăcut.

2 Menținerea sănătății fizice.

Poate le spui tuturor ce bine e să facă mișcare, să ia lecții de dans, să alerge, să facă exerciții. Iată un motiv excelent să faci același lucru și să ai grijă de tine. Plus că scapi de stresul pe care ți-l provoacă studenții tăi.

3 Învață trucuri de la alți profesori.

Un profesor uită ușor cum e să fii învățăcel, pentru că acum rolul lui e să educe. A lua cursuri vă poate oferi cunoștințe cu privire la experiența studenților și vă va ajuta să abordați colaborarea cu ei cu înțelegere și compasiune.

Acordați atenție strategiilor pe care profesorii dvs. le utilizează, care ar putea să nu fie eficiente, observați însă și ce funcționează. Avem mereu ceva de învățat de la alții.

4 Prieteni noi, pași noi, o muzică nouă.

Luați lecții de dans de la alți profesori și ca să stabiliți noi conexiuni în această lume mică. În plus, s-ar putea să găsiți o muzică excelentă pe care s-o puteți folosi la clasă. Intrați într-o lume nouă, cu o muzică nouă și cu alte mișcări. Jucați-va cu inspirația și cu ceea ce știți deja, experiența vă va face să vă simțiți mai bine.

5 Fă ceva pentru tine

Viața ta se învârte în jurul studioului și a studenților tăi! De aici îți iei motivația de a continua, de aici îți vin toate plăcerile și toate durerile! Fă o schimbare pentru tine!

Poate câteva mișcări noi sau chiar niște pantofi de dans în loc de poante îți vor îmbunătăți starea de spirit! Plus câtă energie vei avea de-acum pentru clasa ta de studenți, gândește-te!

6 Fii tu inspirația!

Dansatorii, și nu doar ei, cred că, odată ce au devenit profesori, toată viața îi vor învăța pe alții. Ah, ce rutină, sigur te-ai simțit blazat de multe ori până acum! Clasa ta de elevi nu pleacă nicăieri, în schimb tu poți să iei o pauză de la balet din când în când.

Ce modalitate mai bună de a învăța decât prin exemplul propriu. Ce încântați vor fi elevii tăi aflând că și doamna profesoara merge la cursuri! Îi poți inspira astfel să nu se oprească din învățat, să-și dorească mereu noi moduri de exprimare.

7 Ieși din zona de confort!

Știm toți ce înseamnă asta, nu? Ne uităm în jurul nostru, îi vedem pe prieteni zbătându-se într-un mediu în care nu se mai simt bine dar nu au curajul să facă o schimbare. Și îi privim cu compasiune sau chiar milă. Nu înțelegem de ce n-o fac și poate nu ne dăm seama că uneori avem aceeași problemă. Nu e mereu ușor, dar până la urmă e ca și cum ai fi în aceeași casă, doar mai schimbi din când în când camera. Alți pereți, alte culori, alte oglinzi. Ce poate fi rău? Cred că din timp în timp e bine să ne mai privim în alte oglinzi și să mai lăsăm alți ochi să ne privească!


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate