Member Directory

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Artist of the The Royal Danish Ballet, Marina Minoiu was born and trained in Bucharest. She was a 1st Soloist with the National Bucharest Opera until 2016. Her repertoire included the principal roles in K.MacMillan’s “Manon”,Sir F.Ashton’s “La fille mal gardee”, “Marguerite and Armand”, “The Dream”, J.Kobborg’s “La Sylphide” and so on. Since 2016 she is an Artist with The Royal Danish Ballet. Her repertoire includes parts in productions by A. Bournonville, N. Hubbe, C. Wheeldon,G.Dean, J. Kylian and others. Marina Minoiu was nominated for the Outstanding Performance by a Female Dancer in 2015 for her role as “Marguerite” in Frederick Ashton's "Marguerite and Armand" by Dance Europe, one of the most important international dance magazines.

Graham Watts is a freelance dance writer and critic writing regularly for Dancing Times, Shinshokan Dance magazine (Japan), Bachtrack.com and DanceTabs.com. He has written the biography of Daria Klimentová (The Agony and the Ecstasy) and contributed chapters about the work of Akram Khan to the Oxford Handbook of Contemporary Ballet and on Shobana Jeyasingh for the third edition of Routledge’s Fifty Contemporary Choreographers. He is Chairman of the Dance Section of The Critics’ Circle and of the UK National Dance Awards and regularly lectures on dance writing and criticism at The Royal Academy of Dance and The Place. He was nominated for the Dance Writing Award in the 2018 One Dance UK Awards and was appointed OBE in 2008

Andreea Tănăsescu este coregraf, manager cultural, cercetător în dans și Lect.Univ.Dr. în cadrul Facultății de Teatru a U.N.A.T.C. – I.L.Caragiale din București, Departamentul Coregrafie, și autor al volumului „Exercițiu de solidaritate”, publicată în 2019.
Cu studiile începute în cadrul Liceului de Coregrafie Floria Capsali, Andreea Tănăsescu și-a continuat incursiunea în lumea coregrafică la U.N.A.T.C., iar mai târziu s-a perfecționat, în Franța, la Paris.
Premiile internaționale primite îi certifică realizările, munca și devotamentul pentru artă.

Sandra Mavhima este coregraf, profesor și director artistic. A absolvit Liceul de coregrafie „Floria Capsali”, București în 2003. În 2007 a obținut licența în arte (coregrafie) la Universitatea Națională de Teatru și Cinematografie „I.L. Caragiale” (UNATC), în 2010 masterul în Artele Spectacolului, în cadrul aceleiași universități. În 2014 a absolvit Universitatea Națională de Arte București, Facultatea Istoria și Teoria Artei, iar în 2018 a obținut un doctorat în cinematografie și media pe baza studiului de cercetare „Limbajul coregrafic în filmul experimental” (UNATC).
Și-a început cariera de coregraf în 2008. Din 2011 lucrează ca manager cultural pentru Asociația Secția de Coregrafie. În perioada 2014 – 2017 a fost director artistic al „ALT Concurs Național de Coregrafie”
A început să predea în 2007, în cadrul Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” și UNATC. Rezultatele pedagogice au fost recunoscute de Ministerul Educației cu Diplomă de Excelență pentru realizările din domeniul educației și poziția de excelență în galeria olimpicilor ai școlii românești.
În prezent este lect. univ. dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și coregraf colaborator la Teatrul de Balet Sibiu.

Acum mai bine de 6 ani m-a luat valul de la Constanța, m-a adus la București și m-a lasat aici. Pasiunea pentru scris m-a dus de la Mate-Info la Comunicare și Relații Publice, iar de aici incolo, am profitat de fiecare oportunitate ce mi-a ieșit în cale.
De la organizații studentești și voluntariat, până la internship-uri și job-uri în domeniul Social Media și Online Marketing, mi-am croit încet dar sigur drumul spre o independență profesională.
Ce fac mai exact? Numit modern, content writing – îmi place să scriu povești, pentru oameni sau pentru business-uri – fie că sunt articole de blog, newslettere sau conținutul paginilor de pe website-ul de prezentare.
De asemenea, ”manageriez” după strategie și obiective paginile din rețelele sociale (Facebook, Instagram, LinkedIN) ale unui business/ persoană publică și mă asigur că există un conținut liniar și o linie de branding.
Sunt o millenială hibrid care încearcă să găsească un echilibru dintre life, fun, career, love and health – ca toți ceilalți.

Pe scurt, despre mine: sunt profesor coregraf, absolvent al UNATC Bucureşti, facultatea de Teatru, specializarea Coregrafie-pedagogie, cu master în Arta Spectacolului Coregrafic al aceleiași Universităţi. Doctorand al UNARTE București, domeniul Arte Vizuale.
Sunt fondatorul Festivalului Internaţional de Artă Coregrafică „Lebăda de Cristal” şi al EuRo&Dans, aflat în CAEN al Ministerului Educației şi Cercetării din România.
Am iniţiat proiectului internaţional Comenius „Theater without frontiers”, desfășurat în colaborare cu şcoli din Italia, Franța, Germania, Reunion şi România. Sunt adesea jurat în competiții de dans naționale și internaționale.
Mă bucur şi sunt onorat să colaborez cu Ballet Magazine.


Share the NEWS & spread the JOY!

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate