A 6-a ediție a Festivalului european al școlilor de balet “Grand Assemble” va avea loc în perioada 24-27 Octombrie

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Organizat de Fundația Culturală “Simona Noja” din Cluj, Festivalul european al școlilor de balet „Grand Assemblé”, aflat la cea de-a 6-a editie în acest an, se va desfășura online. Coregrafiile participante vor fi încarcate pe canalul de Youtube al Festivalului și vor fi prezentate public. Dead-line înscrieri 20 octombrie!

Evenimentul se adresează tinerilor dansatori cu vârste de 12-18 ani, și peste, iar sesiunile de workshop-uri se vor desfășura deasemeni online. Pentru sesiunile de workshop-uri sunt invitate ca profesori numeroase personalități ale lumii baletului din Viena, Paris, Brazilia, Cuba sau Statele Unite.

Festivalul european al școlilor de balet „Grand Assemblé” isi doreste sa creeze pe langa un cadru elevat al comunicării artistice si coreografice în care tinerii artiști și maeștrii lor primesc șansa de a prezenta publicului propria lor creație, si prezentarea de proiecte transdisciplinare.

Drumul urmat cu consecvență de Fundația Culturală „Simona Noja” încă din 2002, spre o cât mai largă cuprindere a educației prin cultură, continuă astfel, se amplifică și se diversifică menținând acest eveniment în actualitatea vieții culturale clujene.

 

Festivalul “Grand Assemble”! Eleganță și grație cu fiecare apariție a doamnei Simona Noja Nebyla

Simona Noja Nebyla a  fost prim-balerină a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca între anii 1986-1991, urmând o carieră internațională la Opera Germană Rhein din Düsseldorf și apoi ca prim-balerină a Operei de stat din Viena. În toată această perioadă a avut numeroase apariții pe scenele din Buenos Aires, Santiago de Chile, Havana, Moscova, Milano, Roma, Dresda, Napoli, Stockholm, Helsinki, Stuttgart, Frankfurt şi München.

A fost, de asemenea, Director al Academiei de balet a Operei de Stat din Viena, până la finele anului 2019, iar începând cu anul 2015 organizează Festivalul european al școlilor de balet „Grand Assemblé” la Cluj.

 

Premiul cel mare al Festivalului “Grand Assemble”! O participare gratuită la ediția următoare a Festivalului, de la Viena

Potrivit comunicatului transmis de organizatori,  selecția celor mai bune coregrafii de dans clasic și contemporan ale tuturor participanților, și prezentarea lor către public, se va realiza online, pe canalul Youtube al fundației.

 

“Pentru a le putea prezenta online, vă rugăm să vă asigurați că aveți drepturile de a folosi muzica și coregrafia și să ni le trimiteți menționând următoarele detalii: numele dansatorului (lor), coregrafului și compozitorului (opțional); numele piesei, numele școlii (opțional) și anul filmării acesteia” se arată în comunicatul transmis de organizatori.

“Vă rugăm să alegeți cel mai recent dintre videoclipurile dvs. și să ni le trimiteți cât mai curând posibil, deși nu mai târziu de 20 octombrie 2020” mai transmit organizatorii celor interesați, prin același comunicat.

 

Pentru înscrieri, concurenții sunt invitați să transmită coregrafiile prin webtransfer pe adresa de mail a doamnei Simona Noja, respectiv simona.noja@gmail.com.

Înscrierea este gratuită pentru membrii Fundației Simona Noja. Cele mai bune coregrafii vor primi drept premiu o înscriere gratuită la ediția următoare a Festivalului de la Viena

 

Workshop-urile Festivalului “Grand Assemble”se vor derula online, cu profesori de renume

Orele de studiu se vor derula online, prin intermediul platformei Zoom, fiecare concurent urmând a primi invitația pe mail. Programul de studii este structurat după cum urmează:

SÂMBĂTĂ 24 octombrie 2020

24.10.2020 10.00-11.30 (ora locală în România) Clasa de balet Zoom (vârsta de peste 12 ani) cu Mihail Sosnovschi din Viena, Austria

24.10.2020 12.00-13.30 (ora locală în România) Clasa de balet 15+ ani cu Stephane Phavorin, de la Opera din Paris, Franța

DUMINICĂ 25 octombrie 2020

25.10.2020 10.00-11.30 (ora locală în România) Balet Zoom Class (vârsta de peste 12 ani) cu Giséle Santoro din Brazilia

25.10.2020 12.00-13.30 (ora locală în România) Clasa de balet Zoom (vârsta de 15 ani) cu Arianne Lafita Gonzalez din Cuba

LUNI 26 octombrie 2020

26.10.2020 10.00- 11.30 (ora locală în România) Ballet Zoom Class (vârsta de 15 ani) cu John Clifford, Balanchine Style, Los Angeles, SUA

MARȚI 27 octombrie 2020

27.10.2020 16.00- 17.30 (ora locală în România) cu Tamara King-Amsden (vârsta peste 12 ani) de la Boston Ballet School

27.10.2020 18.00-19.30 (ora locală în România) Cursuri de balet (vârsta peste 15 ani) cu Rainer Krenstetter, Miami City Ballet, SUA

 

În secțiunea de Proiecte Transdisciplinare a Festivalului “Grand Assemble”, vor fi prezentate trei creații video despre dans

Prima creație video este „Medieval Idyll upon a time” – un scurtmetraj realizat de Patricia Tomas în locațiile din Clujul Evului Mediu având ca protagoniști o dansatoare (Melania Dindelegan) și un actor (Sebastian Topan).

O a doua piesă este „La Favorita” – un scurt film despre dans realizat de Walid Gorgy; un material despre balet, muzică și imaginea Clujului – având ca protagoniști opt dansatori de balet într-o piesă clasică de muzică a lui Gaetano Donizetti, însoțite de proiecții din orașul vechi Cluj-Napoca.

Și „Push On” – un film de Boris Nebyla și Patricia Tomas cu o coregrafie de dans contemporan a Angelinei Gavrilova pe străzile virtuale din Cluj-Napoca.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate