Alina Cojocaru a fost desemnată “balerina anului” în cadrul Premiilor Internaționale ale Tanz Magazine

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Alina Cojocaru a fost desemnată “Balerina anului”, în cadrul Premiilor Internaționale ale Tanz Magazine, revistă ale cărei distincții sunt printre cele mai prestigioase din lume în domeniul artei coregrafice. Premiul i-a fost acordat pentru evoluţia sa din spectacolul Menajeria de sticlă de Tennessee Williams, prezentat de Baletul Operei din Hamburg, în coregrafia lui John Neumeier.

În cadrul Premiilor Tanz Magazine au mai fost distinși Akram Khan – “Coregraful anului”, pentru spectacolul Outwitting the Devil și Compania de Balet a Operei din Zurich, pentru spectacolul Fetița cu chibrituri de Helmut Lachenmann.

Citește și

Cum se naște o revistă de balet? Povestea “Dance for You Magazine”, creată de Nicolae și Mihaela Vieru

Interviu cu Mara Tudose. Elevă în anul IV la Academia de balet Vaganova, Sankt Petersburg

Alina Cojocaru s-a pregătit timp de şapte ani la Kiev apoi, după câştigarea Concursului International de la Lausanne în 1997, la Royal Ballet Academy de la Londra. După şase luni de la absolvire s-a întors la Kiev ca prim-solistă, iar un an mai târziu, în 1999, s-a alăturat Royal Ballet “Covent Garden” din Londra.

Una dintre cele mai apreciate balerine ale lumii, artista româncă a colaborat cu companii precum cele ale Operei din Paris, Teatrului Bolșoi, Teatrului Colon din Buenos Aires și ale Operelor din Hamburg și Viena, iar începând din 2013 este prim-solistă a English National Ballet.

În paralel, continuă să interpreteze roluri importante ca invitată permanentă a altor companii de prestigiu precum Hamburg Ballet şi American Ballet Theatre.

În perioada 2014-2016 a fost invitată să danseze pe scena Operei Naţionale Bucureşti, când la conducerea Baletului instituţiei se afla partenerul său de scenă şi de viaţă Johann Kobborg.

La începutul acestui an a primit distincţia “Balerina anului” şi din partea revistei italiene “Danza&Danza”.

 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate