Asociația “Art Generation” aduce publicului timișorean spectacolul „Fetița cu chibrituri” în coregrafia profesoarei Denisa Fodor

Spectacolul va avea loc pe data de 22 decembrie, ora 19:00 la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timișoara, și va avea în distribuție mai multe dintre tinerele balerine în devenire din localitate

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Spectacol de dans contemporan ”Fetița cu chibrituri” este o adaptare după basmul cu același nume scris de Hans Christian Andersen; o opera literară semnificativă ce abordează o temă universală în care fiecare s-ar putea regăsi.

Povestea tratează tema compasiunii și rezultatul lipsei empatiei în fața suferinței celorlalți, suprapusă peste planul fantastic al posibilității comunicării cu o lume transcendentă.

Citește și

Opera Națională București  susține proiectul „Școala Generații – Prevenirea abandonului școlar ”

Cele mai bune 5 spectacole de balet din toate timpurile, potrivit Ranker.com

 

“Fetița cu chibrituri”, un spectacol de excepție într-o coregrafie pe măsură

Asociația Cultural Artistică “Art Generation” a fost înființată cu dorința de a răspândi și de a transmite mai departe arta dansului și de a sprijinii și de a promova tinerele talente prin spectacolele oferite publicului timișorean și nu numai.

Asociația recrutează dansatori, îi formează și le oferă posibilitatea de a face parte din spectacolele Art Generation. Asociația oferă astfel tinerilor care se antrenează în dans clasic și dans modern-contemporan, oportunitatea de a ieși și de a prezenta pe scenă, în fața publicului, rezultatul și fructul muncii lor, în cadrul spectacolele ”Art Generation”.

Spectacolele Art Generation se vor adresa atât adolescenților cât și adulților, abordând diverse teme și stiluri.

Spectacolul “Fetița cu chibrituri” este pus în scenă de Denisa Fodor, absolvent al Universității de Arte, Secția Artele spectacolului – Coregrafie din Târgul Mureș, în prezent masterandă la la UNATC – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, București – Master Coregrafie și Performanță în Dans.

 

„Fetița cu chibrituri”, balet într-o adaptare a basmului scris de Hans Christian Andersen

Spectacolul „Fetița cu chibrituri” va avea loc pe data de 22 decembrie, ora 19:00 la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timișoara. Durata spectacolului va fi de o oră. În distribuția acestuia veți pute regăsi pe Adela Moldovan, Irina Petrescu, Teodora Prodana, Dara Alexa, Adriana Gyuge, Francesca Gherman, Sofia Goleanu, Maia Strungaru, Elisa Radosav, Denisa Fodor.

Adriana Gyuge este una dintre finalistele proiectului “13 under 13, 2021” respectiv “Cei 13 copii, balerini în devenire cu vârsta de sub 13 ani, care prezintă un mare potențial de a deveni reprezentanți de succes ale baletului românesc ”, un proiect derulat în prima parte a acestui an, realizat de Ballet Magazine Romania în colaborarea cu școlile de balet nominalizate în proiectul “Școala ta de balet”.

Prin proiectul “13 under 13, 2021” Ballet Magazine Romania propune publicului, promovează și susține acei 13 copii cu vârsta de sub 13 ani, balerine sau balerini în devenire, care prin munca și realizările de până acum – și conform aprecierii profesorilor cu care lucrează – prezintă potențialul de a deveni viitoare “stele ale baletului românesc”!

Află mai multe despre acest proiect 

“13 under 13, 2021”! Un proiect Ballet Magazine în parteneriat cu școlile nominalizate în proiectul “Școala ta de balet”

Spectacolul „Fetița cu chibrituri” este realizat cu sprijinul sponsorilor Ness Digital Engineering și Sofa Soft și va avea loc respectând toate măsurile de siguranță impuse la nivel național pe durata pandemiei COVID-19. Accesul se va face prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate