Bacăul sărbătorește 30 de ani de la înfiinţarea Centrului de Cultură „George Apostu”

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Luna noiembrie va fi o lună aniversară pentru Bacău, dar și pentru lumea culturală românească. La marcarea a 30 de ani de la înființarea Centrului de Cultură „George Apostu”, organizatorii propun o veritabilă sărbătoare a culturii, în care la loc de cinste vor fi Culoarea, Forma, Sunetul și Cuvântul scris sau rostit. Pe scurt, toate elementele care au definit şi definesc activitatea prestigiosului centru cultural băcăuan şi naţional.

Citește și 

Sfârșit de toamnă nebun de frumoasă la Cluj: Festivalul european al scolilor de balet “Grand Assemblé”.

Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” a deschis ediția a-46-a a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, Constanța

Gândite inițial pentru a se derula în perioada 22-23 octombrie 2020, activitățile culturale aniversare au fost reprogramate pentru perioada 12-13 noiembrie 2020, ca urmare a recentelor prevederi cuprinse în HCJSU nr. 39 din 07.10.2020. Ulterior însă, din cauza răspândirii virusului Sars-CoV 2, Centrul de Cultură „George Apostu” a anunțat reconfigurarea întregului program aniversar în sensul prezentării tuturor activităților exclusiv în mediul online, pe pagina de facebook a Centrului, în perioada 13-20 noiembrie.

Din program, în ziua de Marți, 17 noiembrie, ora 18.00 puteți urmări In memoriam Liviu Dănceanu, Spectacolul „AVE”, op. 126-132, balet-operă în șapte turniruri pentru dansatori, actori și ansamblu instrumental, producție a Centrului de Cultură „George Apostu”. Spectacolul este prezentat cu ocazia împlinirii a 35 de ani (17 noiembrie 1985) de la primul concert susținut de Ansamblul Archaeus.

Programul în întregime poate fi găsit pe site-ul publicației Desteptarea.ro

Centrul de Cultură „George Apostu” a fost fondat din dorinţa expresă de a provoca şi întreţine un permanent şi viu dialog între cele mai diverse genuri ale creaţiei

Înfiinţat prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 449/1990, ca instituţie publică, cu personalitate juridică, subordonată Ministerului Culturii și Identității Naționale, Centrul de Cultură „George Apostu” a fost fondat din dorinţa expresă de a provoca şi întreţine un permanent şi viu dialog între cele mai diverse genuri ale creaţiei şi dovedeşte prin realizările de-a lungul timpului, implicarea sa în efortul general de integrare în dimensiunea europeană a culturii.

Centrul desfăşoară activităţi în domeniul cultural, de informare şi de educaţie permanentă, realizează producţii sau coproducţii artistice prezentate în serii determinate și colecţionează, conservă, restaurează şi expune patrimoniul cultural deţinut.

Centrul de Cultură „George Apostu” este membru al Consiliului Internaţional al Muzeelor (ICOM) şi membru fondator al Asociaţiei ArtistNe(s)t, Reţeaua Centrelor de Rezidenţă Pentru Artişti din România.

Centrul este înscris în Registrul Artelor Spectacolului, conform certificatului Seria C, nr. 00603 la poziția nr. 100, la secțiunea instituții de spectacole sau concerte, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 21/2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole sau concerte, cu modificările și completările ulterioare.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate