Balerina Mari Takahashi: carieră pe Youtube în domeniul jocurilor electronice

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Ca balerină profesionistă, până la vârsta de 20 de ani, Mari Takahashi a avut tot felul de joburi, mai mult sau mai puțin ciudate, din care să-și rotunjească veniturile. Dar dansul a fost întotdeauna principala și prima preocupare profesională.

Asta însă până să-i întâlnească pe fondatorii canalului de Youtube de mare succes, Smosh, un canal dedicat comediei. La scurt timp după intrarea în echipa Smosh, Takahashi a început să scrie și să-și editeze propriile seriale. Acestea au fost difuzate ulterior sub genericul Smosh Pit Weekly.

Citește și

Există viață după balet?

Cine sunt cei care fac posibile performanțele și succesul micilor balerini? Ballet Magazine dă startul proiectului “Școala ta de balet”!

Balerină înainte să își facă o carieră pe Youtube – Mari Takahashi

Ca balerină Mari Takahashi a dansat ca prim-solistă în corpul de balet al Oakland Ballet Company.  Tot ca prim-solistă a dansat și în cadrul companiei Menlowe Ballet. Ulterior a profesat ca instructor de balet si dans contemporan ,în cadrul Ayako School of Ballet din California.

Pe măsură ce anii treceau și învăța mai multe lucruri în noua sa meserie, s-a implicat și mai mult în această zonă. A participat astfel la lansarea unei rețele extinse de canale Youtube adiționale Smosh; unul dintre acestea fiind Smosh Games – un canal dedicat jocurilor electronice care, fondat în 2012, ajunsese în 2018 la 7,1 milioane abonați. Astfel, a devenit cunoscută în lumea gamingului și a ajuns prezentatoare într-o emisiune numită Speedrun.

Smosh Games a câștigat premiul “Best Gaming Channel” în cadrul “Streamys online video awards” atât în 2014 cât și în 2017.

Ca un rezumat al parcursului său profesional, după o carieră tumultoasă, și o trecere abruptă  de la un domeniu la altul, Takahashi transmite într-un interviu acordat publicației entrepreneur.com, un sfat aspiranților la statutul de influencer pe Youtube, și antreprenorilor în general: “amintește-ți să te bucuri de ceea ce faci! Să te aștepți la nimic și la tot în același timp ”

 

Balerine celebre care au renunțat la balet

Cazul Mari Takahashi este doar unul dintre foarte multele cazuri de reorientare profesională. Multe dintre acestea nume celebre, cu realizări și performanțe de excepție, despre care a mai scris dealtfel și Ballet Magazine.

Cu siguranță fanii baletului și-o amintesc pe Miko Fogarty care, la 12 ani, apărea ȋn documentarul First position. Avea să cȃștige mai apoi o serie de premii internaționale importante, inclusiv la Varna, Lausanne sau Moscova. Dar, după doar un an petrecut la Birmingham Royal Ballet, a renunțat brusc și studiază biologia la University of California!

Un alt exemplu este Alexandra Pullen, membră a American Ballet Theatre, a cărei viață era ȋn ȋntregime construită ȋn jurul baletului ȋncă din copilărie. Acum studiază yoga…

Un caz diferit este cel al Juliei McColligan, nevoită să pună poantele ȋn cui ȋn urma unei accidentări. Deși fusese acceptată ȋn Manhattan Youth Ballet, devenise evident că accidentarea avea să-i pună sub semnul ȋntrebării ȋntreaga carieră. Chiar dacă nu mai spera să facă performanță, s-a apucat ulterior de dansat jazz și hip hop ȋn echipa Universității unde a ȋnceput să studieze jurnalism și media.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate