Balerinii de la Teatrul Bolşoi continuă repetițiile acasă, în vremea pandemiei de coronavirus. Video inedit

by Angie Voicu
Share the NEWS & spread the JOY!

Spectacolul trebuie să continue, chiar și în vremuri de pandemie! Asta cred artiştii de la Teatrul Bolşoi, celebra companie de dans din Moscova, care continuă să exerseze în timpul crizei sanitare. Directorul general al teatrului, Vladimir Urin, a declarat într-un interviu pentru cotidianul Kommersant, că este imposibil să organizeze cursuri online pentru o trupă de 250 de balerini. Dar artiștii s-au adaptat singuri!

Margarita Chraïner (26 de ani) şi Igor Tsvirko (31 de ani) știu că trebuie să rămână în formă maximă. Astfel, au improvizat în camera lor o sală de repetiții. Ei au pus un covor de linoleum şi o bară, în apartamentul lor situat în centrul Moscovei, relatează news.ro. Nu este ceva nou, întrucât și la noi balerinii și profesorii continuă să își țină antrenamentele acasă și să comunice online cu elevii și colegii lor.

Citește și “Despre balet în vremea COVID 19, cu Adrian și Irina Ganea Mihaiu – Prim soliști TNOB Oleg Danovski”

Situația în Rusia este una destul de gravă.  În ultimele 24 de ore au fost raportate 11.012 noi cazuri de coronavirus, numărul total fiind de 209.688 de la apariţia pandemiei, iar bilanțul negru a ajuns la peste 1.900 de decese.

Balerinii de la Teatrul Bolșoi continuă să se antreneze prin intermediul aplicației Zoom

Prin intermediul aplicaţiei Zoom, antrenamentul este coordonat de un profesor care le arată paşii, pe fondul muzicii pianului.

Citește și “Monica Popescu, cursuri de balet live pe Facebook: Să ne bucurăm de ce avem”

“Facem astfel şi puţin cardio, este foarte important pentru a ne păstra forma. Faptul că formez un duo cu Igor ne-a oferit şansa de a ne menţine în formă.”, a declarat Margarita Chraïner. Balerina, ale cărei performanţe din “Coppelia” şi “Carmen Suite” au fost remarcate la nivel internațional.

“La începutul restricţiilor, Teatrul Bolşoi a transmis o serie de sfaturi utile: păstraţi-vă forma şi găsiţi o modalitate de a face balet în auto-izolare. Este ceea ce facem noi, interpreţii: să găsim linoleum, bare”, a precizat Igor Tsvirko. El este un solist cunoscut, care a dansat în special rolurile principale din baletele “Ivan cel Groaznic” şi “Nureev”.

Citește și “Profesori de dans clasic în vremea pandemiei. Cum ne adaptăm”


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate