Este baletul doar pentru fetițe? Ce îl face atrăgător și pentru băieți?

by Mihaela Moldoveanu
Share the NEWS & spread the JOY!

”Baletul este un lucru pur feminin, este ca o femeie, o grădină cu flori frumoase, iar bărbatul este grădinarul.”

Așa definea metaforic George Balanchine, baletul.

Citește mai multe despre George Balanchin în “7 mari coregrafi în istoria baletului mondial, 7 povești de viață de citit”

El însuși balerin, privit ca cel mai mare coregraf contemporan, este părintele Școlii Americane de Balet și New York City Ballet, al cărui director artistic a rămas până la trecerea sa în neființă.

Figură proeminentă a baletului secolului XX, Balanchine se considera mai degrabă un meșteșugar decât un creator, invitându-ne și pe noi să abordăm ceea ce facem, fie că e vorba de balet sau de altceva, ca pe o oportunitate de a deveni meșteri pricepuți.

Boys can dance too!

Chiar dacă baletul este ca o femeie, ce-ar fi fost istoria acestui dans magic fără acei cavaleri care s-au aventurat în această călătorie cu mult curaj, călcând cu poantele peste limitările impuse uneori fără discriminare de societatea în care trăim.

Și astăzi, din păcate, băieții care fac balet sunt luați în derâdere de colegii macho care văd în balet doar un dans pentru fetițe cu tutu-uri roz.

Citește și “Încotro ne ȋndrumǎm bǎieții: balet sau fotbal?”

Dragi băieți, tineri, maturi, nu vă lăsați descurajați! Baletul poate fi abordat nu doar pentru a urca pe scenă. El ne poate învăța pe toți să fim mai grațioși și desigur, ne face mai frumoși și mai sănătoși!

Baletul nu este doar pentru femei. Baletul întărește rezistența, forța și modelează grația, iar acestea îi pot ajuta pe băieți fie în alte sporturi fie și numai să fie mai atrăgători pentru sexul opus.

Cauți ceva nou sau vrei să fii mai bun în ceea ce faci? Iată 7 motive pentru care baletul e bun pentru băieți

 

1. Poți deveni un veritabil Stretch Armstrong!

Te doare spatele, ești încordat, nu-ți mai poți atinge degetele de la picioare când te apleci, chiar și legatul șiretelor e obositor? Se spune că baletul îți poate unge articulațiile și îți poate mări raza de mișcare.

Nu intrați în panică! Nu e nevoie să ridicați piciorul peste cap sau să faceți salturi complicate, pentru început încercați câteva întinderi simple și ușoare la bară care pot oferi corpului atenția de care are disperată nevoie.

 

3. Mai agil, mai echilibrat

Unii sunt mai stângaci sau chiar par împiedicați, nu-i așa? Din fericire, baletul îmbunătățește echilibrul și funcția motorie. Antrenorii NFL sunt celebri pentru că îi obligă pe jucători să ia lecții de balet. Râdeți dacă vreți, dar se pare că îi împiedică pe jucători să se calce pe picioare. E ceva, nu?

 

3. Vei putea să ridici o fată deasupra capului

În spatele tuturor mișcărilor grațioase ale brațelor și gesturilor de cavalerie pe care le vedeți pe scenă se află forța părții superioare a corpului. Studenții de sex masculin trebuie să facă multe flotări și să-și întărească mușchii brațelor. Așa că, dacă mergi regulat la clasele de balet, poate în scurt timp vei putea să ridici o femeie deasupra capului. Ușor, ca un balerin…

 

4. Un abdomen plat și puternic

Poate crezi că balerinii doar se învârt de colo colo în mișcări grațioase și fac piruete, dar chiar nu e așa. Tehnica de balet cere mult efort, exerciții pentru mușchii abdominali și gluteali.

Dacă nu știi, mușchii gluteali sunt cei care dorm când noi stăm pe scaun cu orele dar și cei care scot în evidență condiția fizică de invidiat a unui balerin. Vorbim desigur despre posterior, care are nevoie de stretching și de training și de…alte exerciții utile.

 

5. Colanții nu sunt obligatorii

Da, un motiv pentru care tinerii ar fugi de balet, colanții! Pe bune? Pune niște pantaloni scurți pe tine, niște jegginns sau alți pantaloni de antrenament și lasă colanții pentru fete. Arată mai bine pe ele, așa crezi, nu? Ei bine, ai rezolvat-o și pe asta.

Vei fi primit la cursuri și fără colanți. Codul vestimentar tipic masculin este format dintr-un tricou și pantaloni sport. De fapt, dacă după balet ai merge să joci baschet, nimeni n-ar observa diferența.

 

6. S-ar putea să te atragă o carieră în dans

Dacă ești tânăr și ai 16 sau 20 de ani, poate e târziu să faci balet profesionist. Probabil că ai fi făcut-o până acum dacă ți-ai fi dorit. O, dar o carieră în dans, alt fel de dans, ți-ar putea surâde. Dacă ești un talent masculin excepțional, există oportunități pentru a dansa. Sunt multe companii mici care vânează mereu talente. Nu abandona ideea!

 

7. Vei deveni un dansator / sportiv mai bun!

Până acum ți-era teamă să dansezi în cluburi sau te uitai cu invidie la mișcările tipului care face dans de cinci ani. Ei bine, de-acum o să fii privit cu alți ochi. Pe lângă avantajele atletice și artistice, baletul te ajută să câștigi încredere. Și să dansezi cu ușurință jazz, hip-hop, flamenco, tango. Sau chiar salsa! Și poate ți-ai găsit o parteneră chiar la clasa de balet. Cine o să fie invidiat acum pe ringul de dans?!

 

 

În încheiere, dacă nu știai deja, îți spun că și Patrick Swayze a făcut balet. Cum altfel s-ar fi putut mișca atât de bine în Dirty Dancing? A urmat cursurile Harkness Ballet și Joffrey Ballet. Și nu crezi oare că lecțiile de balet i-au modelat corpul, încrederea, puterea interioară și până la urmă l-au făcut un actor mai bun, atât de iubit și de admirat de milioane de oameni? Încă mai crezi că baletul nu are nimic de-a face cu asta? Mai gândește-te!

 

 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate