Ballet Magazine într-o analiză pe fond și formă realizată de Luana Pleșea în emisiunea “GPS Cultural”, la Radio România Cultural

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Prima ediție în format tipărit a revistei Ballet Magazine a intrat pe radarul media!

La Radio România Cultural, într-una dintre cele mai apreciate emisiuni de către publicul de profil, “GPS Cultural”, realizatorul Luana Pleșea a făcut o analiză la obiect, dar caldă, a acestei prime ediții “pe hârtie”, iar Vivia Săndulescu, redactorul șef al publicației a fost invitată în emisiune, din partea Ballet Magazine; a răspuns întrebărilor și a dezvăluit din culisele realizării acestui proiect atât de special, atât prin formatul și contextul apariției cât și prin tematică și abordare.

Citește și 

Ministerul Culturii și Guvernul pun la bătaie 100 milioane de euro pentru sprijinul sectorului cultural

Vocea artiștilor s-a făcut auzită! Ministrul Culturii vine cu propuneri de relaxare a restricțiilor

La Radio România Cultural, Luana Pleșea realizează, împreună cu Anca Mateescu, “GPS Cultural”

“GPS Cultural” este o emisiune de actualitate culturală și dezbateri, care își dorește nu doar să-i informeze pe ascultători, ci și să le aducă speranță și zâmbet.

Luana Pleșea iubește dansul din totdeauna, în toate formele sale, dar este specializată și pe problemele Uniunii Europene, după cum spune chiar ea într-o superbă mărturisire făcută în articolul “Luana Pleșea, realizator “GPS Cultural”, la Radio România Cultural: Nu am stare, îmi plac provocările, sunt curioasă să aflu lucruri noi, să înțeleg ce se întâmplă”, realizat de Anca Nicoleanu și publicat pe site-ul Radio România Cultural.

De altfel, chiar prima emisiune a Luanei a fost “Generația 2000”, ediția dedicată dansului, dintr-o serie de emisiuni care își propunea promovarea tinerilor artiști din teatru, literatură, muzică, arte plastice, film și dans. Tinerii invitați de atunci sunt acum cunoscuți balerini și coregrafi, putem reține din același interviu acordat de Luana Pleșea pentru Radio România Cultural.

Vă invităm să ascultați înregistrarea emisiunii “GPS Cultural” difuzată pe Radio România Cultural, iar mai jos găsiți scriptul acesteia.

YouTube video

 

Sursă foto: Luana Pleșea, website Radio România Cultural

Luana Pleșea

Vorbim în continuare la “GPS Cultural” despre un eveniment destul de rar, aproape incredibil de realizat în această perioadă. Ballet Magazine, prima revistă de profil din România debutează în print după un an de activitate online și vreau să vă spun că arată foarte frumos, pe o hârtie de o calitate foarte bună și cred că va atrage un public larg, măcar așa, la prima vedere, deși conținutul este pentru un public larg, dar o să ne povestească mai multe Vivia Săndulescu, Redactor Șef al revistei. Bun găsit Vivia, felicitări încă odată pentru un proiect foarte curajos, aș spune!

Vivia Săndulescu

Bun găsit Luana, mulțumesc de felicitări, nu mi se cuvin mie în primul rând, eu sunt doar un redactor.

Luana Pleșea

Întregii echipe, desigur …

Vivia Săndulescu

Evident întregii echipe și în primul rând inițiatorului revistei, care este Laurențiu Roșoiu. Nu este direct implicat în balet în mod personal, dar a fost contaminat de virusul baletului de către fiica lui, care este elevă la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”.

Luana Pleșea

Deci fiicei lui îi mulțumim în mod indirect…

Vivia Săndulescu

Iar lui îi mulțumim pentru curajul de a se aventura într-o expediție care are o componentă financiară și de marketing pe care noi, cei mai artiști, nu am fi stăpânit-o nicicum.

Luana Pleșea

Ce v-a încurajat să treceți din online în print?

Vivia Săndulescu

Feed-back-ul cititorilor. Timp de un an revista a existat în varianta online la adresa balletmagazine.ro, unde poate fi citită în continuare, și a avut și patru apariții trimestriale în format digital – toamnă, iarnă, primăvară și vară – dar reacția publicului ne-a încurajat să trecem și la varianta în print, ceea ce este un demers cumva invers decât se obișnuia, pentru că până acum câțiva ani revistele apăreau mai întâi în print, tipărite, iar ulterior, pe măsura dezvoltării internetului apăreau și online. La noi a fost invers.

Luana Pleșea

Cum plănuiți să scoateți această revistă? Cu ce frecvență?

Vivia Săndulescu

Deocamdată varianta online va merge în continuare cu frecvența cu care vom putea alimenta noi cu materiale, și va prelua și va transpune în online materialele din print. Printul, într-o primă fază, ne propunem să fie la șase luni. Dar în funcție de feed-back-ul cititorilor sperăm să reușim să mărim frecvența.

Luana Pleșea

Am observat că sunt foarte multe genuri de subiecte propuse, abordări diferite, nu se poate plictisi nimeni răsfoind-o, pornind de la știri, interviuri, tot felul de proiecte inedite, de întâlniri între balet și alte zone, cum ar fi fotografia, ba chiar turismul sau nutriția.. Cum ați gândit structura aceasta? Cred că nu este ușor să abordezi atâtea tipuri de subiecte.

Vivia Săndulescu

Nu este ușor și nu ne-a fost cu atât mai puțin ușor cu cât am lucrat mai mult online din cauza situației sanitare din ultima vreme, fiindcă încă nu deținem un birou în care să ne întâlnim cu toții și comunicăm online, ceea ce este relativ greoi ca mod de organizare. Dar suntem o mână de entuziaști și adunăm pe lângă noi și alți entuziaști, și fiecare vine cu un input cât mai interesant. Într-adevăr avem interviuri, opinii, știri, avem articole despre istoria dansului, articole de sănătate și nutriție, un alt proiect în perspectivă va fi despre școli de balet. Primul nostru proiect a fost despre fotografie, s-a numit „Ballerinas in red” și se pare că a avut oarece succes și ideea este ca în continuare să avem proiecte speciale și interesante, cu fiecare nouă apariție.

Luana Pleșea

De unde va putea fi achiziționată revista în format tipărit?

Vivia Săndulescu

Deocamdată se comandă online și poate fi găsită și în librăriile Cărturești Verona și Lipscani. Iarăși, din cauza restricțiilor date de pandemie, nu am reușit să facem o lansare publică, așa cum ne-am fi dorit.

Luana Pleșea

Cred ca nu este ușor, într-adevăr! Dar oricum, felicitări pentru curajul vostru și felicitări pentru cum arată această revistă, pe care o recomand cu drag tuturor, pentru că este chiar pentru oricine vrea să citească povești frumoase, aș spune eu.

Vivia Săndulescu

Mulțumim frumos și ne bucurăm … așa a și fost setată. Ne-am dorit să fie apreciată și vizual, să nu fie neapărat o revistă academică, ci cu un public cât mai larg, cât mai divers, foarte accesibilă și chiar cu o notă glossy.

Luana Pleșea

Într-adevăr, putem spune că are o notă glossy … dar în cel mai frumos sens. Mulțumesc încă odată, Vivia Săndulescu!

 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate