Ballet Magazine vă prezintă juriul proiectului „Ballet Photography”

by Ballet Magazine
Ballet Photography by Ballet Magazine Romania
Share the NEWS & spread the JOY!

Componența comisiei de jurizare ce va analiza și va premia cele mai bune fotografii de balet înscrise în proiectul “Ballet Photography”.

  • Ovidiu Dragoman, Director al Teatrului de Balet Sibiu;
  • Vivia Săndulescu, Director editorial al revistei Ballet Magazine;
  • Boris Nebyla, Director Artistic al European Ballet Grand Prix;
  • Corina Dumitrescu, coregraf, maestru de balet şi profesor la şcoli şi companii de balet naţionale şi internaţionale;
  • Paul Daniel Schneider, autorul unicului album de fotografie de balet din România;
  • Octavian Cărare, unul dintre cei mai bine cotați tineri fotografi români de balet actuali.

Vezi detalii despre “Ballet Photography”

Ballet Photography, singurul proiect media de promovare a fotografiei de balet, din România

Proiectul “Ballet photography” este singurul proiect din România care își propune promovarea fotografiei de balet și a artiștilor cu lucrări în acest domeniu. Se adresează oricărui fotograf ce are în portofoliu lucrări ce ilustrează frumusețea artei baletului.

Citește și “Top 12 cele mai apreciate fotografii din proiectul „Ballerinas in red””

Câștigătorii vor fi invitați să realizee ședințele foto pentru calendarul „Ballerinas in red 2021”

Lucrările transmise de artiștii fotografi ce se vor implica în acest proiect vor face obiectul unei expoziții foto deschise publicului. Aceasta va fi organizată de revista Ballet Magazine Romania, cu ocazia evenimentului de lansare a primului număr în format tipărit al revistei, la finele lunii octombrie 2020.

Autorii celor mai apreciate lucrări de către public vor fi invitați să realizeze ședințele foto pentru calendarul „Ballerinas in red 2021”. Lucrările selecționate de juriul de specialitate vor primi premii în valoare totală de circa 1.000 de euro.

Vezi detalii despre “Ballerinas in red”

 

Ovidiu Dragoman, Președintele Comisiei de jurizare  

Director al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu din anul 1997, a coordonat numeroase proiecte și programe culturale. A introdus în Sibiu conceptul de agendă culturală încă din anul 1998. A activat în domeniul coregrafic la Teatrul Național Sârb din Novi Sad și la Teatrul Național Sloven din Ljubljana.

Membru fondator al Uniunii Artei Coregrafice în România (UNACOR) și vicepreședinte al Asociației Așezămintelor Culturale din România, a înfiiințat în anul 2008 Teatrul de Balet Sibiu, prima companie de dans profesionistă din România, cu o componență internațională.

 

Vivia Săndulescu, membru al Comisiei de jurizare

După studii de coregrafie și filologie, la care se adaugă mai tȃrziu un masterat ȋn management cultural ȋn Franța și un doctorat ȋn Teoria teatrului și cinematografie, Vivia Săndulescu-Dutton pendulează ȋntre ȋnvățămȃntul pre- și universitar. Predă limba franceză și specialități teoretice și practice din domeniul coregrafic la Constanța, București sau Iași. Face și traduceri (printre care Dansul ȋn secolul XX de Isabelle Ginot și Marcelle Michel).

O constantă a activității sale este cea de critic și istoric de balet. Experiența sa a fost concretizată ȋn volumele documentare:“Consemnări coregrafice. Baletul Operei Naționale București” (ȋmpreună cu Cătălin Caracaș); „Şase decenii de balet la Opera Națională Romȃnă Iași”; culegerea de articole „Pixeli pe ecranul dansului”.

 

Boris Nebyla, membru al Comisiei de jurizare

Solist al Operei din Viena, Director Artistic al European Ballet Grand Prix, fondator și director artistic al școlii de balet Dance-Arts, una dintre cele mai mari școli de profil din Viena . Este inițiatorul proiectului caritabil “Hand in hand”, ce-și propune susținerea tinerilor dansatori. Fost balerin și un coregraf cu o mare notorietate. Boris Nebyla este pasionat de fotografie, având un consistent background în balet.

După absolvirea cursurilor Conservatorului de dans din Bratislava, orașul său natal, ale Conservatorului din Viena și ale Școlii de Balet din cadrul Wiener Staatsoper, Boris Nebyla a activat o perioadă îndelungată ca dansator în corpul de balet al Wiener Staatsoper. Acolo a fost și solist, apoi a activat în cel al Volksoper din capitala austriacă. În perioada 2017-2018 a fost Director artistic al Operei Naționale din Cluj.

 

Corina Dumitrescu, membru al Comisiei de jurizare

După absolvirea studiilor profesionale, Corina Dumitrescu a fost angajată la Opera Naţională Bucureşti, a cărei prim-solistă a devenit ȋn scurtă vreme.

Ȋn decursul unei cariere deosebit de consistente a interpretat rolurile prime din majoritatea baletelor din repertoriul clasic (Lacul lebedelor, Giselle, Corsarul, Baiadera, Frumoasa din pădurea adormită, Don Quijotte, La Sylphide) dar şi Marguerite and Armand, Anna Karenina şi multe altele, acasă sau alături de alte companii din România şi din străinătate. A participat la Gala Dance Open Les Etoiles du 21e siècle de la Paris. Este deţinătoarea unor premii de prestigiu. După retragere, a ȋnceput o nouă carieră, ȋn calitate de coregraf, maestru de balet şi profesor la şcoli şi companii de balet naţionale şi internaţionale.

 

Paul Daniel Schneider, membru al Comisiei de jurizare

Iubitor de fotografie şi artă, Daniel Schneider este autorul albumului de artă fotografică, unic în România, Baletul – trupul muzicii. Lansat în 2018, albumul este o colecţie de fotografie de balet, care prezintă în imagini tineri balerini, elevi ai Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca.

Palmaresul său în fotografia de balet este îmbogățit de numeroase lucrări de o mare calitate artistică. A avut ca modele atât celebrități ale baletului cât și balerine în devenire. Urmărindu-și scopul propus prin lucrarea Baletul – trupul muzicii, acela de a promova imaginea tinerilor balerini şi artei fotografice, Daniel Schneider nu se dă înapoi nici de la a scrie pe tema artei fotografiei de balet, semnând cu succes în paginile revistei Ballet Magazine.

 

Octavian Cărare, membru al Comisiei de jurizare

A început să fotografieze din adolescență, descoperind treptat fotografia de stradă și ulterior fotojurnalismul. A practicat multă vreme fotografia urbană și a lucrat mult portrete. Nu a evitat nici fotografia de eveniment, experimentând astfel în aproape toate ariile acestei arte. Treptat a început să lucreze cu dansatori și, după cum mărturisește, a devenit fascinat de mișcare și de posibilitatea de a îngheța mișcarea, de a pune subiectul în raport sau în antinomie cu architectura, cu mediul urban.

Octavian Cărare locuiește acum în capitala Belgiei, unde conturează povești în imagini ale artiștilor de pretutindeni. Iar lucrările sale se bucură nu doar de aprecierea ci și de recunoașterea membrilor lumii restrânse a fotografiei de balet.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate