“Ballet Photography” la final! Alice Albu, cu fotografia “Balerină în afara scenei” este câștigătoarea publicului. Urmează premiile Juriului!

by Ballet Magazine
Alice Albu - Balerină Alicia Astefanei
Share the NEWS & spread the JOY!

 Cu mare bucurie vă transitem că proiectul Ballet Photography a înregistrat un real succes. Cei 18 fotografi înscriși, au obținut peste 10.000 de aprecieri din partea publicului revistei Ballet Magazine România, zeci de comentarii, sute de distribuiri și un reach de peste 100.000 de persoane!

Ajuns la final, proiectul “Ballet Photography” are drept câștigător desemnat de public pe Alice Albu, cu fotografia “Balerină în afara scenei”. Imaginea a atras 1087 de aprecieri pe Facebook și 123 de aprecieri pe Instagram.

Locul doi este deținut de “Meditation” aparținând fotografului Liviu Călin, care a înregistrat 1032 de aprecieri pe Facebook și 97 pe Instagram. 

Iar locul trei este ocupat de Ioana Barbat, având ca model pe Iarina Goga, cu peste 907 de aprecieri, din care 800 pe Facebook și 107 pe Instagram.

Proiectul “Ballet Photography” intră de astăzi în a doua sa etapă! Juriul va alege cele mai bune trei fotografii pentru premiile oferite de Ballet Magazine, și fotografiile ce se vor califica pentru premii speciale.

Vezi detaliile privind premierea în secțiunea “Ballet Photography by Ballet Magazine Romania”

Un proiect de urmărit în continuare cu mare atenție, deoarece participarea internațională a unor fotografi de calibru, va face probabil misiunea Juriului una deloc ușoară.

“Ballet Photography”: Artistul câștigător va realiza ședințele foto pentru calendarul “Ballerinas in Red”

Alături de fotografia “Balerină în afara scenei” Alice Albu a mai avut înscrise în proiect alte două lucrări, respectiv “Balerină în orașul lui Caragiale” și “Fluture”. Acestea au atras la rândul lor, fiecare în parte, mai mult de 700 de aprecieri pe cele două platforme de social media. Alice Albu se detașează astfel ca “cel mai apreciat fotograf” de către publicul Ballet Magazine.

Alice Albu este așadar primul artist fotograf ce va primi din partea Ballet Magazine invitația de a realiza ședințele foto pentru calendarul “Ballerinas in Red, 2021”. Ședințele foto urmează a se derula în perioada imediat următoare, în funcție de evoluția contextului dat de cadrul legal și de condițiile de natură sanitară.

Pentru detalii citește și “Top 12 cele mai apreciate fotografii din proiectul Ballerinas in Red”

Competiția a fost însă foarte strânsă, pentru că a doua cea mai apreciată lucrare de către publicului Ballet Magazine, a fost la foarte mică distanță, cu 1129 de voturi! Este vorba de “Meditation” aparținând fotografului Liviu Călin, care a înregistrat 1032 de aprecieri pe Facebook și 97 pe Instagram.

Următoarea fotografie clasată în topul preferințelor publicului Ballet Magazine, și locul 3 în clasament, este una dintre cele trei fotografii transmise de Ioana Barbat, având ca model pe Iarina Goga.

 

Top 12 cele mai apreciate lucrări înscrise în proiectul “Ballet Photography”

Competiția dintre Alice Albu și Liviu Călin a fost chiar mai strânsă decât cea pentru primul loc după aprecierile publicului. Fecare dintre ei a intrat cu toate cele trei fotografii în top 12. Astfel, cu lucrarea “Balerina în orașul lui Caragiale” Alice Albu a mai atras 745 de aprecieri iar cu lucrarea “Fluture”, alte 723. Cele două fotografii au ocupat locurile 6 și 7 în Top 12.

În același timp, cu lucrarea “Ballerina in nature”, ce a înregistrat 540 de aprecieri, Liviu Călin mai ocupă și poziția 9 în menționatul Top.  Ioana Barbat are deasemeni fotografia ocupantă a locului 3, cu 800 de aprecieri.

Pe lângă Alice Albu, Liviu Călin și Ioana Barbat, Leczki Jozsi și Delia Știrbu  sunt fotografii ale căror lucrări au fost remarcate de publicul Ballet Magazine; și apreciate ca atare acestea se află în Top 12 fotografii, astfel:

 1.  “Balerină în afara scenei”, Foto: Alice Albu, Balerină: Alicia Astefanei  
 2. “Meditation”, Model: Maria Lorena Sitariu, Foto: Liviu Călin  
 3.  Model: Iarina Goga, Foto: Ioana Barbat  
 4. Model: Irina Petrescu, Foto: Leczki Józsi  
 5. Model: Iarina Goga, Foto: Ioana Barbat                                               
 6. “Balerină în orașul lui Caragiale”, Foto: Alice Albu, Balerină: Alicia Astefanei  
 7. “Fluture”, Foto: Alice Albu, Balerină: Alicia Astefanei  
 8.   Model Iarina Goga, Foto Ioana Barbat  
 9. “Ballerina in nature”, Model: Maria Lorena Sitariu, Foto: Liviu Călin  
 10.  Patricia Maria Tomas  
 11.  “Toamna en pointe 2”, Foto: Delia Stirbu, Balerină: Sofia Sitaru-Onofrei  
 12. “Toamna en pointe 3”, Foto: Delia Stirbu, Balerină: Sofia Sitaru-Onofrei

 

Următorul fotograf după numărul de aprecieri primite de fotografia sa din partea publicului, ocupant al poziției 13 și cel care va intra automat în clasament în cazul în care unul dintre fotografii incluși va renunța, este Delia Stirbu, cu fotografia “Toamna în pointe 1”, Balerină: Sofia Sitaru-Onofrei

 

Juriul și premiile “Ballet Photography” by Ballet Magazine

Cele 12 fotografii menționate mai sus vor intra în analiza unei comisii de jurizare. Comisia va selecta dintre ele cele mai reușite trei lucrări din punct de vedere artistic. Pentru acordarea acestor premii speciale, aprecierea juriului va fi făcută exclusiv din punct de vedere artistic.

Fiecare dintre cele 12 lucrări va primi un punctaj de la 1 la 10 din partea membrilor comisiei iar primele trei fotografii, după suma punctelor obținute, vor fi premiate astfel:

Premiul I – 300 EUR

Premiul II – 200 EUR

Premiul III – 100 EUR

Componența comisiei de jurizare ce va analiza și va premia cele mai bune fotografii de balet înscrise în proiectul “Ballet Photography” este următoarea:

Ovidiu Dragoman, Director al Teatrului de Balet Sibiu, Președinte Juriu

Vivia Săndulescu, Director editorial al revistei Ballet Magazine, Membru Juriu

Boris Nebyla, Director Artistic al European Ballet Grand Prix, Membru Juriu

Corina Dumitrescu, coregraf, maestru de balet şi profesor la şcoli şi companii de balet naţionale şi internaţionale, Membru Juriu

Paul Daniel Schneider, autorul unicului album de fotografie de balet din România, Membru Juriu

Octavian Cărare, unul dintre cei mai bine cotați tineri fotografi români de balet actuali, Membru Juriu

Pentru mai multe detalii citește și “Ballet Magazine vă prezintă juriul proiectului Ballet Photography”

Câștigătorii vor fi anunțați prin publicarea deciziei comisiei de jurizare, pe website-ul Ballet Magazine, până cel târziu la finele lunii august 2020.

Juriul va acorda premii suplimentare în valoare de 400 EUR, sub forma unuia sau mai multor “Premii Speciale”


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate