Bucharest Opera Festival, primul eveniment cultural de anvergură ce invită în capitală toate instituţiile cu rang de operă naţională din România

Opera Națională București încheie Stagiunea Centenară cu un eveniment de referință programat în perioada 24 iunie – 2 iulie, “Bucharest Opera Festival”, Primul festival ce invită în capitală toate instituţiile cu rang de operă naţională din România. Bucharest Opera Festival se va desfășura în perioada 24 iunie – 2 iulie pe scena ONB

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Opera Națională București încheie Stagiunea Centenară cu un eveniment de referință programat în perioada 24 iunie – 2 iulie. Bucharest Opera Festival este primul festival ce invită în capitală toate instituţiile cu rang de operă naţională din România din subordinea Ministerului Culturii (Opera Națională Română Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera Națională Română Iaşi, Opera Națională Română Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca şi Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”), cărora li se alătură Opera Română Craiova şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău.

Citește și 

Opera Națională București, un centenar sărbătorit în pandemie și provizorat dar cu speranță de mai bine

Promenada Operei, hub cultural! Peste 600 de artiști și mai mult de 2700 de minute de muzică și spectacol!

Bucharest Opera Festival se va desfășura în perioada 24 iunie – 2 iulie pe scena Operei Naționale București. Festivalul are potenţialul de a deveni un eveniment anual şi va oferi publicului bucureştean ocazia de a cunoaşte performanţele în domeniu ale tuturor instituţiilor naţionale de profil aflate în subordinea Ministerului Culturii, cărora li se alătură ca invitaţi, de această dată, Opera Română Craiova şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău.

Bucharest Opera Festival, peste 1500 de muzicieni, balerini şi personal artistic şi tehnic prezenți pe scenă, în fosă şi în culise pentru un regal artistic fără precedent

Publicul este așteptat, la încheierea stagiunii centenare, cu o desfășurare de forțe ce va include 9 spectacole de operă, operetă şi balet programate în 9 seri consecutive, aducând în prim plan 9 orchestre, 7 coruri mixte, 1 cor de copii, 2 companii de balet, zeci de soliști și dirijori de top ai scenei muzicale actuale, în total aproape 1500 de muzicieni, balerini şi personal artistic şi tehnic prezenți pe scenă, în fosă şi în culise pentru un regal artistic fără precedent.

Bucharest Opera Festival urmăreşte consolidarea unei platforme de prezentare a celor mai valoroase companii de operă şi balet din ţară, care să încurajeze schimburile culturale şi să promoveze proiectele muzicale şi culturale ale acestora.

Bucharest Opera Festival îşi doreşte să contribuie în mod decisiv la includerea Bucureştiului în circuitul marilor oraşe organizatoare de festivaluri internaţionale, devenind un excelent promotor al turismului cultural.

Programul festivalului:

Opera Națională București împlinește în acest an 100 de ani de la instituționalizare

În cei 100 de ani de activitate, Opera Națională București a devenit componentă fundamentală a culturii și vieții muzicale și dă măsura unui nivel general al receptării artei, aceasta cu atât mai mult cu cât finalul secolului al XX și începutul secolului al XXI înlesnesc accesul publicului nu numai la spectacolul propriu-zis, ci și la înregistrările sonore și la transmisiile online ale marilor evenimente lirice.

Opera Națională București nu poate exista decât în strânsă legătură cu publicul, cu cerințele caracteristice fiecărei epoci. Prin acest dialog timp de 100 de ani s-au cernut valorile, s-au definit prioritățile și performanțele repertoriale, cu descoperiri, rememorări și fidelități, cu dragoste pentru tradiție și public.

Opera continuă să existe, să atragă oamenii, fie prin mirajul muzicii, tematica poetică sau dramatică, fie prin interpretări sau performanțele vocale.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate