Carmen Iohannis, la un spectacol de balet de Ziua Îndrăgostiților

by Alexandra Nastase
Share the NEWS & spread the JOY!

Îndrăgostită de balet din copilărie, Carmen Iohannis a petrecut Ziua Iubirii la un spectacol în premieră la Sibiu. Prima Doamnă și soțul ei, Klaus Iohannis, au  fost prezenţi, vineri seara (14 februarie), la centrul Cultural “Ion Besoiu”, unde a fost pus în scenă “Lacul Lebedelor”.

Acesta a fost primul spectacol susținut de Teatrul de balet rus din Sankt Petersburg în România, după reprezentația de la Sibiu fiind programate și altele la București și Constanța. La finalul reprezentaţiei artistice, cei doi soţi, extremi de populari în orrșul lor, au făcut fotografii cu balerinii din spectacol.

Atenția s-a mutat de pe scenă la vestimentația purtată de Carmen Iohannis, care a întors multe priviri cu rochia albă, diafană, deasupra genunchilor, care i-a pus în valoare silueta suplă, semn că lecțile luate de balet în trecut au ajutat-o să de dezvolte armonios.

 Carmen Iohannis, într-o creație semnată de designerul Andrea Tincu

Soţia şefului de stat a purtat o rochie semnată Andrea Tincu, un designer din Iaşi, care s-a ocupat şi în trecut de vestimentaţia Primei Doamne.

Carmen Iohannis, într-o rochie albă de Ziua Îndrăgostiților

Carmen Iohannis, într-o rochie albă de Ziua Îndrăgostiților

Deşi Carmen Iohannis a primit, de-a lungul timpului, critici dure legate de anumite apariţii, din cauza unor alegeri vestimentare considerate mai puțin inspirate de către criticii de modă, de data aceasta Prima Doamnă nu a mai lăsat loc de comentarii negative cu o rochie albă diafană pe care a accesorizat-o cu o pereche de pantofi stiletto și o poșetă în nuanțe de roz pudrat.

Andrea Tincu, designer

Andrea Tincu, designer

“Este o colaborare frumoasă și mă bucur că soția Președintelui României poartă design românesc. Este o onoare și o recunoaștere frumoasă a calității creației noastre românești. Rochia albă este o creație din brocart italian, ţesut cu fir argintiu. La mâneci are tull de mătase cu incrustaţie în formă asimetrică. Este un croi minimalist, dat fiind materialul preţios şi cu structură specifică brocart. Doamna Iohannis nu a avut nevoie de probe. Colaborăm din primul an de mandat, așa că îi știu dimensiunile”, a declarat Andrea Tincu despre rochia pe care i-a creat-o Primei Doamne.

Citește și: “Lorelei Bari, profesor de balet: ”Îmi doresc să văd cât mai mulți dintre elevii noștri pe marile scene ale lumii!”

Carmen Iohannis, îmbrăcată de Andreea Tincu și în Japonia

Designerul s-a ocupat în trecut de vestimentaţia pe care Carmen Iohannis a purtat-o în Japonia sau recent la Ziua Marii Uniri de la Iaşi. “Am primit anumite coordonate de stil, necesare unui eveniment extrem de important în lume și am respectat cerințele codului: decolteu la baza gâtului, mâneci lungi, lungime maxi, 100% mătase. M-am inspirat din rochiile de seară ale anilor ’40, combinate cu anumite detalii japoneze, cum ar fi obi-ul stilizat și plisările sofisticate din partea de spate a rochiei.

Rochia purtată de Caremn Iohannis în Japonia

Este o rochie complexă, la realizarea căreia, inclusiv tipar și probe, s-a lucrat substițut patru zile”, declara designerul recent după evenimentul din 22 octombrie 2019, la care Caremn Iohannis a fost admirată pentru ținuta ei. Așa s-a întâmplat și pe 24 ianuarie, la Iași, de Ziua Marii Uniri, când Carmen Iohannis a furat toate privirile într-un pardesiu alb, ochelari de soare cu ramă roșie și pantofi.

Carmen Iohannis de Ziua Marii Uniri de la Iași

Citește și: “Personaje de poveste din baletele clasice – Partea întâi”

Carmen Iohannis a luat în copilărie lecţii de balet

Carmen Iohannis a împlinit 59 de ani pe 2 noiembrie şi trăieşte alături de actualul preşedinte al României de aproape 30 de ani. Prima Doamnă a României provine dintr-o familie catolică, din satul Sântu, județul Mureș. PAsionată de tot ce înseamnă artă, Carmen Iohannis a luat, în copilărie, lecții de balet și de pian.

Spectacolul “Lacul Lebedelor” de la Sibiu

Pe Klaus Iohannis l-a cunoscut la vârsta de 22 de ani, când era încă studentă, iar șapte ani mai târziu s-au căsătorit. Înainte să devină Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis a lucrat ca profesoară la Agnita și Sibiu, alături de soțul ei, profesor de fizică. După ce Klaus Iohannis a preluat președinția României, Carmen Iohannis a decis să își păstreze locul d muncă la catedra de engleză de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate