Celebrul balerin Sergei Polunin ajunge în premieră în România, ca invitat la Festivalul TIFF 2021

by Angie Voicu
Share the NEWS & spread the JOY!

Sergei Polunin (31 de ani), considerat cel mai talentat dansator al generaţiei sale, vine pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021).

Sergei Polunin va fi prezent, în premieră în România, joi, 29 iulie, de la ora 20:30, la Castelul Bánffy din Bonţida, în cadrul unui eveniment special: „Sergei Polunin Up, Close and Personal”, potrivit hotnews.ro.
De asemenea, cu o zi înainte, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj, celebrul dansator va discuta cu publicul după proiecţia documentarului „Dancer” (r. Steven Cantor), o incursiune emoţionantă în viaţa sa tumultuoasă.

Citește și 

Simona Noja-Nebyla: „Mă mândresc cu ultimii 10 ani de succese ai Academiei de Balet a Operei din Viena”

Manuel Legris, interviu special Ballet Magazine Romania: „Toate companiile de balet au propria lor istorie și identitate!”

 

„Suntem foarte bucuroși să fim alături de TIFF la aniversarea a 20 de ani. Pentru noi, tradiția și continuitatea reprezintă valori solide. Partenerii noștri au, de asemenea, aceeași dorință nestrămutată de a duce mai departe ceea ce au început, fără a renunța la standardele cu care ne-au obișnuit. Ne dorim ca și pe viitor să aducem dansul la TIFF, să sprijinim marile Festivaluri și să contribuim ca România să fie cât mai bine conectată la ceea ce înseamnă excelență și desăvârșire în artele spectacolului”a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova și Bulgaria.

Sergei Polunin, masterclass la TIFF

Sergei Polunin va susţine şi un masterclass la TIFF! Detaliile urmează să fie anunţate în curând.

Născut în 1989 în Ucraina, Sergei Polunin a devenit, la vârsta de 19 ani, cel mai tânăr prim-balerin din istoria London Royal Ballet.

Apreciat pentru geniul artistic, tehnica fenomenală şi prezenţa scenică hipnotizantă, artistul s-a remarcat încă de la început pe marile scene ale lumii. Considerat „băiatul rău” al dansului, Polunin a dansat pe marile scene ale lumii, iar la 19 ani a devenit cel mai tânăr prim balerin al London Royal Ballet. „Dansul este un joc al emoțiilor extreme și al libertății sufletului, în care nimic nu e vreodată la fel”, spune Sergei Polunin, iar interpretarea scenică și viața îi confirmă cuvintele.

Sergei Polunin a dansat pe scena Teatrului Balşoi din Moscova, la Scala din Milano, Teatrul Stanislavski, Opera Naţională din Paris, iar în prezent este invitat permanent al The Bavarian State Ballet din Munchen şi călătoreşte în jurul lumii cu spectacolele produse de Polunin Ink, compania de dans pe care a fondat-o.

În 2019, a dansat alături de balerina Alina Cojocaru în „Romeo şi Julieta”. Cea mai populară apariţie a sa este cea din videoclipul în care dansează pe melodia „Take Me to Church” a lui Hozier, regizat de David LaChapelle, care a devenit viral şi a adunat peste 29 de milioane de vizualizări pe YouTube.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate