Coaching pentru balerini și dansatori, un ghid practic pus pe hârtie de Lidia Marina Sperling și Gabriela Sima și publicat Editura Napoca Star

Fie că te afli în sala de balet sau pe scena unei opere, cu siguranță ai un motiv pentru care ești acolo: iubești baletul! Și dacă îți propui să studiezi, exersezi și să aprofundezi baletul toată viața, această carte îți oferă liniile de ghidaj în toate momentele acestei minunate călătorii plină de suișuri și coborâșuri

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Mereu există mai bine, mai frumos, mai profund, mai armonios. Prin sugestiile si ideile sale, cartea scrisă de Lidia Marina Sperling și Gabriela Sima – două profesioniste în domeniile lor, își propune să-ți ofere liniile de ghidaj în toate momentele acestei minunate călătorii plină de suișuri și coborâșuri, care se numește arta dansului, fie el clasic sau modern.

Cine sunt cele două autoare? Ei bine, Lidia Marina Sperling este Coach Creativ, certificat de Creativity Coaching Association (CCA) din Statele Unite, iar Gabriela Sima este balerină profesionistă și activează în cadrul Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

Citește și 

“O clipă de frumuseţe”, o carte care n-ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui om de cultură

Maestrul Vasile Solomon, lansare de carte: “ABC-ul dansului clasic”! O carte îndrumar pentru arta baletului

 

Coaching pentru balerini și dansatori , cum a ajuns să fie pusă pe hârtie?

Gabriela Sima  a venit cu inițiativa de a concepe acest ghid practic de coaching pentru balerini, din dorința de a împărtăși cu tine din experiența sa vastă, aspecte esențiale din viața de dansator fiind prezentate pe parcurs.

Lidia Marina Sperling a preluat, a adaptat informația și metodica din cartea scrisa de ea ’’Coaching for Musicians’’- care a fost o noutate în lumea muzicienilor la nivel internațional, și a transpus-o în această carte. Iata, cum, printr-o colaborare armonioasă, a luat naștere acest ghid practic de coaching pentru balerini. Cartea îți oferă o experiență unică! Îți va propune soluții pentru la cel mai des întâlnite situații neplăcute sau răspunsuri la cele mai multe întrebări pe care le ai! Totodată îți va oferi suportul de care ai nevoie pentru a-ți atinge potențialul maxim.

Coachingul se bazează pe colaborare, iar pentru a genera cele mai bune rezultate necesită implicare și acțiune din ambele părți. Conceptul de coaching îl vei găsi în fiecare capitol al acestei cărți. Pentru a găsi cele mai bune soluții la provocările si dilemele cu care te confrunți și pentru a obține cele mai bune rezultate de care ești capabil, va fi nevoie să îți asumi un rol activ și să acționezi permanent.

Citește și 

Antrenamentele pilates, o parte importantă în viața unei balerine!

Dieta balerinilor și performanța. Simona Noja: “Important este să fim sănătoși”

 

Pe lângă informațiile și soluțiile practice puse la dispoziție, vei găsi și foarte multe întrebări special concepute pentru te ajuta să de descoperi!

În această carte, autoarele vă vor prezenta și analiza o multitudine dintre aspectele ce țin de performanța artistică. Veți găsi astfel idei și sugestii cu privire la pregatirea corpului, antrenamentul de încălzire, revenirea si refacerea organismului dupa efort, alimentație sau pregătire tehnică, dar veți găsi multe sfaturi cu privire la emoții și anxietate, încredere, motivație, studiu eficient, importanța pauzelor, dar despre cum și ce puteți face pentru stabilirea unor obiective clare și realiste.

O pregătire foarte bună  fizică, din punct de vedere tehnic dar și mental te va ajuta să fii tu însuți, autentic și capabil să dansezi la cel mai înalt nivel atunci când contează cel mai mult: pe scenă, în fața unui public sau a unui juriu. Iar carte ate ajută exact în acest sens! Vei dobândi deci instrumentele și posibilitatea să îți evaluezi performanța odată ce aceasta s-a încheiat și vei putea folosi tot ce ai învățat în vederea obținerii de performanțe viitoare.

Folosind sugestiile din ultimele doua capitole, împreună cu creativitatea și resursele tale interioare, vei putea să treci mai ușor peste blocajele care apar pe parcurs, să îți găsești drumul potrivit în carieră și să te faci cunoscut.

Citește și 

Ballet Magazine relansează proiectul international de fotografie de balet „BALLERINAS IN RED”

Premiile Ballet Photography pleacă spre câștigătorii proiectului. 3,2,1 Start!

 

Coaching pentru balerini și dansatori. Lasă-te condus de curiozitate și inspirație! Cele două profesioniste îți vor fi alături!

Lidia Marina Sperling este o flautistă profesionistă şi un Coach Creativ, certificat de Creativity Coaching Association (CCA) din America.

Experienţa bogată pe care Lidia a acumulat-o de-a lungul anilor, în primul rând ca interpret şi profesor, dar şi în calitate de coach pentru muzicieni, a ajutat-o să îşi extindă viziunea.În 2010 Lidia îşi completează studiile muzicale cu o diplomă de orchestră pe care o obţine la Hochschule der Künste în Berna, după ce, în sezonul 2008/2009, îşi încheie anul de practică în Berner Symphonieorchester. Din 2009 incepe sa predea ore de flaut privat, iar din 2011 până în 2017 este Prim flautistă a Filarmonicii de Stat Sibiu în România. Din 2012, începe să lucreze cu muzicieni pe diferite teme şi continuă să se perfecţioneze în această direcţie, astfel că, în 2018, obţine un certificat de Coach Creativ. In 2019 publica cartea sa ‘’Coaching for Musicians’’ in limba engleza si in limba romana.

Prin combinarea a două expertize – flautistă profesionistă şi Coach Creativ – Lidia a decis să aducă ceva nou în domeniul muzicii, iar în 2017 a înfiinţat Coaching for Musicians.Muzicienii auposibilitatea să lucreze cu un profesionist din domeniuşi pot beneficia de sprijinul şi încurajarea unui coach experimentat pentru a ajunge să îşi atingă potenţialul maxim, atât în performanţă, cât şi în carieră.

În prezent, Lidia este stabilită în Elveţia, unde îşi desfăşoară activitatea ca liber-profesionist, coach de performanta si cariera pentru muzicieni, dar si pentru diferite firme.

Gabriela Sima este balerină profesionistă și activează în cadrul Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

În cei peste 30 de ani de experiență scenică a dansat numeroase roluri solistice și demi-solistice din repertoriul de balet, operă și operetă al prestigioasei instituții, având și o bogată activitate de ansamblu. A participat la numeroase turnee în țară și străinătate: Austria, Germania, Olanda, Italia, Franța, Luxemburg, China.

În anul 2008 a înființat Asociația Pro Napoca Artă și Sport, a cărei președintă este și în prezent. În cadrul acesteia a dezvoltat numeroase activități și programe artistice de dans pentru copii și tineri. Ca și pedagog-coordonator al asociației, abordează metoda educației prin dans, atât în plan individual al copilului, cât și în echipă, contribuind inclusiv la asigurarea pepinierei pentru Liceul de coregrafie clujean. Tot în cadrul asociației, a realizat, creat și adaptat peste 20 de spectacole de balet-dans cu și pentru copii, iar participările copiilor la concursurile de profil i-au adus numeroase premii.

Având convingerea că un balerin/pedagog se dezvoltă în permanență, Gabriela studiază în prezent la Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima, Facultatea de Interpretare, secția Artele Spectacolului Muzical. Prin competențele dobândite, care vor completa expertiza și experiența sa profesională, intenționează să contribuie la promovarea profesiei de balerin, adaptată noilor cerințe – mult diversificate – ale spectrului artistic.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Leave a Comment

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate