Cosmin Adrian și Louise Chapovaloff: Să împarți scena cu ființa iubită e un sentiment incomparabil!

by Mihaela Moldoveanu
Share the NEWS & spread the JOY!

Erau în Franța când s-au văzut prima oară. La repetiții. Dansau amândoi. Louise declară că a fost dragoste la prima vedere.  El era “doux” și “passionné”. Cosmin a fost atras de frumusețea ei. Și s-au potrivit perfect pe scenă.

Deși vorbeau limbi diferite, îi lega limbajul dragostei. Acum dansează împreună la ”Românii au talent”. Louise descoperă România și poftește la ciorbele noastre tradiționale. Cosmin o învață să gătească. În pași de dans, pe muzica iubirii pe care o ascultă în fiecare zi.

Citește și 

Dacă îți place să călătorești, să dansezi, să întâlnești oameni și culturi noi și să ai o stabilitate financiară, industria croazierelor îți oferă oportunități deosebite ca dansator

#PARTICIPĂ la “Ballerinas in Red, 2021”! Oportunitate UNICĂ de promovare pentru școli și fotografi, și PREMII în valoare de sute de euro pentru concurenți!

Cosmin Adrian și Louise Chapovaloff . Coup de foudre în pași de dans

Când v-ați întâlnit și care a fost rolul dansului?

Cosmin – Ne-am întâlnit acum 4 ani în Saint-Raphael, Franța, în timp ce repetam niște spectacole noi. Dansul a fost un factor important al relației noastre de la început și până în prezent. Iubim să dansăm, iar când o putem face împreună, sentimentul este și mai puternic.

Ce v-a atras unul către celălalt?

Louise –  Când l-am văzut pe Cosmin pentru prima dată am simțit pur și simplu “un coup de foudre”. Cosmin este  “gentile” , “généreux” , “doux” și “passionné” . Aveam impresia că îl cunoșteam dintotdeauna. Mă susține și îmi dă sfaturile potrivite mereu.

Cosmin – Cred că frumusețea și simplitatea ei mi-au plăcut cel mai mult ! Louise mă completează perfect. Este partenera pe care mi-am dorit-o întotdeauna alături de mine ! 

Cosmin Adrian și Louise Chapovaloff . Două trupuri, un singur limbaj. Al dragostei

Cum ați știut că sunteți făcut unul pentru celălalt?

Louise – Chiar dacă nu vorbeam aceeași limbă, ne înțelegeam foarte bine încă de la început și m-am simțit imediat în siguranță alaturi de Cosmin. Sunt mai retrasă de felul meu, dar cu el mă pot simți liberă și fericită.

Cosmin – Dat fiind faptul că ne potriveam atât fizic cât și profesional, am fost puși să dansăm împreună imediat și cred că acest lucru ne-a făcut să ne apropiem și mai mult.  Vorbeam până târziu despre dans, viață, călătorii și experiențe noi.

Louise, de când dansezi? Când ai hotărât că asta vrei să faci în viață?

Louise – Dansez de mică. La vârsta de 4 ani le-am cerut părinților să mă ducă la un studio pentru a face balet și după terminarea cursului i-am spus mamei mele că vreau să dansez toată viața.

Louise Chapovaloff se inspiră din balet. Cosmin Adrian din dansul contemporan

Aveți un model care vă inspiră?

Louise – Marianela Nunez este artista care mă inspiră foarte mult ! Este o balerină pe care o admir pentru cariera ei extraordinară. În urmă cu câțiva ani am avut ocazia să o văd și într-un spectacol la Royal Opera House, în Londra. Pentru mine ea reprezintă balerina perfectă!

Cosmin – Sunt atras de coregrafii dansului contemporan internațional cum ar fi Wayne McGregor, Cristal Pyte, Akram Khan ! Au universuri diferite, dar sunt asemănători prin metodologia de montare a pieselor și prin contribuția la evoluția dansului internațional.

Cine v-a susținut cel mai mult în cariera voastră ?

Louise – Părinții au fost cei ce m-au susținut întotdeauna. Am studiat baletul clasic și am participat la nenumărate concursuri încă de mică. Am primit o bursă de studiu în Biarritz iar apoi am studiat la “Conservatoire National Superieur de Musique et de Danse de Lyon”

Cosmin – Tatăl meu m-a susținut foarte mult în tot ce mi-am dorit să fac. O mare parte din realizările mele se datorează sprijinului și sfaturilor lui.

Cum arată ziua voastră? Vă antrenați împreună?

Cosmin – Desigur, profităm de fiecare clipă  ca să ne menținem în formă și să exersăm. Nu facem dans clasic în fiecare zi, dar când se poate, ne întoarcem la bară, centru, sărituri, combinații. Participăm online la master-class-urile unor coregrafi internationali. Și pregătim copii, atât din România cât și din Franța, pentru concursurile naționale și internaționale de dans.

Cosmin, știu că ai mai dansat la ”Românii au talent” cu fratele tău. Cum a fost atunci și cum e acum cu Louise?

Cosmin – Cred că este cel mai frumos lucru să poți împărți scena cu persoanele iubite. Este greu de comparat fiindcă energia este asemănătoare ! Cu Mihai mă completez foarte bine, el e Yang-ul meu. Cât despre Louise, parcă suntem făcuți din același material, mai ales că avem aceeași educație artistică și suntem suflete pereche. Indiferent cum privesc lucrurile, sunt două persoane cu care aș împărți scena în orice moment! Sentimentul alături de ei nu se compară cu nimic altceva!

Louise, pentru tine cum a fost până acum experiența de la ”Românii au talent”?

Louise – Am avut foarte mari emoții. Este o atmosferă foarte diferită de un concurs obișnuit de dans. Cel mai frumos lucru este faptul că întâlnești oameni unici, cu talente diferite și rămâi pur și simplu uimit de ce pot face. Nu am mai trăit o astfel de experiență și mă bucur enorm că o pot face alături de Cosmin. Mi-am dorit foarte mult să mergem împreună, fiindcă îmi povestea mereu cum fusese experiența lui anterioară.

YouTube video

Cosmin Adrian și Louise Chapovaloff . Românii, calzi și primitori. Bran și Peleș, cele mai frumoase locuri

Louise, cum te-ai adaptat la România și ce îți place cel mai mult în Constanța?

Louise – Îmi place că românii sunt oameni calzi și primitori. De când am venit în România, mi-am făcut foarte mulți prieteni. Pâna acum, am fost în  București, Constanța, Brașov, Oradea, Galați, Brăila. Am vizitat și câteva muzee, dar cred că cele mai frumoase locuri rămân Castelul Bran și Castelul Peleș. E o țară minunată și sunt nerăbdătoare să cunosc și mai multe. La început mi-a fost destul de greu să vorbesc limba română, deși în mare parte înțelegeam. Dar am progresat și acum pot vorbi mult mai bine.

Aveți o melodie preferată pe care dansați?

Louise – E greu de spus, pentru că nouă ne plac foarte multe genuri muzicale. Dacă ar fi să aleg una, poate  Adelle – When We Were Young, pe care am dansat la o gală din Franța.

Mai practicați și alt gen de mișcare?

Louise – Eu mai sunt pasionată de pian și de yoga. Îmi place să cos. Încă din adolescență îmi făceam singură tutu-urile și costumele de dans pentru concursuri. Și să mă plimb cu cățelușa mea din Franța, Chanel.

Cosmin – Eu am început să practic Aiki-Jutsu, de la vârsta de 14 ani. Vreau să-i mulțumesc și pe această cale sensei-ului meu,  Dan Mancaș, pentru toate sfaturile și pentru că a fost mereu alături de mine. Chiar dacă sunt plecat din țară, îmi trimite video-uri și tehnici. E un om extraordinar. Indiferent în ce colț de lume sunt, mă face să vreau să exersez în continuare. Îmi mai place să înot și să joc fotbal. Și oricând am ocazia,  mă implic în acțiuni de voluntariat și caritate.

 

Cosmin Adrian și Louise Chapovaloff . Silueta frumoasă poftește la ciorbele românești dar ”se drege” la antrenamente

Louise, e vreo mâncare românească ce-ți ”amenință” silueta? Cum vă mențineți în formă?

Louise – Îmi plac mult ciorbele. În special ciorba de pui, pe care Cosmin m-a învățat să o și pregătesc. Dar și ciorba de perișoare, zacusca, cașcavalul, salata de vinete și pepenele. 

Cosmin – Avem un antrenor personal, pe Robert Cercel din Constanța. El se ocupă de noi, știe de ce antrenamente avem nevoie ca dasatori și ne dă și sfaturi de nutriție. Ne-a fost de mare ajutor în perioada asta.

Amândoi colaborați cu trupa Wow Dance. Cum e această experiență pentru voi?

Cosmin – Suntem foarte atașați de trupa Wow Dance. Sunt artiști valoroși, care tratează totul cu plăcere și profesionalism. Sunt specializați în organizarea artistică a evenimentelor importante din viața unui om. Au câteva programe unice în România. De fiecare dată când revenim în țară, lucrăm cu drag dacă suntem solicitați. Atmosfera creată prin aceste spectacole este unică, iar gazdele rămân cu amintiri de neuitat. Wow Dance e o echipă extraordinară pe care o recomand tuturor!

Ca și cuplu, care e visul vostru?

Louise – Cel mai mult ne dorim să fim sănătoși, fericiți și să ne putem continua cariera în condiții de siguranță. Ne lipsește foarte mult scena și cred că ăsta a fost și factorul principal pentru care participăm la Românii au Talent. Sperăm să vina zile mai bune !


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate