Creșterea ratei de incidență cumulate la peste 3/1000 de locuitori aduce restricții evenimentelor culturale

În localitățile/județele unde rata incidenței cumulate depășește 6/1000 de locuitori, activitățile cu publicul sunt interzise

by Cherciu Lavinia
Share the NEWS & spread the JOY!

În localitățile cu incidență de peste 3/1000 se impun o serie de restricții în ceea ce privește derularea evenimentelor și acțiunilor culturale. În București, rata de incidență cumulată, calculată pe ultimele 14 zile, pentru data de 22 Septembrie, peste de 3,3.

Singurele care nu suferă restricții suplimentare și se derulează ca și până acum sunt activitățile instituțiilor muzeale, bibliotecilor, librăriilor, studiourilor de producție de film și audiovizuală, școlilor populare de artă și meserii.

Citește și 

Cum i-a afectat pandemia de Covid-19 pe dansatori. Misha Tchoupakov: “Știu că vom fi învingători!”

Despre balet în vremea COVID 19, cu Adrian și Irina Ganea Mihaiu – Prim soliști TNOB “Oleg Danovski”

 

La incidența de peste 3/1000, evenimentele organizate în spații închise, pot avea loc cu până la 50% din capacitatea maximă a spațiului

Situația se modifică în cazul evenimentelor organizate în spații închise, unde desfășurarea activităților cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte  poate avea loc cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

De asemenea, organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane.

Schimbări suportă și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale care sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție.

 

În localitățile/județele unde rata incidenței cumulate depășește 6/1000 de locuitori, activitățile cu publicul sunt interzise

În toate cele trei situații descrise mai sus, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

ATENȚIE: Se pot derula evenimente în aer liber cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori, doar dacă persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și au 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate