Dance Festival Tanzolymp la a XVIII-a ediție! Evenimentul se va desfășura ca de obicei, la Berlin, între 18 și 23 februarie 2021

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Considerat un centru de atracție, dar și o adevărată rampă de lansare pentru tinerele talente de către artiști și experți, Tanzolymp a fost, și este pentru mulți artiști, primul pas în începutul unei cariere internaționale în dans.

În fiecare an, peste 1000 de tineri cu vârste cuprinse între 10 și 21 de ani din peste 40 de țări se întâlnesc la Berlin pentru a-și împărtăși dragostea pentru dans, într-un Festival având ca motto„Dansul ca limbaj global”

 

International Dance Festival Tanzolymp la a XVIII-a ediție

Ajuns la a XVIII-a ediție, International Dance Festival Tanzolymp este programat a se desfășura în format tradițional, în ciuda evoluției pandemiei. Evenimentul va avea loc în intervalul 18-23 februarie 2021. Participanții din țările cărora nu le este permisă intrarea în Germania din cauza restricțiilor impuse pe fondul evoluției pandemiei, vor putea transmite înregistrări video care vor fi incluse în programul competițiilor, și vor fi transmise în direct pe ecrane.

Având în vedere pandemia, aș dori să vă asigur că nu voi renunța la TANZOLYMP și voi face tot ce pot pentru ca povestea de succes a celui mai mare și mai important festival de dans din lume să continue! Pentru că mai ales în vremuri de criză aveți nevoie de ceva care să conecteze și să dea speranță

Oleksi Bessmertni, directorul Festivalului Internațional de Dans Tanzolymp

În fiecare an, aproximativ 1000 de tineri cu vârste cuprinse între 10 și 21 de ani din peste 40 de țări se întâlnesc la Berlin pentru a-și împărtăși dragostea pentru dans. Motto-ul festivalului „Dansul ca limbaj global” se reflectă în ateliere, cursuri și concursuri în care participanții își prezintă talentul membrilor juriului. Scopul principal al festivalului Tanzolymp este susținerea dezvoltării și creșterea popularității artei dansului.

Festivalul este deasemenea o bună ocazie pentru a împărtăși, atât între dansatori și coregrafi, cât și către publicul larg pasionat de frumos, informații despre varietatea esteticii de dans și a stilurilor artistice.

Pentru câștigătorii festivalului și pentru talentele excepționale selecționate de juriu, vor fi și în acest an, așa cum au fost în fiecare dintre edițiile anterioare, premii în burse la diferite școli internaționale de balet, dar și o serie de alte recompense, cum ar fi contracte sau chiar premii în bani.

În mod tradițional competiția este împărțită în șase categorii diferite: Dans clasic / Dans neoclasic, Dans modern / Dans contemporan, Dans de caractere / Dans popular, Jazz, Pop și Tap Dance. Festivalul este încununat de o mare gală finală în care cele mai bune momente artistice alese de juriu vor fi prezentate în fața publicului.

În mod tradițional competițiile au loc la Casa Rusă a Științei și Culturii din Berlin, iar Gala finală are loc la Admiralspalast, lângă gara Friedrichstrasse.

În contextul pandemiei Festivalul este dorit, atât de organizatori cât și de participanți a fi și o formă de rezistență, prin dans și frumos, la vitregiile vremii. Aceasta se poate vedea dealtfel chiar în mesajul transmis participanților de catre Oleksi Bessmertni, Directorul International Dance Festival Tanzolymp, pe care-l puteți citi mai jos.

“Dragi participanți la TANZOLYMP, dragi prieteni de dans,

Având în vedere pandemia, aș dori să vă asigur că nu voi renunța la TANZOLYMP și voi face tot ce pot pentru ca povestea de succes a celui mai mare și mai important festival de dans din lume să continue! Pentru că mai ales în vremuri de criză aveți nevoie de ceva care să conecteze și să dea speranță.

Lumea se schimbă rapid acum, dar depinde de noi să o modelăm în conformitate cu dorințele noastre. Putem, și vom răspunde provocărilor, în ciuda dificultăților financiare și a diferitelor schimbări din viața de zi cu zi. Și asta deoarece încă mai credem în puterea artei, care ne conectează dincolo de tot ceea ce ne desparte și să ne ajută astfel să deschidem noi oportunități și orizonturi.

Fac totul pentru a mă asigura că TANZOLYMP va continua să aducă tineri din toată lumea pentru a dansa într-o competiție pașnică. Sper din tot sufletul să vă văd pe toți la Berlin în februarie 2021!

Toate cele bune,

Oleksi Bessmertni, directorul Festivalului Internațional de Dans Tanzolymp”


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate