Dansatori de top de la Teatrul de Balet Sibiu, la Gala de balet 2020

by Alexandra Nastase
Share the NEWS & spread the JOY!

Spactacol de excepție pe scena Centrului Cultural „Ion Manu” din Otopeni, pus în scenă de dansatorii de top de la Teatrul de Balet Sibiu. Duminică (19 ianuarie), la Gala de balet 2020, artiști de renume au ridicat publicul în picioare, prestația lor fiind răsplătită minute în șir cu ropote de aplauze. Spectacolul cu o distribuție internațională a venit după succesul Galei de balet 2020 de la Slatina, care a avut loc pe 17 ianuarie.

Galei de Balet 2020. 17 balerini români și străini, aplaudați pe scena Centrului Cultural “Ion Manu”

Echipa Teatrului de Balet Sibiu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Formată din 40 de artişti, din care doar trei sunt români, dansatorii de peste mări și țări și-au unit eforturile și au pus în scenă momente coregrafice deosebite. La Sibiu dansează balerini din ţări precum Cuba, Spania, Brazilia, Franţa, Italia, SUA, Finlanda, Marea Britanie, Peru, Republica Dominicană, Japonia, Portugalia, Canada, Australia, Ecuador, 17 dintre ei fiind prezenți și pe scena Galei de Balet, care a avut loc la Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni în data de 19 ianuarie.

Citește și: “Prim-balerina Iana Salenko vine la Gala de Balet “Carmen Sylva”

Gala de balet 2020. Gabriella Delgado și Răzvan Iacob, un cuplu și pe scenă, și în viața reală

În cadrul Galei de Balet prezentată publicului din Slatina și Otopeni au  fost puse în scenă momente coregrafice de balet clasic și contemporan. Printre acestea amintim piesele clasice „Spărgătorul de nuci” – actul 2 și dans rusesc, „Lacul lebedelor” – actul 2, adagio și actul 1, pas de trois, „Corsarul” – actul 2, pas de deux, „The Fairy Doll” – pas de trois. Prin următoarele momente artistice s-a făcut apoi trecerea către dansul contemporan și neo clasic. „Parlez-moi d’amour” – Tendrement, „Nu mai sunt eu”, „Corzi”, „Passing” sunt doar câteva dintre episoadele artistice care au creat ridicat pulsul spectatorilor prin ritm și sensibilitate.

Citește și: “Margot Fonteyn și Rudolf Nureyev, cuplul secolului XX”

Gala de Balet i-a  dus în fața publicului pe Răzvan Iacob și Gabriella Delgado, un cuplu atît pe scenă, cât și în viața reală. Cei doi balerini au deschis seara cu o prestație de excepție. Este vorba despre „Spărgătorul de nuci”- actul 2.

Myrna Squire (Canada) și Claudiu Buldan au rupt ritmul cu „Parlez-moi d’amour” – Tendrement.  Din distribuție au mai făcut parte Misato Isogami, João Gomes, Kenichi Murata, Natalie Barbis , Taylor Lim, Miyu Kawamoto, Hideki Yasumura, Charlotte Lanning, Antonin Faraut, Marco Palamone, Ayaka Nagai, Mao Morikawa și Maynard Miranda Fernández în roluri de o sensibilitate și expresie artistică aparte.

Gala de Balet 2020. Teatrul de Balet din Sibiu lucra cu doar 10 dansatori, la debut

Compania de balet sibiană a fost înființată în anul 2008, având la bază corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, instituție subordonată Primăriei Sibiu. La începuturile sale, aceasta era formată din doar zece dansatori. Teatrul de Balet din Sibiu este prima instituție de acest gen din România cu o componență internațională, model adoptat ulterior și de alte companii de balet din țară bucurându-se de o mare vizibilitate și recunoaștere internaționale.

Citește și: “Vă invităm la balet! Iată spectacolele lunii Ianuarie!”

Fie că sunt proaspăt absolvenți ai unor școli de balet de prestigiu din lume, sau au dansat deja pe scene mari în spectacole renumite, dansatorii corpului de balet sibian se bucură de o experienţă profesională extrem de valoroasă pe durata șederii lor la Sibiu. An de an se alătură acestui colectiv extrem de creativ și de motivat nume de răsunet din scena coregrafică românească și internațională, pentru a pune în scenă creații de o mare valoare artistică. Ceea ce deosebește Teatrul de Balet din Sibiu  de celelalte instituții similare, dincolo de componența internațională, este și repertoriul său orientat atât spre baletul clasic, cât și spre producțiile de dans contemporan și de balet neoclasic.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate