Ediția de primăvară a revistei Ballet Magazine, lansată cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

A treia și cea mai recentă ediție a revistei Ballet Magazine este dedicată Zilei Internaționale a Dansului. O ediție de colecție, în care veți regăsi cuvintele câtorva mari personalități din lumea baletului local și poveștile unora dintre artiștii vremurilor noastre la care ne uităm cu drag.

În această ediție am consemnat, într-o pledoarie pentru dans, gândurile transmise cititorilor Ballet Magazine de Simona Noja-Nebyla, fondatoare a Concursului internațional de balet „European Ballet Grand Prix“ și fost director executiv al Academiei de Balet a Operei de Stat din Viena.

Încă înainte de deschiderea revistei, chiar pe coperta acesteia veți găsi extraordinara poveste de viață și profesie spusă de însăși Doina Andronache, iar alături povestea unei alte mari stele din istoria modernă a baletului românesc, Rodica Simion. Personalitate remarcabilă, din păcate necunoscută mai tinerelor generaṭii, Rodica Simion a fost prim-balerină, asistentă de coregrafie şi, ulterior, un pedagog de renume internaţional.

Iar în completare mesajul transmis anual cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului, anul acesta de către Gregory Vuyani Maqoma, dansator, coregraf, actor şi pedagog din Africa de Sud, un artist de culoare, deţinător a câtorva premii şi distincţii importante din toată lumea.

Avem de asemenea o scurtă istorie a baletului, rezultatul unui studiu realizat de Tudor Costin Sicomaș, povestea Marinei Minoiu, balerină a Danish Royal Ballet și un interviu cu Mircea Munteanu, solist al Operei din Cluj.

La acestea se adaugă povestea spectaculoasă a lui Alexandru Nicolae Deneș, unul dintre primii balerini români ajunși  la Moulin Rouge (în anul 2000) unde, după doar 4 ani a devenit solist iar astăzi este una dintre vedetele celui mai renumit cabaret din lume.

Vă invităm la lectură așadar și vă spunem “La mulți ani” de Ziua Internațională a Dansului. Să dansăm mult! Să dansăm sănătoși!


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate