Elevii academiei de balet a Operei de Stat din Viena, încurajaţi să fumeze?

by Alexandra Nastase
Share the NEWS & spread the JOY!

Acuzații grave planează asupra unei instituii de prestigiu din Viena. Elevii academiei de balet a Operei de Stat ar fi fost încurajaţi să fumeze pentru a-şi menţine greutatea.

Detaliile îngrijorătoare privind fumatul în râdul balerinilor fac subiectul unei anchete citate de BBC. O comisie specială anchetează cazul complicat, acuzațiile punâd în pericol bunăstarea balerinilor. Şefa comisiei, Susanne Reindl-Krauskopf, a spus că elevii erau strigaţi după prenume şi după măsura pe care o purtau la haine.

Citește și: “7 mari coregrafi în istoria baletului mondial, 7 povești de viață de citit”

“Este clar că adolescenţii şi copiii nu sunt suficient de protejaţi faţă de discriminare, neglijenţă şi efecte medicale negative”, se arată în raportul comisiei.

Elevii Operei de Stat din Viena, abuzați fizic și psihic

Dincolo de controversa fumatului, se adaugă pe lista neregulilor alte acuzații. Scandalul nu a izbucnit acum, ci în luna aprilie a acestui an. Opera de Stat din Viena a început o anchetă şi a promis că va lua măsuri după ce au apărut mai multe informaţii potrivit cărora elevii prestigioasei ei academii de balet au fost abuzaţi fizic şi psihic de doi profesori.

Opera de Stat din Viena, una dintre cele mai prestigioase școli de balet din Europa

Academia, creată în 1771, este una dintre cele mai prestigioase şcoli de balet din Europa. Mulţi dintre cei care au studiat aici fac parte din companii precum Royal Ballet din Londra şi American Ballet Theatre din New York. Ministrul austriac al Culturii, Alexander Schallenberg, a cerut soluţionarea imediată a problemelor.

Citește și: “Ești profesor de balet? 7 motive ca să iei ecții de dans”

Directoarea româncă Simona Noja-Nebyla, eliberată din funcție

Renumita academie de balet a Operei de Stat din Viena a anunţat modificări la nivelul conducerii, după o anchetă care a dezvăluit că bunăstarea elevilor era pusă în pericol. Potrivit AFP, citată de thelocal.at, directoarea academiei, Simona Noja-Nebyla, a fost eliberată din funcţie, însă nu concediată. Locul ei a fost luat, în regim interimar, de directorul de marketing al instituţiei, a anunţat opera austriacă.  Un nou director va fi numit în septembrie 2020.

 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate