Gala Extraordinară de Balet a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” pe scena Operei Naționale București, Joi 9 Iunie 2022

Evenimentul, a cărui regie artistică este semnată de Mihaela Țigănuș Vasilovici, va cuprinde o serie de reprezentanții ale elevilor Liceului, care au câștigat premii importante în cadrul Olimpiadei şi Concursurilor de Balet Naţionale

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Gala Extraordinară de Balet Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” este un eveniment de referință pentru tinerii artiști în devenire.
Gala Extraordinară de Balet a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” va avea loc Joi, 9 iunie, 2022, de la ora 18.30, pe scena Operei Naționale București.

In cadrul evenimentului, puteți urmări momente artistice prezentate de elevi care au câștigat premii importante în cadrul Olimpiadei şi Concursurilor de balet naţionale.

În prima parte se va prezenta un fragment din actul II al spectacolului „Lacul Lebedelor” de P.I. Ceaikovski, cu participarea extraordinară în rolurile principale a prim soliștilor Operei Naționale București, Cristina Dijmaru și Bogdan Cănilă.

In partea a doua, veți putea urmări fragmente din balete clasice, lucrări coregrafice contemporane și suite de dansuri populare românești, interpretate de elevii claselor V–XII.
Regia artistică poartă semnătura Mihaelei Țigănuș Vasilovici.

Citește și 

În premieră, la 73 de ani, Liceul de Coregrafie are o zi a lui! Ziua de naștere a balerinei Floria Capsali, cea care i-a dat viață și nume!

Teachers for SwanZ, un proiect de excepție! Un laborator de dans pentru profesori și elevi, inițiat și coordonat de Liceul de Coregrafie Floria Capsali

 

Scurtă istorie a Liceului de Coregrafie Floria Capsali, cea mai reprezentativă instituție de învățământ pentru școala coregrafică românească

Liceul “Floria Capsali” este o instituţie de învăţământ artistic, care de-a lungul timpului a contribuit în mod decisiv la dezvoltarea dansului şi a baletului românesc. Numeroase personalități ale artei coregrafice românești s-au format și au crescut pe băncile sale.

Primele mențiuni privind învățământul coregrafic în România le găsim la începutul secolului XX, când Constantin Grigoriu, directorul Companiei Lirice de Operă și Operetă, încearcă să înființeze o școală de balet particulară la București.
In perioada 1910 -1925, învățământul coregrafic se dezvoltă prin activitatea unor studiouri de balet și școli particulare de dans, conduse de diferiți maeștri coregrafi sau pedagogi.

Deși existența unei trupe artistice românești de teatru liric, sub numele de Compania Opera Română, s-a făcut cunoscută încă din 1885, înființarea Operei Române ca instituție independentă și finanțată de la buget s-a realizat abia în 1921. Din acest moment, începe și o dezvoltare coregrafică în ansamblu, fiind necesară crearea unei școli de balet.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate