Ghid pentru întoarcerea în siguranță la studioul de dans, în vremea Covid-19

by Angie Voicu
Share the NEWS & spread the JOY!

Ballet Magazine vă propune un ghid pentru întoarcerea în siguranță la studioul de dans! Pe măsură ce statele încep să ușureze restricțiile și studiourile încep încet, încet să-și redeschidă ușile, dansatorii se confruntă probabil cu un amestec de emoții. Există entuziasm cu privire la întoarcerea la viața artistică și reîntâlnirea cu colegii dansatori, dar și nervi și anxietate în legătură cu riscurile potențiale de siguranță. 

În pregătirea redeschiderii treptate a spațiilor de dans, Grupul de operare Dance/USA’s Task Force on Dancer Health a lansat o lucrare informațională detaliată, „Întoarcerea la dans și considerente în vremea COVID-19”, scrisă de Heather Southwick, Selina Shah și Kathleen Bower. De asemenea, un set de întrebări frecvente, scrise de același grup, împreună cu doctorul Kathleen Davenport.

Deși ambele surse oferă îndrumări pentru proprietarii de studio și companiile de dans, există și câteva sfaturi utile pentru dansatori. Mai multe despre acestea aflați mai jos!

Citește și

Despre balet în vremea COVID 19, cu Adrian și Irina Ganea Mihaiu – Prim soliști TNOB “Oleg Danovski”

Arta pe vremea pandemiei! Balerinele Alice Minoiu, Rebecca Rudolf şi Raluca Jercea, spectacol inedit la poalele Munților Bucegi

Întoarcerea în siguranță la studioul de dans. Ce trebuie să aveți în vedere

Nu vă grăbiți să vă întoarceți înapoi

Dacă ați locuit într-un alt oraș în timpul carantinei, intrați în 14 zile de izolare, după ce ați călătorit înapoi. E cel mai sigur să faceți acest lucru, înainte de a păși din nou în studio.

Dacă aveți alergii …

Deși simptomele alergiilor sezoniere nu se suprapun neapărat cu cele ale COVID-19, există o problemă majoră în acest caz. Deoarece virusul este răspândit în principal prin picături din mucoase, s-ar putea să fiți asimptomatici și puteți infecta pe altcineva prin strănut. Dacă simptomele de alergie nu sunt ținute sub control, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu alergologul despre opțiunile de tratament înainte de a reveni la dans.

Evitați socializarea pre- sau post-clasă

Oricât de mult veți dori să vă conectați cu prietenii de care v-a fost atât de dor, evitați să vă întâlniți în grupuri, în jurul studioului sau în zonele de aglomerate. Dacă un alt grup folosește studioul înaintea dvs., așteptați în afara clădirii sau în mașina dvs. până când sala a fost igienizată.

Fiți pregătiți pentru controale periodice de temperatură

Înainte de a intra în studio, un membru al personalului vă poate lua temperatura printr-un termometru fără atingere. De asemenea, ar trebui să fiți pregătit să răspundeți la întrebări despre cum vă simțiți, dacă întâmpinați vreun simptom legat de COVID-19 sau dacă ați fost expus oricui s-a dovedit a fi pozitiv. Dacă temperatura dumneavoastră este mai mare de 37.3, trebuie să vă întoarceți acasă, să aveți grijă la orice simptom și să consultați medicul.

Dacă puteți, săriți peste schimbatul în vestiarele comune

Este recomandat să se limiteze apropierea cu alți dansatori. Astfel, trebuie evitate, dacă este posibil, vestiarele. Ele nu permit prea mult distanțarea socială. Luați în considerare sosirea la clasă cu hainele de dans pe dedesubtul celor de stradă. Instituția sau studioul unde vă duceți poate facilita locuri speciale unde dansatorii își pot lăsa bunurile individual.

Mențineți distanța

La început, studiourile vor limita numărul de participanți . Fii pregătit să iei cursul sau să repeți cu grupuri mai mici. Dacă este posibil, păstrați 10 metri între dumneavoastră și ceilalți dansatori. Unele studii indică faptul că respirația în timpul exercițiului fizic poate răspândi noul coronavirus mai mult decât o activitate simplă.

Asigurați-vă că aveți mai multe măști la dumneavoastră

În timp ce poate fi incomod la început, ar trebui să purtați o mască tot timpul când sunteți în studio. Scădeți intensitatea antrenamentului, dacă vă simțiți lipsiți de respirație. La un moment dat corpul se va adapta la antrenamentul cu masca. Dacă masca se udă de la transpirație sau respirație grea, trebuie să o înlocuiți cu una curată și uscată.

Spălați-vă mâinile des sau folosiți dezinfectant în mod regulat

În acest moment, este de la sine înțeles pentru toată lumea că acesta este un proces important. Spălați-vă pe mâini sau folosiți dezinfectant înainte și după petrecerea timpului în studio. Dacă studioul nu pune la dispoziție dezinfectant, este bine să fiți pregătiți de acasă.

Așteptați-vă ca antrenamentele și orele să fie total diferite

Nu sunt recomandate corecții practice, dansul cu partenerul și exercițiile ce presupun sa fiți cu tot corpul la sol. În fazele timpurii ale redeschiderii,  se recomandă, de asemenea, împotriva secvențelor dinamice cu mișcări mari sau combinații care se deplasează foarte mult pe podea. Asta pentru a minimiza răspândirea eventualelor picături și stropi în întreaga încăpere.

Dacă de obicei sunteți un cursant care învață mai mult tactil, poate fi necesar să cereți clarificări suplimentare, în locul corecțiilor fizice. Și, deși poate părea că părțile „distractive” ale clasei sunt deocamdată interzise, ​​folosiți acest lucru ca pe o oportunitate de a vă reconecta cu tehnica dvs.

 

 

 

 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate