Infinitum! Un spectacol ce aduce pe o singură scenă muzica, jocurile de lumini, dansul și acrobația

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Opera Simfonică București, dirijorul Tiberiu Soare și pianista Edit Maria Fazakas vă așteaptă pe 1 septembrie, la Romexpo pentru un eveniment extraordinar în coregrafia Andreei Tănăsescu: Infinitum! Povestea Universului în muzică, lumini, proiecții și dans. 85 de muzicieni, 20 de acrobați și dansatori și 3 ecrane de proiecție gigantice, pe o singură scenă!

“Infinitum este un proiect extrem de complex, atât din punct de vedere muzical, cât și artistic. A avea o orchestră de peste 80 de muzicieni, proiecții pe ecrane mari, dansatori și acrobați este un lucru fabulos. Împreună spunem o poveste, creăm un spectacol cu un mesaj extrem de puternic, iar acest lucru reprezintă o provocare ce are legătură directă cu misiunea noastră, și anume formarea unui public numeros precum și atragerea acestuia către sălile de spectacol. Iar Infinitum este acel proiect de care avem cu toții nevoie pentru scena culturală românească pentru că este un spectacol dedicat tutor oamenilor”, a declarat Cătălin Oprițoiu – co-fondatorul Orchestra Simfonică București

Citește și 

Interviurile Ballet Magazine! Andreea Tănăsescu, manager cultural, cercetător în dans și Lect. Univ. Doctor U.N.A.T.C.

Promenada Operei, hub cultural! Peste 600 de artiști și mai mult de 2700 de minute de muzică și spectacol!

 

Infinitum este un concept integrat care aduce pe o singură scenă mai multe arte: muzică, jocuri de lumini, dans, acrobație și videografie pe ecrane gigant.

”Proiectul Infinitum a început acum un an și jumătate și de atunci lucrăm încontinuu pentru a realiza un spectacol care să pună România pe scena culturală europeană. Avem o echipă minunată de profesioniști din multe domenii care s-a alăturat acestui proiect și am dezvoltat împreună un concept premium. Infinitum este un spectacol pentru oricine – în prima parte vom spune povestea Universului în muzică, jocuri de lumini, proiecții video, dans și acrobații, iar în partea a doua am pregătit un concert pentru pian ce dorește să confirme calitatea acestui spectacol – Rahmaninov 3. Infinitum a fost conceput astfel încât fiecare persoană din audiență să îl perceapă într-un mod individual, întocmai cum percepem viața. Viața este o expresie a universului și o percepem într-un mod unic și personal. În 2021 vom avea o singură reprezentație, pe 1 septembrie, la Romexpo.” a spus pianista și inițiatoarea evenimentului Infinitum, Edit Maria Fazakas

 

INFINITUM este un spectacol realizat în premiera în România ce spune povestea Universului cu ajutorul muzicii, luminilor, proiecțiilor și dansului

Coregrafia este asigurată de Andreea Tănăsescu, un coregraf talentat ce colaborează cu instituții de renume și a obținut premii importante naționale și internaționale, cu o experiență vastă este și un regizor extrem de talentat.

Coregraf, manager cultural, cercetător în dans și Lect.Univ.Dr. în cadrul Facultății de Teatru a U.N.A.T.C. – I.L.Caragiale din București, Departamentul Coregrafie, este autor al volumului „Exercițiu de solidaritate”, publicată în 2019 la prestigioasa Editură Tritonic. Andreea Tănăsescu este coregrafă și manager de proiecte culturale, director fondator al Asociației Culturale „A&A Associated Artist”.

Cu studiile începute în cadrul Liceului de Coregrafie Floria Capsali, Andreea Tănăsescu și-a continuat incursiunea în lumea coregrafică la U.N.A.T.C., iar mai târziu s-a perfecționat, în Franța, la Paris.

 

În proiect, alături de Andreea Tănăsescu, în calitate de asistent coregraf o puteți regăsi și pe Sofia Sitaru-Onofrei, proaspată absolventă a Secției de Coregrafie din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” (UNATC) și viitoare masterandă la Jerusalem Academy of Music and Dance, Israel.

Sofia a colaborat ca prim-solistă cu Opera Comică pentru Copii în 2018, iar în perioada 2018-2021 a făcut parte din ansamblul de balet al Operei Naționale din București. În proiectul INFINITUM o veți putea regăsi pe Sofia și pe scenă în calitate de interpret!

 

 

Programul integral al evenimentului Infinitum, pe 1 septembrie 2021, la Romexpo Arena:

Print

INFINITUM Part I: A Look Back and Around in Spacetime

R.Strauss, ALSO SPRACH ZARATHUSTRA!

Holst, THE PLANETS

Wagner, RIDE OF THE VALKYRIES

Stravinsky, THE FIREBIRD (ORIGINAL VERSION), Khorovod,

Stravinsky, THE FIREBIRD (ORIGINAL VERSION), Infernal Dance

Khachaturian, SPARTACUS, Adagio of Spartacus and Phrygia

Stravinsky, THE FIREBIRD (ORIGINAL VERSION), Finale

INFINITUM Part II: Rachmaninoff’s Piano Concerto no. 3

The Washington Post a descris acest moment ca fiind: “Poate cea mai dificilă piesă scrisă vreodată pentru pian, cel de-al treilea concert pentru pian al lui Rachmaninoff înseamnă 40 de minute de nebunie, de răsucit degetele.”


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate