Magia Muzicii și Eleganța Balului: Opera ‘Bal mascat’ de Giuseppe Verdi la TNOB Constanța

Într-o noapte de poveste la TNOB Constanța: 'Bal mascat' de Verdi își dezvăluie misterul într-un spectacol remarcabil. Emoție, muzică și eleganță în inima operei, într-o producție ce îmbină armonios tragicul și ironia. Descoperă farmecul pe 9 decembrie la 18:30!

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

În atmosfera plină de rafinament și mister a Teatrului Național de Operă și Balet (TNOB) „Oleg Danovski” din Constanța, se deschide cortina pentru o reprezentație de excepție: opera „Bal mascat” de Giuseppe Verdi. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 9 decembrie, la ora 18:30, și promite o călătorie fascinantă în lumea operei, în care muzica sublimă și povestea captivantă se întâlnesc într-un dans elegant.

Citește și

Lista Facultăților și a secțiilor de coregrafie din instituțiile de învățământ superior din România

Cele mai bune 5 spectacole de balet din toate timpurile, potrivit Ranker.com

 

„Bal mascat” de Giuseppe Verdi, o călătorie fascinantă în lumea operei

„Bal mascat” („Un ballo in maschera”), compusă de maestrul Giuseppe Verdi pe un libret de Antonio Somma, a avut premiera absolută la Teatro Apollo din Roma, pe 17 februarie 1859. De atunci, această operă a cucerit inimile iubitorilor de muzică clasică din întreaga lume.

Cu toate că opera are un final tragic, ea surprinde audiența prin momente reușite de combinare armonioasă a sublimului și ironiei. Un echilibru sublim între tragism și comedie, etichetat adesea ca „shakespearian”, conform TNOB.

Regia artistică a spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu, iar scenografia este creată de Horia Popescu. Soliști talentați, printre care se numără Elena Rotari, Daniel Pop (debut), Răzvan Săraru, Lucia Mihalache, Silvia Simionescu, Adrian Pîrlea, Constantin Acsinte, Mircea Găvan și Mădălin Băldău, vor da viață personajelor într-un spectacol plin de emoție și expresie artistică.

Conducerea muzicală este asigurată de Gaddiel Dombrowner din Israel, iar maestrul corului este Adrian Stanache. Orchestra, corul și baletul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” vor completa atmosfera magică a serii.

Citește și 

6 mari compozitori celebri în istoria muzicii de balet

7 curiozități despre balet care merită a fi împărtășite!

 

„Bal mascat”, un spectacol de neuitat, în care muzica și dansul se împletesc într-o armonie sublimă

Nu ratați această ocazie de a experimenta farmecul operei „Bal mascat” și de a vă bucura de talentul remarcabil al artiștilor din cadrul TNOB. Împreună, ei vor crea un spectacol de neuitat, în care muzica și dansul se împletesc într-o armonie sublimă.

Spectacolul face parte dintr-o serie de evenimente deosebite programate la TNOB, iar pentru mai multe detalii și pentru achiziționarea de bilete, puteți accesa site-ul oficial al teatrului: www.tnobconstanta.ro/program. Următoarele spectacole, inclusiv un concert de Crăciun, promit să aducă bucurie și emoție în inimile publicului iubitor de artă.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate