Microstagiune de balet cu spectacole la matineu, la Opera Națională București!

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Microstagiune de balet în luna septembrie, pe scena Operei Naționale București.

Baletul Operei Naționale București invită publicul spectator la microstagiunea lunii septembrie. În program, revin după o perioadă de absență, spectacole dedicate copiilor, programate la matineu: „Coppélia” de Léo Delibes și „Albă ca Zăpada și cei Șapte Pitici” de Cornel Trăilescu.

Totodată,  publicul iubitor de balet este invitat la spectacolul  „Tango. Radio & Juliet” în regia și coregrafia lui Edward Clug, spectacol coupé de dans contemporan.

Citește și: Stația de metrou Eroilor 2 a fost redenumită cu titlu onorific Opera Română.

Microstagiune de balet pentru copii cu spectacole la matineu!

Duminică, 19 septembrie, începând cu ora 11:00, va avea loc spectacolul de balet “Coppelia” de Léo Delibes, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu. 

De secole, mitul însuflețirii obiectelor ce au formă umană a inspirat multe lucrări literare, muzicale, coregrafice sau plastice. „Coppélia” este o variantă a poveștii „Pygmalion și Galateea”, în care creatorul se îndrăgostește de opera sa. Dacă în legendă rezolvarea ține de ajutorul divin, în povestea noastră, Coppelius, împătimit de atașamentul pentru păpușa sa, își asumă rolul Afroditei încercând să însuflețească prin mijloace oculte piesa de porțelan.

 Joi, 23 septembrie, de la ora 18:30, Baletul Operei Naționale București prezintă publicului „Tango. Radio & Juliet”,  spectacol coupé de dans contemporan în regia și coregrafia lui Edward Clug. 

„Tango. Radio and Juliet” este un spectacol ce unește două coregrafii create de Edward Clug – artist de origine română recunoscut pe plan internațional – în care se regăsesc elemente de teatru și dans contemporan și fragmente muzicale extrem de diverse ca gen – de la Astor Piazzolla și până la Goran Bregovic și Radiohead. Ambele lucrări reprezintă un poem coregrafic, fiecare în parte fiind structurate ca poezie de stare. Mișcările dansatorilor, atent elaborate, spectaculoase, sunt încărcate de forță, atât în „Tango”, cât și în „Radio and Juliet”.

Sâmbătă, 25 septembrie și Duminică, 26 septembrie, începând cu ora 11:00, va avea loc spectacolul „Albă ca Zăpada și cei Șapte Pitici” de Cornel Trăilescu, în coregrafia lui Francisc Valkay. 

Una dintre cele mai cunoscute povești pentru copii, „Albă ca Zăpada și cei Șapte Pitici” a fraților Grimm a fost publicată, într-o primă versiune, în 1812, iar apoi în 1854, în varianta finală. Oglinda fermecată, mărul otrăvit, sicriul din sticlă, personaje precum Regina cea rea sau cei Șapte Pitici, sunt detalii din poveste care au pătruns de-a lungul timpului în imaginarul colectiv, inspirând nenumărate producții artistice așa cum este și producția din repertoriul de balet al Operei Naționale București.

 

Biletele pot fi achiziționate direct de la Casa de bilete a Operei Naționale București sau online, pe tickets.operanb.ro

 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate