Micuțele balerine, o incursiune în lumea frumoasă dar adesea nemiloasă, a baletului

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Micuțele balerine, sau Tiny Pretty Things denumirea originală în limba engleză, este o dramă care urmărește acțiunea petrecută înăuntrul și în jurul unei academii de balet de elită. O elevă eminentă de la o școală de balet de elită este scoasă din schemă, iar înlocuitoarea ei intră într-o lume a minciunilor, trădării și competiției nemiloase.

Bazat pe cartea semnată de Sona Charaipotra și Dnonielle Clayton, Tinny Pretty Things este plasat în lumea unei academii de elită, reprezentată de Școala de Balet Archer, singura școală de balet de elită din Chicago și o pepinieră pentru renumita companie City Works Ballet.

Citește și 

Top 10 cele mai bune filme despre balet. Merită să le vedeți pe toate

Celebrități care au făcut balet. Multe staruri de la Hollywood au început cu dansul clasic

Filmul dezvăluie viața tinerelor balerine în devenire, obstacolele întâmpinate de acestea pe un drum aflat la limita dintre succes și degringoladă

În film, Școala de Balet Archer este un fel de oază pentru tot felul de dansatori: bogați sau săraci, din Nord sau din Sud, fiecare având povestea lui. Dar cu toții împărtășesc talentul deosebit și pasiunea pentru dans, precum și loialitatea față de comunitate.

Lansat pe 14 decembrie, filmul începe cu unul dintre cei mai promițători elevi ai școlii, Cassie (Anna Maiche), care este împinsă de pe acoperișul clădirii. În timp ce poliția încearcă să-și dea seama ce s-a întâmplat, ceilalți dansatori sunt mai preocupați de cine va înlocui prima balerină. Printre ei se numără Bette (Casimere Jollette), care nu se va da înapoi de la nimic pentru a obține rolul principal, și nou-venita Neveah (Kylie Jefferson), care este determinată să reușească în lumea dansului, și vede în acest accident oportunitatea de a-și schimba radical viața.

Acțiunea urmărește astfel suișurile și coborâșurile prin care trec niște tineri adulți care trăiesc departe de casă, fiecare dintre ei în căutarea succesului, aflați însă la limita dintre drumul spre măreție sau dezastru.

Micuțele balerine este o producție a casei de filme Insurrection Media, și a fost rezultatul unei colaborari cu unul dintre cei mai mari publisheri americani, HarperCollins.

Serialul este foarte bine ancorat în realitățile lumii dansului, rolurile principale fiind deținute fie de balerine cu o istorie consistentă pe scenele și concursurile de profil precum Kylie Jefferson, Casimere Jollette sau Daniela Norman,  fie de actori aflați însă la al doilea sau al treilea rol de acest tip.

 

 

Kylie Jefferson, @kyliemjefferson – cea mai tânără balerină acceptată vreodată în celebra Debbie Allen Dance Academy

Astfel, deținătoarea rolului principal, Kylie Jefferson a fost cea mai tânără balerină acceptată vreodată în celebra Debbie Allen Dance Academy, la vârsta de doar 6 ani. A studiat ulterior baletul la Boston Conservatory și după absolvire s-a alăturat trupei de profesioniști Complexions Contemporary din New York, cu care a și realizat un turneu la nivel național.

 

 

 

 

Casimere Jollette @casimere a participat la competiții de balet până în urmă cu doar câțiva ani înainte de lansarea filmului

Născută în Chicago în 1996 a început dansul la vârsta de trei ani și modelling-ul la 7. Nu i-a luat mult până a început efectiv să strălucească în zona baletului. Poate și sub influența mamei sale care a fost leaderul majoretelor cunoscutei echipe de  fotbal amerian Chicago Bear’s. Pentru a avea mai mult timp să se pregătească în balet și pentru competițiile de profil, Casimere a urmat programa scolară în regim de home-schooling. A participat în competiții de profil până la vârsta de 17 ani.

 

 

 

Daniela Norman @dannie_norman și-a început relația cu dansul la English National Ballet School

În vârstă de 22 de ani, Daniela Norman și-a început relația cu dansul în copilărie, la English National Ballet School. În perioada studiilor a participat în mai multe spectacole organizate de această instituție, între altele dansând și în rolul Prințesei Aurora din spectacolul “The Sleeping Beauty”. O apariție celebră a fost și cea din spectacolul “Cats” produs pentru televiziune în regia lui Tom Hooper.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate