Opera „Flautul Fermecat” revine la Opera Comică pentru Copii! OCC aduce în premieră copiilor și Noaptea Spiridușilor la începutul lunii decembrie

La final de noiembrie, Opera Comică pentru Copii oferă publicului ocazia de a revedea una dintre cele mai îndrăgite și cunoscute opere din repertoriu, „Flautul Fermecat. Totodată, în primele două weekenduri din decembrie Spiridușii vor oferi copiilor tururi prin spații încă nedescoperite ale Operei Comice pentru Copii, și o vizită chiar la Căsuța lui Moș Crăciun

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

La final de noiembrie, Opera Comică pentru Copii oferă publicului ocazia de a revedea una dintre cele mai îndrăgite și cunoscute opere din repertoriu, „Flautul Fermecat”, de W.A. Mozart, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Celebra lucrare este nelipsită din fiecare stagiune, începând cu 2017, anul premierei sale.

Flautul Fermecat, ultima operă a lui Mozart, Soarele muzicii, este o victorie a Soarelui asupra tenebrelor, a Muzicii în fața zgomotului. Veniți din imperiul Reginei Nopții, Tamino și Pamina găsesc lumina, trecând prin probe teribile: proba focului, proba apei, dar, mai ales, proba tăcerii, a imposibilei comunicări. Lumea ce ne înconjoară e frumoasă, colorată, veselă, liberă, ca un freamăt de aripi. Ne-o înfățișează dionisiacii Papageno și Papagena. Copiii lor, Papagenuții, cum i-am numit noi, inventați de mine, vor duce mai departe această dragoste de viață, care face ca Pământul să trăiască. Privind la întâmplările de pe scenă, bucurându-vă de excelenții interpreți, lăsați-vă învăluiți, dragi copii de toate vârstele, de muzica celestă a celui iubit de Dumnezeu – pentru că aceasta semnifică numele lui, Amadeus.

Cristian Mihăilescu, Regizor

Spectacolul este programat pe 27 și 28 noiembrie, în zilele de sâmbătă (ora 17) și duminică (ora 11), în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, din Calea Giulești 16.

Citește și 

Final de an cu spectacole de excepție la Opera Comică pentru Copii! „Jack și Vrejul de Fasole” și „Spărgătorul de Nuci”

Mesaj cu ocazia celebrării #worldballetday2021! Felicia Filip, Manager Opera Comică pentru Copii

 

Noaptea Spiridușilor, în premieră la Opera Comică pentru Copii

Primele două weekenduri din luna decembrie sunt dedicate unui nou eveniment special. Spiridușii OCC sunt pregătiți să ofere copiilor de toate vârstele o experiență de neuitat. Tururi interactive vor purta întreaga familie prin spații încă nedescoperite ale Operei Comice pentru Copii, călătoria culminând cu o vizită chiar la Căsuța lui Moș Crăciun.

Conform dispozițiilor legale în vigoare, Opera Comică pentru Copii continuă activitatea cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau în exterior, dacă toți participanții peste 12 ani sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, este obligatorie purtarea măștii de protecție. Copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani sunt exceptați de la îndeplinirea condițiilor de mai sus pentru participarea la activitățile menționate.

 

Opera Comică pentru Copii, reprezentație suplimentară pentru musicalul „Micuța Dorothy”

Sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 11, are loc o reprezentație suplimentară a musicalului „Micuța Dorothy”, în regia Antoanetei Cojocaru. Astfel,  toți cei care nu au mai găsit bilete la celelalte reprezentații mai au o șansă de a-și vedea eroii preferați pe scenă.

 

Magazinul OCC și atelierele creative, în continuare în Sala UnderGrant a Operei Comice pentru Copii

În fiecare sâmbătă, între orele 10-13 și 16-19, și duminică, între orele 10-14, Magazinul OCC îi aşteaptă pe cei mici cu ateliere, cărţi şi multe jocuri. Weekendul acesta, cele mai căutate ateliere sunt cele de pictură, lucru manual, marionete, accesorii și alte activități creative. În plus, zeci de cărţi pentru toate vârstele şi o sumedenie de jocuri sunt pregătite pentru a satisface toate gusturile.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate