Opera Națională Română din Iași obligată la plata unor daune de 15.000 EUR, unui angajat, într-un conflict de muncă

by Ballet Magazine
Opera Nationala Romana Iasi
Share the NEWS & spread the JOY!

Printr-o decizie definitivă, într-un proces intentat Operei Naționale Române din Iași (ONRI), Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au ajuns recent la concluzia că Opera trebuie să îi achite daune morale de 15.000 de euro unui angajat, respectiv lui Dan Berihoi. Potrivit publicației locale bzi.ro, sentința este definitivă.

Procesul a fost intentat în 2017, când Dan Berihoi a dat în judecată Opera ieșeană, acuzând nerespectarea demnității în muncă și acte de hărțuirie. Reclamantul a solicitat obligarea Operei Naționale Române din Iași la plata unor daune morale în cuantum de 250.000 de euro și a cheltuielilor de judecată.

Citește și

Interviu cu Maria-Lozanova Buzincu, Prim-solistă a Operei Naționale Române Iași

Prim-solistul Operei din Iaşi, Vlad Mărculescu, a rămas fără contract de muncă

 

Opera Națională Română din Iași  a trecut printr-un control în perioada februarie-martie 2020, din partea Corpului de Control al Ministerului Culturii

Prin recenta sentință, potrivit publicației locale bzi.ro, magistrații ieșeni au desființat o decizie din 27 aprilie 2013, prin care conducerea instituției i-a acordat calificativul nesatisfăcător lui Dan Berihoi, angajat în funcția de maestru balet. Berihoi a susținut că, nu a fost lăsat să își desfășoare activitatea conform fișei postului, și deci calificativul nu a fost unul corect. De cealaltă parte, conducerea ONRI a afirmat că reclamantul nu ar cunoaște coregrafiile și nu ar respecta obligațiile asumate prin fișa postului.

Potrivit unor comunicări transmise prin intermediul social media, în momentul de față, domnul Dan Berihoi este angajat al Operei ieșene, în cadrul Serviciului Balet, în funcția de balerin, conform studiilor și pregătirii profesionale pe care le deține.

Potrivit Operei Naționale Române Iași, domnul Berihoi a absolvit Liceul de Coregrafie dar nu are studii superioare de specialitate, care sunt obligatorii pentru a ocupa funcția de maestru de balet și necesare pentru a conduce un astfel de compartiment artistic.

Reamintim faptul că Opera din Iași a trecut printr-un control în perioada februarie-martie 2020, în urma căruia Corpul de Control al Ministerului Culturii a dispus o serie de măsuri. Dintre acestea o mare parte au fost deja implementate susțin reprezentanții ONRI, iar celelalte sunt în curs de soluționare.

Raportul Corpului de Control al Ministerului Culturii cu privire la controlul realizat la Opera Națională Română din Iași, a fost înaintat instituțiilor abilitate, conform procedurilor legale.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate