Producătorii de poante se întrec în lansarea poantelor de culori închise

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Producătorii de poante de renume mondial se întrec în lansarea poantelor de culori închise. Poantele reprezintă “obiectul” fundamental de lucru al balerinelor. Studiul pe poante, a fost fără îndoială, cea mai mare inovaţie a baletului clasic.

În 2017, Gaynor Minden făcea valuri în lumea baletului cu prima gamă de poante în diverse nuanţe de maro.

Brandul Freed, un alt mare producător de poante, i-a urmat exemplul în 2018 într-o colaborare cu London Ballet Black, iar ulterior Só Dança a oferit modelele sale Toshie şi Aurora în mocha, o nuanţă de satin maro.

Prin urmare, nu ar trebui să surprindă faptul că în mijlocul protestelor cu tematică rasială din Statele Unite, comunitatea de balet a apelat la social media. Cerința este către producătorii mari de poante precum Bloch, Capezio, Repetto sau Suffolk să facă încălţăminte în nuanțe închise.

Citește și: De câtă “deschidere” e nevoie în balet? Cum a evoluat etalarea picioarelor

Bloch, primul producător care va lansa poante în culori închise

Astfel, potrivit unui articol realizat la începutul lunii iunie de cunoscuta publicație americană Pointe Magazine, compania Bloch este cea care a deschis seria declarațiilor în acest sens, dezvăluind planurile companiei de a lansa o linie de poante care să includă nuanţe mai închise în această toamnă.

„Am ascultat cu atenţie, am reflectat asupra produselor realizate şi asupra a ceea ce putem face mai bine. Și recunoaştem faptul că nu ne-am mişcat destul de repede. Din cauza pandemiei de COVID-19 producţia a fost serios încetinită. Cu toate acestea, suntem pe deplin angajaţi să ne atingem scopurile în viitorul apropiat. Și să creăm poante în nuanţe mai întunecate.”

 

La foarte scurt timp alte două mărci renumite au făcut declaraţii în același sens. Prima reacție a venit din partea brandului Russian Pointe, care a anunţat că va lansa o nouă linie de poante într-o gamă diversă de nuanţe, numită RP Palette Pointe Shoes.

Mesajul Russian Pointe de pe Instagram:„Suntem încântați să anunțăm că RP Palette nu va oferi doar colanţi coloraţi sau panglici și elastice, ci şi poante colorate.

Citește și: 7 curiozități despre Balet care merită a fi împărtășite

Reacția Russian Pointe a fost secondată de cea a brandului Capezio, ai cărui reprezentanți au spus că îşi vor extinde ofertele de poante în nuanțe mai întunecate disponibile în două stiluri. In declația publică făcută, Capezio au arătat că susţin visele tuturor dansatorilor de a se exprima prin arta dansului.

producători de poante

La rândul lor, reprezentanții brandului Grishko/Nikolay au adaugat pe Instagram ştirea că vor lansa două culori de poante numite Latte şi Espresso în luna februarie, însă planurile lor s-au amânat din cauza pandemiei. Produsele se pot comanda online şi se pot produce la cerere în orice model şi dimensiune, au precizat aceștia.

Tot pe Instagram, Grishko şi Suffolk au anunţat că vor oferi în curând poante în diverse tonuri de piele. Acest lucru va fi realizat de îndată ce materiile prime comandate vor fi disponibile.

Producătorii de poante, inspirați de petiții virale

Toate aceste anunţuri au venit după o petiţie de acum doi ani pe www.change.org. Petiția a devenit virală recent, adunând 169.804 de semnături înainte de a se închide. O petiție similară către Capezio a strâns 289.930 de susţinători în doar două zile de la lansarea sa.

A treia petiţie a strâns puţin peste 7.000 de semnături. Totodată, se face un pas înainte, cerând producătorilor de poante să ofere opţiuni de nuanţe pentru dansatorii de culoare. Mesajul este adresat în special companiilor Capezio, Repetto şi Suffolk.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate