Raymonda, premieră de balet pe scena Operei Naționale București

by Sena Vladoiu
Share the NEWS & spread the JOY!

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 9 aprilie 2022, de la ora 18:30, premiera de balet „Raymonda”, de Alexander Glazunov, în regia și coregrafia lui Maki Asami, adaptare după Marius Petipa, o realizare artistică deosebită, spectacolul fiind pentru prima dată în repertoriul instituției.

Maestrul de repetiții care s-a ocupat de montarea acestui spectacol pe scena Operei Naționale București, este Takako Nishikawa.

Costumele au fost create de către Viorica Petrovici, iar decorul de Adrian Damian. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

 „Raymonda” este una dintre capodoperele baletului clasic, un spectacol cu temă romantică în care iubirea triumfă.

Deși pentru Marius Petipa a fost ultima sa realizare, „Raymonda” reunește și prezintă toată ingeniozitatea, expertiza și măiestria coregrafului. În ceea ce îl privește pe compozitorul Alexander Glazunov, titlul a reprezentat prima sa experiență în muzica de balet, care mai târziu s-a dovedit a fi un succes important al moștenirii sale.

„Raymonda”, premieră de balet pe scena Operei Naționale București

Spectacolul „Raymonda” spune povestea unei prințese care își așteaptă logodnicul plecat în cruciade. Eșarfa este simbolul iubirii lor și, totodată, simbolul întregului spectacol. Intriga este influențată ca formă de tragedia greacă și reflectă opiniile filosofilor din secolul al XIX –lea: lupta pentru supremația religioasă și otrava morală pe care o creează; credința în lumea metafizică și în viitor; nevoia de cavalerism și dreptate si creșterea conștiinței individuale de sine – prin puterea răscumpărătoare a iubirii și a devotamentului.

Următoarele reprezentații ale spectacolului vor avea loc în zilele de 10, 13 și 15 aprilie, ora 18:30.

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate