Școala de Balet Denisse din Timișoara și Denisa Andreea Fodor sunt câștigătoarele proiectului “Școala ta de balet”

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Derulat în perioada 15 septembrie 2020 – 29 ianuarie 2021, proiectul “Școala ta de balet” organizat de Ballet Magazine cu scopul promovării școlilor și profesorilor de balet, a luat sfârșit.

Performanța în balet înseamna în primul rând dăruire, muncă și talent din partea elevului. Dar contribuția școlii și a profesorilor este fără doar și poate, determinantă! Fie că vorbim de elevi ai școlilor de balet de stat, fie că avem în vedere cursanții școlilor private, nici un succes, mare sau mic, nu ar fi fost posibil dacă micii (sau deja consacrații balerini) nu ar fi avut acces la săli de repetiții și profesori cu care să lucreze, într-un cadru organizat, respectiv în cadrul școlilor de profil.

Prin urmare, nimic nu ar fi fost posibil fără existența unor instituții care să creeze,  să coaguleze, să organizeze și să pună la dispoziția copiilor toată infrastructura și cunoștințele necesare obținerii performanței. Adică, școlile de balet!

Astfel, pentru promovarea și susținerea acestor eforturi, s-a născut proiectul “Școala ta de balet”!

 

Școala de balet Denisse din Timișoara și Denisa Andreea Fodor – fondator și profesor al acestei școli, au adunat cele mai multe mesaje și aprecieri de la copii și părinții acestora.

Citește și

Cine sunt cei care fac posibile performanțele și succesul micilor balerini?

La Sylphide Academic Ballet School și Școala de balet și dans Denisse, în topul nominalizărilor!

Fodor Denisa este absolventă a liceului de coregrafie “Ion Vidu” din Timișoara, și în prezent este studentă la Universitatea de Artă Teatrală, Artele spectacolului secția coregrafie. Este angajată ca balerin-dansator profesionist în Ansamblul Profesionist Banatul, este membră a ansamblului de dans al Casei de Cultură din Timișoara și a colaborat în trecut cu Opera Română din Timișoara.

A urmat 2 ani la rând un curs de specializare predat de Alexander Monakhov, prim solist al faimosul Bolshoi Theatre din Moscova și a participat la numeroase cursuri de formare în domeniul artei în Budapesta și Croația.

A absolvit Educație Fizică și Sport cu master în Fitness și Performanță Motrică, Kinetoterapie și Motricitate Specială cu master în Patologia Ortopedico-Traumatică.

Balerinele Școlii de balet Denisse au fost pe scenă, de Crăciunul anului trecut

Cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, pe 23 decembrie, Shopping City Timișoara a transmis pentru comunitatea sa online de pe rețelele sociale un spectacol inedit susținut de Școala de Balet și Dans Denisse. La inițiativa centrului comercial de a le oferi tinerelor balerine ocazia unui spectacol, pe scenă, pentru publicul de acasă, organizatorii au transformat galeria centrului comercial, după orele de program, într-o scenă pentru spectacolul de balet susținut de către Școala de dans și balet Denisse. Balerinele, cu vârsta cuprinsă între 8 și 13 ani, au pregătit un spectacol de 25 de minute pentru publicul de acasă, în contextul în care evenimentele fizice de Crăciun nu erau posibile.

În urma câștigării acestei proiect, povestea școlii de balet Denisse și cea a Denisei Andreea Fodor – fondatoare și profesor al acestei școli, vor putea fi citite în următorul număr tipărit al revistei Ballet Magazine, care va apărea în luna mai.

 

“Fetița mea merge la această școală sub îndrumarea profesoarei Denisa Fodor de 4 ani, și este foarte încântată. Este o profesoară foarte dedicată, care insuflă fetițelor de mici arta dansului”

 

“O domnișoară profesoară care pune trup și suflet și își dedică timpul ei pentru a excela în dansurile micuților balerini. Este îndrăgită de elevii ei pe care îi disciplinează și îi iubește, are viziune pentru fiecare dans și găsește tot timpul dansul potrivit pentru fiecare copil în parte”

 

Acestea sunt doar două din zecile de mesaje de susținere primite de tânăra și iubita profesoară de balet Denisa Fodor pe adresa redacției Ballet Magazine, prin intermediul platformei de înscriere în proiect. Două mesaje care relevă atât dragostea și prețuirea de care profesorul se bucură în rândul copiilor și părinților cu care lucrează, cât și nivelul de profesionalism și dedicare al acesteia … și care explică astfel cum Școala de balet Denisse și profesoara Denisa Andreea Fodor au reușit să adune cele mai multe nominalizări și mesaje de susținere.

Vă invităm să citiți povestea Școlii de Balet Denisse din Timișoara, și pe cea a fondatoarei și profesoarei acestei școli, Denisa Fodor, în paginile ediției tipărite a revistei Ballet Magazine, care va apărea în luna mai a acestui an!


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate