Școala regală – Școala Artelor! Primăria Sectorului 1 propune înființarea unei unități noi de învățământ dedicată artelor

by Cherciu Lavinia
Share the NEWS & spread the JOY!

Elevii bucureșteni din învățământul cu profil artistic vor putea beneficia de o nouă unitate de învățământ care va fi înființată de Primăria Sectorului 1 în zona Casa Presei Libere: “Școala Regală”, o unitate de învățământ dedicată artelor, la solicitarea mai multor personalități din lumea culturală și artistică. 

“Școala Regală” va fi amenajată în imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 unde, până de curând, a funcționat Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice, structură care a fost desființată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1.

Citește și 

Teachers for SwanZ, un proiect de excepție! Un laborator de dans realizat de Liceul Floria Capsali 

Cum alegem o școală de balet? Lista școlilor de profil, private și publice, din România

 

Pentru elevii din Sectorul 1! înființarea Școlii Regale, extinderea  Școlii Gimnaziale “Ion Heliade Rădulescu”, construirea unei școli și a unei grădinițe noi în cartierul Greenfield

Primăria Sectorului 1 va demara un amplu program de construire de unități de învățământ noi și de extindere a celor existente pentru ca preșcolarii și elevii din această zonă administrativă să aibă cele mai bune condiții pentru desfășurarea orelor de curs.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 de marți, 23 martie 2021, sunt mai multe proiecte care privesc extinderea infrastructurii școlare: înființarea Școlii Regale, extinderea  Școlii Gimnaziale “Ion Heliade Rădulescu” și construirea unei școli și a unei grădinițe noi în cartierul Greenfield.

“Mai puțini elevi într-o clasă înseamnă mai multă performanță în educație. Sectorul 1 este o zonă în continuă dezvoltare care are nevoie permanent de mai multe locuri la școală și de unități de învățământ în fiecare cartier nou înființat. Prin aceste proiecte, ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraaglomerarea din clase și să asigurăm copiilor noștri școli și grădinițe cât mai aproape de casă”, afirmă primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

 

Proiectul “Școlii Regale” – o școală dedicată artelor, la solicitarea mai multor personalități din lumea culturală și artistică

Elevii bucureșteni vor beneficia de o nouă unitate de învățământ care va fi înființată de Primăria Sectorului 1 în zona Casa Presei Libere. Este vorba de “Școala Regală” care va fi amenajată în imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 unde, până de curând, a funcționat Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice, structură care a fost desființată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1.

Angajații de la Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP S1) vor fi mutați din imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Angajații sunt nemulțumiți deoarece sediul din respectiva clădire le oferea un bonus de 15% la salarii ca “spor de antenă”.

Imobilul la care se face referire are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, iar după desființarea structurii amintite mai sus nu este folosit la întreaga lui capacitate. Mai multe personalități din lumea culturală și artistică au propus ca “Școala Regală” să fie o unitate de învățământ dedicată artelor

Pentru realizarea acestui proiect, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 din data de 23 martie 2021 se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1.

Potrivit proiectului de hotărâre, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administrația Domeniului Public, imobilul situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Totodată, acesta este mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obținerii avizelor pentru înființarea unității de învățământ “Școala Regală”.

Proiectul se află la punctul la punctul 5 pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 23 Martie 2021, care poate fi consultat aici Dispozitie 764_17.03.2021Convocator Sedinta Ordinara

Sală de sport, cabinet medical propriu, laboratoare de fizică, chimie, biologie și tehnologia informațiilor și a comunicațiilor, pe un teren nefolosit de ADP pentru Elevii de la Școala Gimnazială “Ion Heliade Rădulescu”

La cererea conducerii unității de învățământ, a asociației părinților și a Federației Naționale a Părinților – EDUPART, Primăria Sectorului 1 a elaborat un proiect de extindere a Școlii Gimnaziale “Ion Heliade Rădulescu” pe un teren deținut de Administrația Domeniului Public Sector 1, în prezent nefolosit. Aici urmează a fi amenajată o sală de sport, un cabinet medical propriu, laboratoare de fizică, chimie, biologie și tehnologia informațiilor și a comunicațiilor. În plus, în noul spațiu urmează să se desfășoare și programul Școală după Școală.

Pentru derularea acestui proiect, în ședința consiliului local de marți, 23 martie 2021, va fi supusă aprobării solicitarea acordului Consiliului General al Municipiului București privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bulevardul Ion Mihalache de la Administrația Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local Sector 1, în vederea extinderii Școlii Gimnaziale “Ion Heliade Rădulescu”.

Mai multe amănunte cu privire la acest proiect de hotărâre aflat la punctul 7 pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 23 Martie 2021.

 

Proiectele Primăriei Sector 1 vizează și înființarea unei școli și a unei gradinițe în Cartierul Greenfield

Copiii din cartierul Greenfield vor avea acces la educație în apropierea casei. Primăria Sectorului 1 va construi pe Aleea Teișani primele unități de învățământ publice din acest cartier. Este vorba de un centru educațional complet – școală, grădiniță, sală de sport, bibliotecă, ateliere de arte/muzică, alei pietonale, spații verzi, spații de joacă, locuri de parcare și tot ce este necesar pentru un centru educațional ultramodern.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate