Start în proiectul „Ballet photography” by Ballet Magazine Romania

by Ballet Magazine
Ballet Photography by Ballet Magazine Romania
Share the NEWS & spread the JOY!

Ești fotograf? Profesionist sau amator, dar faci sau ai făcut fotografie de balet? Dacă răspunsul este DA, Ballet Magazine România îți propune cel mai important proiect de lansare, promovare și susținere a fotografiei în general și a fotografiei de balet în mod specific! Ballet photography by Ballet Magazine Romania.

Fotografia de balet este un domeniu de nișă, și într-un (probabil!) nemeritat con de umbră în interiorul artei fotografice în general. Fotografia de balet are un caracter aparte, dat de detaliile ce țin de tehnica mișcării de dans. Dincolo de acest specific însă, frumusețea așa cum este ea văzută de fotograf, este cea care primează.

Prin urmare, fie că ești fotograf cu un istoric și un portofoliu consistent în fotografia de balet, fie că, profesionist sau amator fiind,  doar ai tatonat această zonă, te invităm să punem în valoare fotografia ca fenomen artistic în general, și fotografia de balet în mod special!

 

Lucrările vor face parte dintr-o expoziție foto ce va fi realizată la momentul lansării revistei Ballet Magazine în format print

Proiectul Ballet photography by Ballet Magazine Romania este singurul proiect din România care își propune promovarea artiștilor fotografi cu lucrări în acest domeniu.

Lucrările transmise de artiștii care se vor implica în acest proiect vor face obiectul unei expoziții foto deschise publicului, pe care revista Ballet Magazine Romania o va organiza cu ocazia evenimentului de lansare a primului număr al revistei „Ballet Magazine”. Ambele evenimente sunt programate pentru finele lunii octombrie 2020.

 

Autorii celor mai apreciate fotografii vor fi invitați să realizeze Calendarul „Ballerinas in red 2021”

Artiștii fotografi cu cele mai apreciate lucrări de către publicul larg, vor fi invitați să realizeze ședințele foto pentru calendarul „Ballerinas in red 2021”. Calendarul va cuprinde fotografii cu cele 12 balerine ce vor fi selecționate dintre participantele la proiectul „Ballerinas in red”, pe baza preferințelor exprimate de public. Condițiile contractelor de parteneriat în acest sens între Ballet Magazine și artiștii fotografi implicați vor fi discutate ulterior între părți.

Așadar, așteptăm cu drag, din partea tuturor celor pasionați de fotografie, un număr de maxim 3 (trei) fotografii de balet din portofoliul propriu.

 

Desfășurarea și condițiile de participare la proiectul Ballet photography by Ballet Magazine Romania

Proiectul se adresează oricărui fotograf ce are în portofoliu lucrări fotografice reprezentative pentru arta baletului.

Proiectul se va derula în perioada 1 mai – 31 iulie 2020. Fotografiile vor fi transmise pe adresa balletphotography@balletmagazine.ro, având ca Subiect: „Ballet photography – nume/alias fotograf”

Lucrările vor fi salvate cu numele fotografiei și al autorului și vor fi transmise către Ballet Magazine cu această denumire. Mail-ul va include în mod obligatoriu link-ul spre pagina publică unde acestea sunt publicate și pot fi identificate. Atenție! Ballet Magazine va prelua exclusiv lucrările care sunt deja publicate într-un album online aparținând fotografului / studioului fotografic care a transmis lucrarea. Lucrările, fiecare în parte sau la comun, pot fi însoțite și de o scurtă descriere, cu detaliile considerate relevante de către autor.

În intervalul 1 mai – 31 iulie 2020, fotografiile primite vor fi încărcate pe website-ul Ballet Magazine în ordinea primirii acestora pe pagina website-ului dedicată acestui proiect și, concomitent, într-un album dedicat proiectului pe pagina de Facebook a revistei.

Ele vor putea fi de asemenea publicate și pe celelalte pagini deținute de revistă pe platformele de social media, atât pe perioada derulării proiectului, cât și ulterior încheierii acestuia.

La încheierea proiectului, respectiv 31 iulie 2020, artiștii fotografi ale căror lucrări au înregistrat cel mai mare număr de aprecieri („Like”, „Love”) acordate (exclusiv!) fotografiilor încărcate în albumul dedicat proiectului pe pagina de Facebook a Ballet Magazine și pe contul de Instagram deținut de Ballet Magazine vor fi invitaţi la stabilirea detaliilor și condițiilor pentru realizarea ședințelor foto pentru calendarul „Ballerinas in red 2021”.

Ședințele foto sunt prevăzute a se derula în intervalul august – septembrie 2020. Coordonatele exacte  vor fi stabilite ulterior, în funcție de disponibilitatea participanților la proiectul „Ballerinas in red” și de cea a locațiilor necesare realizării ședințelor.

 

Condiții de participare și validare pentru înscrierea în proiectul Ballet photography

Pentru a fi publicate, lucrările transmise trebuie să respecte următoarele cerințe:

  1. Fotograful / studioul foto participant să fie autorul și/ sau să dețină drepturile asupra fotografiilor trimise
  2. Lucrările / fotografiile să se regăsească publicate într-un album online, accesibil publicului, care să aparțină fotografului participant la proiect
  3. Mail-ul trimis către Ballet Magazine să aibă ca Subject: „Ballet photography – numele fotografului”
  4. Lucrările / fotografiile transmise să aibă ca denumire numele fotografiei și al autorului (ex: Balerina in răsărit de soare _ Marian Protopopescu)
  5. Mail-ul trimis către Ballet Magazine să cuprindă pentru fiecare lucrare / fotografie transmisă link-ul către pagina web / albumul online (website, Instagram, Flicker, etc) unde aceasta este publicată de autor și poate fi văzută de public
  6. Dimensiunile fotografiilor transmise în atașament să fie de minim 2480 x 1654 pixels / 300 dpi
  7. Fotografia să fie digitală – balb-negru sau color
  8. Fotografiile să fie în format .jpeg 
  9. Fotografiile pot fi procesate (levels, contraste, saturație, vibrance, color balance, etc) dar nu se acceptă colajele.

Ballet Magazine își rezervă dreptul de a modifica oricare dintre coordonatele derulării proiectului, oricând pe perioada acestuia, din motive întemeiate, dar nu înainte de a anunța publicul.

Ballet Magazine își rezervă dreptul de a nu publica imaginile care nu respectă condițiile de participare și de a nu onora solicitările venite din partea participanților care încalcă regulile de participare printr-un act de rea-credință care poate fi considerat fraudă, tentativă de fraudă sau abuz.

Ballet Magazine va monitoriza derularea proiectului și, în cazul în care va observa tentative de fraudă sau comportamente care afectează buna și corecta desfășurare a proiectului, va putea exclude definitiv orice participant implicat în astfel de practici.

 

Premii speciale pentru fotografiile speciale

După încheierea perioadei de derulare a proiectului, cele 12 cele mai apreciate fotografii de către public, după numărul de aprecieri („Like” și „Love”) primite (exclusiv!) în albumul dedicat proiectului pe pagina de Facebook a Ballet Magazine și pe contul de Instagram, vor intra în analiza unei comisii de jurizare.

Comisia va selecta dintre ele cele mai reușite trei lucrări din punct de vedere artistic. Pentru acordarea acestor premii speciale, aprecierea juriului va fi făcută exclusiv din punct de vedere artistic. Fiecare dintre cele 12 lucrări va primi un punctaj de la 1 la 10 din partea membrilor comisiei iar primele trei fotografii, după suma punctelor obținute, vor fi premiate astfel:

Premiul I – 300 EUR

Premiul II – 200 EUR

Premiul III – 100 EUR

Componența juriului care va analiza și acorda premiile speciale va fi anunțată pe website-ul Ballet Magazine până cel târziu la data de 31 mai 2020.

Câștigătorii vor fi anunțați prin publicarea deciziei comisiei de jurizare, pe website-ul Ballet Magazine, până cel târziu la finele lunii august 2020.

 

Condiții legale și fiscale pentru participarea la proiectul Ballet photography

Prin publicarea online pe website-ul propriu și/sau în albumul/albumele proprii de pe paginile de social media și prin transmiterea link-urilor către lucrările ce se doresc a fi preluate de către Ballet Magazine în acest proiect, fotograful/studioul participant își asumă deținerea drepturilor de utilizare și publicare asupra fotografiilor înscrise în proiect.

Acolo unde subiecții fotografiilor transmise sunt minori, participantul (respectiv fotograful și/sau studioul care a transmis fotografia) trebuie să aibă acordul părinților sau tutorelui pentru ca fotografiile să poată fi făcute publice și utilizate în scop publicitar.

Prin înscrierea în acest proiect, participanții își exprimă acordul implicit ca fotografiile încrise spre participare la proiectul Ballet photography să poată fi făcute publice și utilizate în scop publicitar de către Ballet Magazine, inclusiv pe paginile sale de social media.

Autorul își asumă integral și exclusiv obligația de a avea un contract de colaborare cu modelul fotografiat, care să permită autorului oferirea fotografiilor spre publicare către terțe persoane (fizice sau juridice). Ballet Magazine va publica fotografiile transmise, responsabilitatea juridică pentru oricare dintre elementele menționate mai sus revenind în exclusivitate fotografului.

Ballet Magazine nu este responsabil de plata taxelor/impozitelor/contribuțiilor privind asigurările sociale sau a altor obligații fiscale și financiare legate de premiile oferite. Excepție face impozitul cu reținere la sursă, aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice conform legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate