Concursul Internațional de Dans Clasic și Contemporan , cunoscut și ca Sibiu Dance Competition, va avea loc în perioada 16-18 aprilie 2021, iar înscrierile se vor închide pe 1 aprilie. Nu e o glumă! Ediția se va ține online, ca toate concursurile de anul acesta. Ceea ce nu-i va opri pe tinerii dansatori să participe.
Așa cum am văzut deja la concursurile care au avut deja loc de la începutul anului, pasiunea pentru dans și dorința de a dansa nu au fost diminuate, chiar și în condițiile restrictive impuse de pandemie.
Directori ai marilor școli de dans din lume, în juriul Sibiu Dance Competition, Virtual Edition 2021
Juriul va fi condus de Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet de la Sibiu și director artistic al concursului de dans.
Ceilalți membri ai juriului sunt: Alexander Mishutin– Artistic Director of International Ballet High School Tokyo, Japan, Denis Medvedev – Bolshoi Ballet Academy, Russia, Misha Tchoupakov – Assistant Professor of School of Dance at University of the Arts, USA, Robert Parker – Artistic Director at Elmhurst Ballet School, UK, Roberta Ferrara – Director and choreographer of the company Equilibrio Dinamico (EDC), Italy, Valentin Bartes– International Choreographer/Artistic Director of Bell Art Cultural Association, Italy, Réjane Losno-Tobelem – President of the Dance Israeli Confederation, Israel, Sandra Mavhima – choreographer, Romania, Kirill Melnikov – professor at University of Music and Performing Arts Munich, Germany, George Postelnicu – Artistic Director at Dance Campus & Contest San Francesco di Paola, Italy, Daria Sosnina – Perm State Ballet School, Russia.
Citește și
Baletul de acasă. Cum i-a afectat pandemia de Covid-19 pe dansatori, interviu cu Misha Tchoupakov
Interviu Simona Noja: experiența scenică a profesorilor de balet – contează sau nu?
Trei maeștrii români ai coregrafiei în Juriul Internațional al Sibiu Dance Competition, Virtual Edition 2021
George Postelnicu, s-a născut la București, în 1964 și a studiat dansul clasic (metoda Vaganova) la Liceul Coregrafic din București sub îndrumarea maeștrilor Ștefan Bănică, Costantin Marinescu și Gheorghe Iancu.
În prezent predă ore de balet, caracter, repertoriu și pas de deux în Italia și Germania. A creat Dance Campus & Contest San Francesco di Paola, fiind directorul artistic al acestui eveniment anual.În prezent predă ore de balet, caracter, repertoriu și pas de deux în Italia și Germania. A creat Dance Campus & Contest San Francesco di Paola, fiind directorul artistic al acestui eveniment anual.
Sandra Mavhima este coregraf, profesor și director artistic. A absolvit Liceul de coregrafie „Floria Capsali”, București în 2003. După absolvire a lucrat ca balerină la Teatrul Național de Operetă și Musical „I. Dacian”, Circul Metropolitan București, Orion Balet.
În 2007 a obținut licența în arte (coregrafie) la Universitatea Națională de Teatru și Cinematografie „I.L. Caragiale” (UNATC), în 2010 masterul în Artele Spectacolului, în cadrul aceleiași universități. În 2014 a absolvit Universitatea Națională de Arte București, Facultatea Istoria și Teoria Artei, iar în 2018 a obținut un doctorat în cinematografie și media pe baza studiului de cercetare „Limbajul coregrafic în filmul experimental” (UNATC).
Valentin Bartes este absolvent al Școlii Naționale de Balet din Cluj-Napoca în 1993. Profesor și îndrumător i-a fost tatăl său, Emilian Bartes, dansator principal al Teatrului Național Român din Cluj-Napoca.
În timp ce era încă student, obținuse deja patru medalii de aur la Concursul Național de Balet din România. Cele mai recente realizări ale domnului Bartes: coregraf la Vakhtang Chabukiani Tbilisi Ballet Art State School, pentru producția Sleeping Beauty și invitat ca Ballet Master la State Ballet of Georgia din Tbilisi în 2016. De asemenea, invitat ca Ballet Master și coregraf la Opera din Cairo, Egipt, pentru producția Coppelia. Domnul Bartes a mai lucrat ca Ballet Master invitat la Ballet de Jalisco, Guadalajara, Mexic în sezonul 2016-17. Coregraf și profesor cunoscut în întreaga lume, Valentin Bartes este în prezent președintele Asociației Culturale Arte Italia.
320 de dansatori, sute de premii, burse de studiu și invitații la marile școli de dans din lume la Sibiu Dance Competition ediția 2019
La ediția din anul 2019 au participat 320 de dansatori din România, Japonia, Grecia, Italia, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Austria, Ucraina, Federația Rusă, Lituania, Bulgaria, Georgia. Sute de premii, burse de studiu și invitații la marile școli de dans din lume i-au bucurat pe tinerii dansatori din România care au participat anul trecut la acest concurs.
Vezi “Premii și burse _ Concursul Internațional de Dans Clasic și Contemporan 25 – 27 octombrie 2019”
Sperăm ca și anul acesta numărul de participanți din țara noastră să fie extrem de mare. Ca și numărul câștigătorilor! Și poate chiar Marele Premiu, acordat lui Francisco Gomes din Portugalia, la ediția din 2019, să rămână anul acesta în România!