Stuttgart Ballet: Response II sau cum schimbă pandemia un spectacol

by Mihaela Ivan
Share the NEWS & spread the JOY!

Stuttgart Ballet – Angelina Zuccarini in Mehlberg, Ch: Shaked Heller © Stuttgarter Ballett

Stuttgart Ballet va transmite live în premieră vineri, 30 octombrie 2020, de la ora 20.00, ora României, a doua parte a seriei RESPONSE, care are ca temă actul de creație artistică în această perioadă dificilă.

Inițiativa aparține Directorului artistic al Stuttgart Ballet, Tamas Detrich, iar răspunsul vine de la cinci tineri coregrafi, toți dansatori ai companiei.

Stuttgart Ballet: Denumită sugestiv ”Young Bloods”, partea a doua a seriei  RESPONSE reunește cinci piese scurte:  Aedis, în coregrafia lui Alessandro Giaquinto, Aliunde Ievi, în coregrafia Aurorei de Mori, Chrysalis, în coregrafia Vittoriei Girelli, Resonanz, în coregrafia lui Agnes Su și Mehlberg, în coregrafia lui Shaked Keller.

Citește și:

YAGP vine la București

Liceul „Floria Capsali” coordonator al proiectului “Teachers for SwanZ”

 

Stuutgart Ballet

Elisa Badenes Foto: Roman Novitzky

Fiecare parte este gândită pentru un număr limitat de dansatori, pentru a respecta restricțiile privind distanțarea fizică. Totodată, pentru ca repetițiile să se desfășoare mai ușor și în perfectă siguranță. Mai mult, cuplurile care dansează împreună locuiesc în aceeași casă.

Dincolo de restricții și schimbări, actuala criză sanitară le-a oferit ocazia acestor tinere talente să se exprime pe scenă. O provocare pe care au acceptat-o cu entuziasm.

 

În privința temei, tinerii coregrafi au avut libertate deplină să exprime stările și emoțiile prin care au trecut în ultimele 6 luni. Cu excepția Vittoriei Girelii care cu această ocazie își face debutul în coreografie, ceilalți tineri au deja la activ una sau două creații coregrafice.

Spectacolul, care nu va avea pauze, poate fi urmărit în direct pe pagina de Facebook, pe canalul de youtube sau pe site-ul Companiei Stuttgart Ballet.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate