The greatest dancer

by Mihaela Moldoveanu
Share the NEWS & spread the JOY!

“The greatest dancer” produs de BBC, un show care a inspirat sute de mii de copii și adulți să danseze. BBC a dovedit încă o dată că rolul său de a inspira, motiva, educa, ajuta, contribui la bunăstarea și calitatea vieții poporului englez e pe mâini bune.

Conform formatului, participanții dansează în spatele unei oglinzi și dacă 75% dintre privitori apreciază performanța lor, atunci oglinzile se deschid și dansatorii se trezesc pe scenă, în fața spectatorilor. Câștigătoarea, Ellie Ferguson, în vârstă de 14 ani, a câștigat premiul de 50.000 de lire și s-a întors la școală, continuând să danseze.

#BoysCanDanceToo

Dar nu despre ea vreau să vă vorbesc, ci despre cel mai tânăr participant, Fionn McMorrow, în vârstă de 9 ani. Fionn a impresionat publicul cu un solo de balet, iar lui  Matthew Morrison, unul dintre Căpitani (jurat) nu i-a venit să creadă că mișcările, extensiile, tehnica, naturalețea, emoția, toate sunt trăite și exprimate de un băiat de doar 9 ani. “Pe scenă, simte cum un curent îi electrizează corpul și pur și simplu trebuie să se lase în voia lui”, sunt cuvintele tatălui său, Jason, un tată extrem de mândru de copilul său.

Inspirat de povestea lui Billy Elliot (despre acest film extraordinar într-o altă postare), considerat un fel de Billy Elliot din Sligo, Fionn a participat și la Irlanda Got Talent, unde  a mărturisit că la școală a fost umilit și batjocorit din cauza pasiunii lui pentru dans.

Băieții nu plâng niciodată

‘’Băieții nu dansează’’ , un fel de “băieții nu plâng niciodată”, e doar un stigmat care poate fi înlăturat sau măcar conștientizat și redus în toate școlile. Fionn avea șase ani când s-a alăturat Lisa Cooper Dance Academy, odată cu surorile lui. Era singurul băiat din grupă. Pentru că lua lecții de balet, considerat un dans exclusiv pentru fete, Fionn era etichetat la școală drept uncool. Tatăl său a povestit că, după performanțele televizate, toți cei care au râs de el ar fi vrut acum să-i fie prieteni.

Copiii sunt copii, spunea el, dar iată cum se întoarce roata. După apariția de la BBC, Fionn din Sligo, Irlanda, a devenit cel mai cool băiat din școala. A dansat în mai multe școli și a schimbat atitudinea copiilor față de dans.

Mai mulți băieți vor acum să danseze ca el și motto-ul lui a devenit o mișcare în mai multe școli:  #BoysCanDanceToo. Să sperăm că acest curent va inspira cât mai mulți tineri, băieți sau fete, să lase deoparte etichetările și să danseze, nu neapărat pentru performanță, ci pentru a se simți bine, pentru a-și îmbunătăți viața!


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate