World Ballet Day 2021! Pe 19 octombrie sărbătorim rezistența acestei forme de artă în fața provocărilor

Ediția 2021 va fi cea mai mare de până acum. Grație colaborării cu TikTok și a transmisiunilor pe YouTube și Facebook, organizatorii se așteaptă ca anul acesta să fie depășit recordul din 2019

by Cherciu Lavinia
Share the NEWS & spread the JOY!

Royal Ballet, Baletul Balșoi și Australian Ballet au anunțat că Ziua Mondială a Baletului (World Ballet Day), cu hastag-ul #WorldBalletDay2021, va fi sărbătorită pe 19 octombrie. Sărbătoarea globală revine pentru al optulea an consecutiv, reunind o serie de companii de top din lume pentru o zi plină de dans.

Pe parcursul zilei, repetițiile, discuțiile și cursurile vor fi transmise gratuit pe 6 continente, oferind imagini unice din culise ale celor mai mari vedete ale baletului și ale tinerelor speranțe.

Citește și 

Celebrăm Ziua Internațională a Dansului alături de International Theatre Institute! Ballerinas in Red 2021 

Special Ballet Magazine! Pe urmele lui Sergei Polunin. Jurnalul de călătorie a cinci admiratori

 

Ediția World Ballet Day 2021 va fi cea mai mare de până acum. #WorldBalletDay2021

În condițiile în care regulile legate de pandemia COVID-19 se schimbă zilnic pe tot globul, companiile de dans s-au străduit să se întoarcă pe scene și în sălile de repetiții. Sărbătoarea din acest an va recunoaște rezistența extraordinară a acestei forme de artă în fața tuturor provocărilor și, totodată, va prezenta amploarea talentului, coregrafiei și a volumul de muncă implicate în actualele producții.

Ediția #WorldBalletDay din 2021 va fi cea mai mare de până acum. Grație colaborării cu TikTok și a transmisiunilor pe YouTube și Facebook, organizatorii se așteaptă ca anul acesta să fie depășit recordul din 2019, când conținutul #WorldBalletDay a fost vizionat de peste 300 de milioane de ori.

Sărbătoarea din acest an a prețuitei noastre forme de artă va fi mai importantă și mai semnificativă ca oricând, pe măsură ce prietenii și colegii din întreaga lume se întorc pe scenă și în studio, mulți cu mare dificultate. Sper că Ziua Mondială a Baletului continuă să le ofere dansatorilor și iubitorilor de balet din întreaga lume un sentiment de solidaritate – și, în același timp, să familiarizeze noua generație cu frumusețea și inspirația baletului, care au susținut și hrănit publicul nostru în ultimele 18 luni.

Kevin O’Hare, Director Royal Ballet

Photo: Joe Plimmer, @ Royal Opera House

 

În 2020, Ziua Mondială a Baletului (World Ballet Day), sărbătorită pe 29 octombrie, a fost cea mai mare sărbătoare vreodată a dansului global cu 40 de companii de dans care au participat la un eveniment unic în direct. Baletului australian, baletului Bolshoi și baletului regal li s-au alăturat companii de dans din întreaga lume, precum Polish National Ballet, The Royal Danish Ballet , Wiener Staatsballett, Stuttgart Ballet, Dutch National Ballet, Paris Opera Ballet, La Scala Ballet Company, Staatsballet Berlin, Finnish National Ballet, Opera Sofia, The Mikhailovsky Theatre, Mariinsky Theatre, Birmingham Royal Ballet, English National Ballet, Scottish Ballet, Northern Ballet, Royal Academy of Dance  din Europa, dar și o mulțime de companii din cele două Americi, Asia-Pacific  sau Africa, precum: National Ballet of Canada, Houston Ballet, Pacific Northwest Ballet, Alvin Ailey American Dance Theatre, Acosta Danza, Ballet Concierto de Puerto Rico, Les Grands Ballets Canadiens de Montréal, São Paulo Dance Company, Ballet Nacional de Cuba, Boston Ballet, American Ballet Theatre, (Asia-Pacific) Singapore Dance Theatre, Hong Kong Ballet, West Australian Ballet, Korean National Ballet, National Ballet of Japan, Queensland Ballet, Royal New Zealand Ballet, (Africa) Cape Town City Ballet, Joburg Ballet

Sărbătoarea a oferit publicului posibilitatea de a merge exclusiv în culisele celor mai importante companii de balet din lume.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate