YAGP Paris 2021! 3 premii pentru 3 balerine La Sylphide și Outstanding Teacher pentru maestra Lorelei Bari

YAGP este cel mai mare concurs de balet din lume, care oferă burse copiilor talentați pentru a-și continua pregătirea în cele mai mari școli din lume. În juriul de la Paris de acest an au fost unele dintre cele mai mari personalitati ale baletului mondial.

by Mihaela Moldoveanu
Share the NEWS & spread the JOY!

Semi-finala Youth America Grand Prix care a avut loc de curând la Paris, le-a încununat cu lauri pe elevele academiei de balet La Sylphide. YAGP este cel mai mare concurs de balet din lume care oferă burse de studiu pentru copiii talentați.

Citește și

Călin Hanţiu, o carieră de prim-balerin, maestru de balet şi coregraf

Cele mai bune 5 spectacole de balet din toate timpurile, potrivit Ranker.com

Ediția de la Paris a fost de data aceasta live iar între sutele de copii, trei balerine din România s-au întors acasă cu premii. Margot Le Blay, Carina Giorgiu și Sofia Barzac sunt elevele La Sylphide Academic Ballet School. Fondatoarea școlii, doamna Lorelei Bari a primit din partea juriului premiul Outstanding Teacher!

Foto: YAGP 2021,  Paris; Margot Le Blay, Carina Giorgiu și Sofia Barzac, eleve ale Sylphide Academic Ballet School

YAGP, cel mai mare concurs de balet din lume

B.M. – V-ați întors recent de la Paris, de la ediția live a concursului YAGP, cu multe premii și burse. Cum a fost experiența de anul acesta?

Lorelei Bari – Da, semi-finala Youth America Grand Prix este cel mai important concurs la care am participat anul acesta. Concursul a avut loc live pe scena Teatrului Andre Malraux.

YAGP este cel mai mare concurs de balet din lume, care oferă burse copiilor talentați pentru a-și continua pregătirea în cele mai mari școli din Europa și SUA. Juriul de la Paris a convocat mari personalitati ale baletului precum: Dna Elisabeth Platel –  director al Școlii de balet a Operei din Paris, Claire Beaulieu – profesor la Școala de balet a Operei din Paris, Jason Beechey – rector al Universității de dans Palucca din Dresda, Paola Cantalupo – Director Artistic al Școlii Rosella Hightower din Cannes, Jean-Yves Esquerre – Director Artistic la European Ballet School Amsterdam, Andrey Klemm – profesor la Școala de balet a Operei din Paris, Steffi Scherzer – Director Artistic la Zurich Dance Academy și Gennadi Saveliev – maestru de balet la American Ballet Theatre și co-fondator YAGP.

 

Premiantele din România, invitate la Școala de Balet a Operei din Paris

Lorelei Bari – Organizarea a fost foarte bună, copiii au participat la toate workshopurile ținute la Școala de balet a Operei cu profesori eminenți și cu membri ai juriului. Peste tot s-a ținut cont de regulile cerute de autoritățile franceze (măști de protecție, certificat verde obligatoriu pentru toți cei peste 12 ani). Au participat sute de copii, majoritatea din Franța, Belgia și Portugalia. Elevele noastre au obținut premii și burse. În categoria Pre Competitive,  Margot a luat locul 3 iar Carina a obținut Hope Award, cel mai mare premiu care se acordă la această categorie și care e mai sus de locul I. La categoria Junior,  Sofia a obținut locul I cu felicitările juriului.

Bursele primite sunt o onoare excepțională, mai ales faptul că toate cele trei fete au fost invitate de doamna Elisabeth Platel la Școala de Balet a Operei din Paris,  o instituție de prestigiu care invită cu greu elevi internaționali.

 

Sofia Barzac, 12 ani, locul I la Junior Classical la YAGP 2021 Paris

Sofia Barzac e la a doua participare la YAGP.  Prima dată, în urmă cu doi ani, a câștigat  locul I la categoria Pre Competitive.  Provocarea de a participa la concursul de la Paris,  după trei luni de muncă susținută, i-a adus și câteva burse. La Royal Ballet School, la Opera de Paris Ballet School, la John Cranko Ballet School Stuttgart, plus o invitație la audiție la Opera de Paris. Premiul și bursele sunt o oportunitate pentru Sofia de a fi acceptată la una din aceste școli de renume. Balerinele preferate sunt Sylvie Guillem și Natalia Osipova.

B.M. –  Cum arată visul tău Sofia?

În viitor vreau să devin dansatoare, să dansez cu coregrafi renumiți și să fac lumea fericită prin dansul meu!

Sofia Barzac este totodată și una dintre finalistele proiectului “13Under13” realizat de Ballet Magazine Romania în colaborarea cu școlile de balet nominalizate în proiectul “Școala ta de balet”.

VEZI AICI lista celor mai promițători 13 copii din baletul românesc actual, viitori posibili mari balerini, cu vârsta de sub 13 ani așa cum sunt ei văzuți de profesorii cu care lucrează și de echipa proiectului “13Under13, 2021″ by Ballet Magazine Romania

 

Margot Le Blay, 10 ani, locul III la Pre Competitive, YAGP 2021 Paris

Margot Le Blay a obținut locul trei la categoria Pre Competitive și o invitație la audiție la Opera din Paris. Este elevă La Sylphide de numai șase luni, dar se simte deja ca acasă. Cele trei luni de muncă asiduă i-au împlinit visul de a participa la concursul YAGP iar premiul o înurajează să danseze mai departe. Visul cel mare e să devină danseuse étoile la Opera din Paris. Modelul ei este Sylvie Guillem. Deși are doar zece ani, premiul obținut la YAGP o motivează să-și urmeze visul.

 

Carina Giorgiu, 11 ani, Hope Award la YAGP 2021 Paris

Carina Giorgiu a obținut în secțiunea Pre-Competitive Classical, Hope Award, cea mai înaltă distincție la această categorie de vârstă. Plus o bursă de o săptămâna la Royal Ballet School din Londra și o invitație la audiție pentru o bursă în următorul an școlar la Școala de Balet a Operei din Paris. Pentru acest concurs s-a pregătit intens timp de două luni. Natalia Osipova o inspiră să continue și visează să ajungă între primele cinci balerine ale lumii!

B.M. – Ce au însemnat pentru tine participarea la acest concurs și premiul obținut?

YAGP înseamnă pentru mine emoție, balet live, o pistă de lansare pentru copiii care vor sa facă balet la cel mai înalt nivel. O oportunitate de a cunoaște alți copii la fel de pasionați de balet și  profesori foarte buni. Concursul mă ajută și să înțeleg la ce nivel de performanță mă aflu în prezent. A fost foarte bine că am fost împreună și cu colegele mele de la școala de balet și ne-am susținut ca o echipă. Acest premiu înseamnă jumătate de drum împlinit. Bursa și audiția mă vor ajuta în pregătirea mea.

 

Doi ani de pandemie, concursuri online și multe premii pentru elevii La Sylphide

B.M. – Doamna Lorelei Bari, ce au însemnat ultimii doi ani de pandemie pentru elevele dumneavoastră?

Lorelei Bari –  O provocare continuă pentru copiii care fac performanță. Dorința lor de studiu a rămas aceeași dar posibilitățile de a fi pe scenă au fost extrem de limitate. Cu toate acestea, elevii noștri au participat la diferite concursuri organizate online și au obținut rezultate remarcabile la toate.

Dintre acestea aș aminti doar: We Dance Festival & Contest 2021 – Rusia, Torino Danza d’autunno 2020 – Italia, Stars of tomorrow  2020 – UK, About Dance 2021 – Italia, Bari Ballet Competition 2021 – Italia, DWC Romanian Qualifier 2021, Salieri Danza Italy 2021, YGP Romania 2021, YAGP International Virtual Finals 2021. Peste tot copiii noștri au primit premii și burse oferite de organizatori și juriu.

 

 

YAGP 2021 Paris, Outstandig Teacher YAGP 2022 pentru Lorelei Bari

Ca recunoaștere a muncii și pasiunii depuse în educarea tinerei generații de balerini,  juriul de la Paris i-a acordat premiul Outstanding Teacher YAGP 2022 doamnei Lorelei Bari, fondatoarea Școlii academice La Sylphide.

Adăugăm și noi felicitările noastre Doamnei Lorelei Bari și celor trei premiante.  Vrem să-i felicităm pe toți  profesorii de balet din țară care nu au renunțat la muncă în această perioadă grea.

Citește și: La Sylphide, o Academie de balet de nivel internațional pentru copiii care vor să facă din balet o meserie

Profesorii  care cu pasiune și determinare reușesc să scoată la iveală ce e mai bun în copii și să-i ajute să strălucească. Deocamdată la concursuri ca elevi iar mai târziu ca performeri și staruri ale baletului.

Suntem alături de ei și de toți copiii talentați din România care muncesc pentru performanță și pentru visul de a dansa pe scenele lumii.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate