Zece idei de cadouri de Crăciun perfecte pentru balerine

by Angie Voicu
Share the NEWS & spread the JOY!

Doriţi să cumpăraţi cadouri de Crăciun pentru un prieten dansator sau pentru mica voastră balerină? Ballet Magazine Romania vă propune mai multe idei creative pentru a-i surprinde plăcut pe prietenii sau pe copiii voştri.

1. Revista Ballet Magazine România

Printre cel mai inspirate cadouri de Crăciun pe care le puteți dărui balerinelor este prima revistă de balet din România, care a lansat de curând și varianta print, pe care aveți ocazia să o achiziționați din magazinele Cărturești. În această ediție puteți citi despre „Dance Arts”, cea mai cunoscută și mai bine-cotată şcoală particulară de balet din Viena, fondată de Boris Nebyla și Simona Noja-Nebyla. Tot aici găsiți un interviu de excepție cu Manuel Legris, în poziția sa de viitor – deja actual – Director artistic al Baletului teatrului La Scala din Milano, cât şi cu alte nume mari și povești motivaționale din lumea dansului.

Citește și

Mădălina Stoica: Balerină de succes cu o carieră impresionantă în America!

Felicia Șerbănescu: Un curcubeu de roluri, colaborări și implicări artistice!

2. Podea de dans portabilă

 

Ce bine ar fi dacă, înainte de o competiție sau o gală, dansatorul ar avea acces la o podea de dans pentru a-și exersa mișcările, poate chiar înainte de a urca pe scenă! De ce să nu le cumpărați una portabilă? Acestea vin într-o varietate de stiluri, pătrate sau rotunde și sunt fie din lemn, fie acoperite cu un covor sintetic conceput special şi pot fi folosite oriunde pentru a exersa.

 

3. Ghete de încălzire

Dacă nu ȋţi ȋncălzeşti labele picioarelor înainte de ora de studii, ȋnainte de repetiții sau când aștepți să urci pe scenă, s-ar putea ca toată munca depusă ca să-ţi încălzeşti mușchii să se irosească pe măsură ce picioarele se răcesc. Ghetele de încălzire pentru dans sunt izolate şi sunt suficient de mari ca să poată fi ȋncălţate peste pantofii de balet sau jazz. Te ajută să-ţi păstrezi căldura picioarelor, astfel încât să nu rişti să te accidentezi. Mulți dansatori profesioniști au o pereche specială, pe care o poartă numai în sala de balet, mai ales pe vreme rece, la începutul orei, pe care apoi o îndepărtează când simt că picioarele li s-au ȋncălzit suficient.

 

4. Geantă pentru echipamentul de dans

 

 

Un alt cadou special pentru Crăciun este o geantă pentru echipamentul de dans. Nu numai că ȋn ea se pot transporta costumele, pantofii și accesoriile, dar are și un suport de îmbrăcăminte incorporat, ceea ce ȋi scutește pe dansatori de a face mai multe drumuri de la mașină la cabină, atunci când participă la concursuri.

 

5. Bară portabilă

O bară de dans portabilă, care poate fi instalată acasă este visul oricărui dansator! Cei care nu au un asemena accesoriu, folosesc de obicei speteaza unui scaun, o masă, tăblia patului sau balustrada balconului. Dar problema este că întotdeauna ajungi să te lovești cu picioarele de orice este de cealaltă parte și nu găseşti niciodată o piesă de mobilier care să aibă înălțimea potrivită ca să-ţi păstrezi postura corectă a spatelui.

 

6. Bandă elastică pentru streching

 

Banda elastică pentru streching este folosită de dansatorii profesioniști din întreaga lume pentru că ȋi ajută să-și crească și să-și mențină mobilitatea. Uneori e nevoie doar de o împingere sau tracțiune suplimentară asupra unui mușchi, care nu este suficient de puternic, sau a unui tendon care nu este suficient de flexibil, iar aici poate fi utilă o bandă de streching.

 

 

7. Colanți de dans (maieuri de picior)

Colanții de dans par un cadou evident, nu? Dar trebuie să avem ȋn vedere că dansatorii folosesc şi uzează multe perechi de colanți pe an. Deci, ȋnainte de a-i cumpăra drept cadou, aflați dimensiunea potrivită și cumpărați una sau mai multe perechi, ca rezervă sau pentru situații de urgență.

 

8. Accesorii și bijuterii

 

Dacă doriți să faceți cadou un mic accesoriu balerinelor, puteți opta pentru bijuterii. Există numeroase site-uri online care vând lănțișoare cu pandantive ȋn formă de poante, măşti de protecție cu desene speciale cu balerine și mesaje simpatice, penare în formă de poantă, truse de cosmetice și multe alte accesorii special create pentru dansatori.

 

 

9. Recipiente pentru apă

Este important să rămâi hidratat în timpul antrenamentului, dar recipientele pentru apă din material plastic de unică folosință nu sunt practice și nici ecologice. Există ȋnsă acum numeroase modele mai interesante, colorate și mult mai bune – ceea ce este un câștig din toate punctele de vedere.

 

10. Geantă pentru tutu

Dacă aveţi ȋn gând o balerină, e foarte probabil să transporte cel puţin un tutu atunci când participă la o gală sau un concurs. Există genți făcute special pentru aceasta şi, dacă doriți ceva cu adevărat deosebit, ȋi puteţi cumpăra una pe care să fie brodat numele ei. Astfel, cadoul va fi cu adevărat personalizat!

 

 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate