Ministerul Culturii – Apel la dialog, cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului 2020 

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Ne-a bucurat faptul că Ministerul Culturii a sărbătorit virtual Ziua Internaţională a Dansului 2020 şi că  domnul ministru Bogdan Gheorghiu a transmis un mesaj personal cu această ocazie.

“Dansul este o manifestarea bucuriei, a stării de bine, dar și un canal de transmitere a emoțiilor și mesajelor. Treptat, viața va reveni la o formă de normalitate, puțin câte puțin, și este esențial să fim optimiști și să ne bucurăm de tot ce putem. Să facem mișcare prin dans, oricând avem ocazia și mai ales în acestă zi, dedicată dansului de orice fel. Prin dans ne menținem sănătoși fizic și psihic, iar în condiții de normalitate a vieții, ne apropie de alți oamenii și ne ajută să legăm prietenii. Dansul înseamnă libertate și chiar este la îndemâna oricui”

Citește și: Ziua Internațională a Dansului – Lansare Ediția de primăvară Ballet Magazine România

Am considerat că gestul său este un semn de apreciere, de interes şi de dorinţă de mai bine. Ne-am gândit să venim ȋn ȋntâmpinarea bunelor intenţii ale domniei sale provocându-l la un dialog sau la o reflecţie mai substanţială asupra situaţiei şi perspectivelor dansului din România, la nivel instituţional.

Când spunem aceasta, avem ȋn vedere faptul că Ministerul Culturii are ȋn subordine directă o seamă de instituţii de interes naţional din zona artelor spectacolului. Domnia sa poate şi trebuie să aibă o perspectivă generală asupra fenomenului coregrafic românesc.

De aceea, ne-am gândit că ar fi potrivit să sugerăm cititorilor Ballet Magazine România să posteze ȋn pagina acestui articol, în secțiunea comentarii, ȋntrebările pe care le-ar pune domnului ministru, dacă ar avea ocazia unui dialog direct cu domnia sa.

Aşteptăm deci de la dumneavoastră, dragi cititori, intervenţii concise, pe care să le putem ulterior grupa ȋntr-un document pe care să i-l transmitem domnului ministru.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate