Baletul de acasă. Cum i-a afectat pandemia de Covid-19 pe dansatori. Misha Tchoupakov: “Suntem împreună în aceeași situație și știu că vom fi învingători!”

by Angie Voicu
Share the NEWS & spread the JOY!

Lumea așa cum o știam a fost schimbată de pandemia de Covid-19. Tot globul a fost afectat direct sau indirect. Nu există un domeniu de activitate care să nu fi fost afectat de pandemie, iar baletul nu face excepție.

Balerinii și profesorii au încercat să depășească dificultățile care au venit odată cu pandemia. Am discutat mai mult despre acest subiect cu Misha Tchoupakov, renumit profesor de balet. De la creșterea în greutate, la griji și anxietate, toate acestea, cu siguranță, sună prea familiar pentru toată lumea. Din fericire, am vorbit cu un om foarte optimist, care și-a găsit speranța chiar și în această perioadă grea.

Puteți citi întregul interviu în ediția de toamnă a revistei. Abonați-vă aici!

Citește și

Ghid pentru întoarcerea în siguranță la studioul de dans, în vremea Covid-19

Despre balet în vremea COVID 19, cu Adrian și Irina Ganea Mihaiu – Prim soliști TNOB “Oleg Danovski”

Pandemia a schimbat jocul. Modul în care s-au adaptat profesorii de balet și studenții, în era Covid-19

Cum v-a afectat pandemia Covid-19 personal și profesional?

Cred că pandemia m-a afectat personal și profesional în mod similar tuturor celor din industria noastră. Am trecut de la predatul față în față și coaching la cursuri online. Personal, desigur, m-a afectat și pe mine: am luat în greutate și sunt îngrijorat mai mult decât înainte de începerea pandemiei, de a fi infectat cu virusul. Îmi fac multe griji și pentru  cei dragi.

Cum ați reușit să vă continuați activitatea în aceste perioadă?

Încerc să mă mențin ocupat cu predarea cursurilor virtuale de balet online în grupuri și în privat, cu mulți studenți  din întreaga lume.

„Cred că fiecare elev este puțin mai concentrat!”

Cursurile online au fost compromisul pe care majoritatea profesorilor l-au făcut în ultimele luni. Care este părerea dvs. despre cursurile de balet online și au fost studenții deschiși la acestea? Au fost afectați emoțional sau fizic în timpul carantinei, deoarece nu au reușit să repete pe scenă sau la curs?

Desigur, orele de balet / dans virtual nu pot înlocui cursurile față în față și munca în timp real în studio, fără a mai menționa un spectacol de scenă. Dar în acest moment dificil, găsim o modalitate de a progresa cu elevii în timpul acestor cursuri virtuale, deoarece concentrarea mea este acum îndreptată direct pe elevul de pe ecran, în special în timpul orelor private. De asemenea, cred că fiecare elev este și el un pic mai concentrat, deoarece nu are pe nimeni de urmat în timpul executării combinației și trebuie să asculte cu adevărat muzica și corecțiile și să-și amintească corect exercițiul.

Care este obiectivul dvs. pentru 2020?

Să supraviețuiesc. Îmi doresc să revenim cu toții la o versiune a vieții normale pe care am avut-o înainte de pandemie. Să putem călători la fel de mult ca înainte și să ne vedem unii pe alții, și câteva locuri noi și să întâlnim oameni noi. Suntem împreună în aceeași situație și știu că vom fi învingători.

Cine este Misha Tchoupakov

Misha Tchoupakov s-a născut și a crescut la Moscova, Rusia. A performat cu Baletul Bolshoi, precum și cu Baletul Colorado, Baletul Sarasota din Florida, Baletul Clasic din Los Angeles, Opera de Stat din Viena Balet și Baletul de operă din San Francisco. Deține și un M.F.A. (master of fine arts n.r) în Pedagogia dansului și coregrafie din Institutul de Coregrafie de la Moscova și a predat la Colorado Ballet, Houston Ballet, Oregon Dance Theatre, Ballet West, David Taylor Dance Theatre, State Street Ballet, Ballet Arlington, Guangzhou Baletul Chinei și Galili Dance în Olanda. El a fost, de asemenea, la facultatea Royal Ballet School și Elmhurst School for Dance în asociere cu Birmingham Royal Ballet din Marea Britanie, precum și director de repetiție pentru YAGP din New York.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate