Bianca Badea: Grație, pasiune și determinare!

by Sena Vladoiu
Bianca Badea
Share the NEWS & spread the JOY!

Bianca Badea are 14 ani și a hotărât deja ce vrea să facă în viață, să fie balerină!  

Este un copil tare îndrăgit de comunitatea baletului românesc și nu numai. Este muncitoare, dedicată și pasionată de balet, iar părinții o susțin și o însoțesc cu multe sacrificii, dragoste și înțelegere pe drumul ales.

A descoperit baletul în cadrul școlii Odette din București, iar acum este elevă în anul IV de balet, clasa a VIII a la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”. Se antrenează în particular în cadrul școlii Casa de Balet, care a susținut-o și a sponsorizat-o în ultimii ani.

Bianca Badea

 

Deține peste 100 de premii obținute în cadrul unor concursuri naționale și internaționale, dar și burse la școli prestigioase precum Royal Ballet School, American Ballet Theatre School, Academia Princess Grace Monaco, Royal Danish Ballet School, Ballettschule Theater Basel, Tanzakademie Zürich, Berlin State Ballet School, John Cranko School, etc.

 

In luna Iunie 2020, a obținut o bursă de studiu la Balletschule Theater Basel pentru o perioada de un an cu posibilitate de prelungire. Această bursă a fost obținută în finala Campionatului Mondial din New York. În urma vizitei la Basel, Bianca a fost acceptată, dar din cauza evoluției pandemiei de Covid-19, a decis să se mai gândească dacă pleacă din România.

Citește și despre: Maya Ciobotă elevă a Liceului de Coregrafie “Octavian Stroia” 

 

-Bianca, ce înseamnă baletul pentru tine?

Bianca Badea: Baletul pentru mine înseamnă o parte din viața mea și este cea mai apropiată formă de exprimare, totodată înseamnă multă muncă și dedicare pentru a ajunge acolo unde îmi doresc, dar și împlinire!

Satisfacția cea mai mare este atunci când sunt pe scenă și dansez.

-Care fost cea mai mare satisfacție a ta legată de balet?

Bianca Badea: Satisfacția cea mai mare este atunci când sunt pe scenă și dansez. Dar dacă ar fi să ne rezumăm la rezultate, sunt mai multe aspecte.

Bianca Badea

În general, atunci când îmi ating obiectivele, cum ar fi premiul obținut în finala campionatului mondial din New York, unde am reprezentat România cu mare succes. O altă satisfacție a fost atunci când Andra mi-a oferit Golden Buzz-ul în emisiunea “Românii au Talent” și faptul că am reușit să duc baletul atât de departe, până în marea finală din sezonul 8! In general, la fiecare eveniment la care particip am câte o amintire plăcută.

 

 

-Care au fost profesorii care ți-au influențat rezultatele?

Bianca Badea: Acesta este un subiect delicat, deoarece fiecare profesor a contribuit la dezvoltarea mea într-o oarecare măsură și pentru asta, le mulțumesc tuturor! Mă bucur pentu că am lucrat cu mai mulți profesori și coregrafi, atât din țară, cât și din străinătate. Consider că de la fiecare am învățat câte ceva.

-Ce părere ai despre revista Ballet Magazine România?

Bianca Badea: Este o inițiativă foarte bună, vă doresc mult succes și un progres cât mai mare. Vă felicit pentru proiectul realizat!

Bianca Badea și-ar dori să ajungă balerină în cadrul companiei Royal Ballet, Londra.

Bianca Badea
-Unde ți-ai dori să dansezi când vei termina școala?

Bianca Badea: Compania mea de vis este Royal Ballet din Londra, dar mai am de vizitat câteva școli de balet care mi-au ofetit atât burse, cât și invitații și cine știe unde drumul mă va duce.
In încheiere, vă mulțumesc pentru acest interviu și să ne auzim cu bine!


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate