Cătălin Bucureșteanu, elev al Academiei Bolshoi, Moscova.

by Sena Vladoiu
Share the NEWS & spread the JOY!

Cătălin Bucureșteanu a descoperit primele lecții de balet la vârsta de 11 ani și jumătate în cadrul școlii Dance Planet. În 2015, din clasa a-V-a, devine elev al Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” București.

In anul 2018, în urma concursului Sibiu Ballet Competition, a obținut inițial școlarizare cu taxă pe o perioadă de 1 an, care mai apoi s-a prelungit cu încă 3 ani, în cadrul Academiei de Balet Bolshoi, Moscova.   

Citește și despre: Mara Tudose, elevă în anul IV a Academiei  de balet Vaganova

Burse și premii importante obținute în ultimii 3 ani:

YSBC 2017: Ballett Schule Theatre Basel, Berlin State Ballet School, L’ecole Nationale Superieure de danse de Marseille, Zurich Dance Academy, Ballettakademie der Winer Staatsoper; TBS 2018: English National Ballet School, Zurich Dance Academy, Ballett Schule Theatre Basel. VIBE 2017 – Locul III dans contemporan, YAGP Paris 2018 – Locul III dans contemporan, D’aor Grand Prix 2016 – Dansatorul de Argint, D’aor Grand Prix 2017 – Dansatorul de Argint, Olimpiada de Coregrafie 2018 – Locul I etapa pe școală, Locul II etapa națională (profesor Ghinea Anamaria), Attitude Ballet Competition Bacau 2016 – Locul I dans de caracter, DWC 2018 – Locul I dans clasic, DWC Germania 2017 – Locul 5 duo, YSBC 2017 – Locul I si Locul II dans clasic, TBS 2018 – Locul II Pas de deux.

 

 

Cătălin, cum ai descoperit baletul și ce înseamnă pentru tine?   

Cătălin Bucureșteanu: La vârsta de 10 ani, am început să dansez la școala Instinct Dance cu doamna profesor Lazar Alice-Constantina.În cadrul acestei școli am învățat mai multe stiluri de dans. Inițial a fost doar un hoby, dar cu timpul a început să îmi placă forte mult și mi-am dorit să evoluez. La vârsta de 11 ani și jumătate, am început să urmez cursuri de balet la școala Dance Planet.

Baletul pentru mine este o artă prin care îți poți exprima sentimentele, dar necesită și foarte multă muncă care îți oferă satisfacții și împliniri.

 

 

Cum se desfășoară o zi din viața ta în cadrul Academiei Bolshoi? Ce studiezi în plus ? 

 

 

 

Cătălin Bucureșteanu: O zi din viața mea în cadrul Academiei Bolshoi, începe dimineața la ora 07:00 și se termină in jurul orei 19:00. Mă trezesc, iau micul dejun, apoi merg la orele de balet. După aceea, am ore de cultură generală. În anumite zile, am dans de caracter, dans contemporan, dans istoric și pas de deux.

La această academie, în anii mari, studiem în plus Limba și Literatura Rusă, Istoria Culturii, Tehnica de a deveni profesor, Lecții de Makeup, Actorie, Istoria Teatrului.

 

 

 

Ce modele profesionale te ghidează și de ce?   

Cătălin Bucureșteanu: Îi admir foarte mult pe Leonid Sarafanov pentru tehnica impecabilă. Totodată, pe profesorul meu de la Academie, Denis Vladimerovici Medvedev. Este un profesor foarte bun de la care învăț foarte multe lucruri noi, cât și o tehnică excepțională.

Un model profesional pentru mine este și dna Oana Daniela Ioniță. Timp de 3 ani m-a ajutat foarte mult să progresez. M-a ajutat să înțeleg ce este baletul, mi-a arătat că prin multă muncă totul este posibil. Fără ea nu cred că aș fi reușit sa ajung aici. Și în prezent, de câte ori sunt în țară, mă primește cu drag la orele ei de studii.

Când ai avut ultima reprezentație? Ce simți atunci când ești pe scenă?  

Cătălin Bucureșteanu: Ultima reprezentație am avut-o în anul 2020, în Moscova.

“Când sunt pe scenă simt că mă pot exprima liber, dansul mă face fericit”

 

Unde ți-ai dori să dansezi când vei termina școala?

Cătălin Bucureșteanu: Îmi doresc foarte mult să dansez la Teatrul Bolshoi din Moscova.

 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate