Corina Lupescu: Balet, pasiune, muncă și sudoare.

by Sena Vladoiu
Corina Lupescu
Share the NEWS & spread the JOY!

Corina Lupescu a descoperit baletul la vârsta de 3 ani în cadrul școlii Ballet Art, București. Susține în anul 2011 examenul de admitere la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” și devine în timp, prin multă muncă, pasiune și dedicare unul dintre elevii de elită ai acestui liceu cu rezultate deosebite.

Olimpiada de Coregrafie:

cls a-VII-a – Locul III etapa pe școală și locul IV etapa națională, cls a-VII-a , Locul I etapa pe școală, locul III etapa națională, cls. a-X-a Locul 2 în ambele etape, cls a-XI-a Locul I în ambele etape.

Concursuri naționale și internaționale:

Finala de la Poreci 2014, locul III, Concursul internațional Marea Neagra locul II 2015, Concursul YAGP  finala 2016, Concursul de la Riga 2016/2017 calificată în finală, Lebădă de cristal 2015 – 2019 locul I, Frece Style Dante Competition locul I, YSBC locul I 2019, Bacău locul I 2019, DWC/BDC locul I, 2017/2019

Corina Lupescu Corina Lupescu Corina Lupescu

In clasa a IX-a, se mută pentru un an la Colegiul Național de Coregrafie Chișinău de unde revine cu o experiență și un bagaj important în tehnica baletului. Corina este totodată pasionată de cai și de peste 8 ani merge constant la călărie.

Din toamnă, se pregătește pentru ultimul an de studiu, clasa a XII a, la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”.

YouTube video

 

Video și imagine montaj: Lavinia Huțanu

Realizator: Sena Vlădoiu

Producător: Ballet Magazine Romania

 

– Ce înseamnă baletul pentru tine?

Corina Lupescu: Baletul poate fi definit în mai multe feluri. Pentru mine înseamnă aer, înseamnă absolut tot ce trăiesc..nu cred că aș putea să rezist fără balet. În vacanța de vară nu pot să stau fătă studii și să exersez măcar.

Corina Lupescu: Baletul pentru mine înseamnă tot! De la pasiune, la muncă, sudoare.

Acel minut pe scenă șterge toată chinuiala și efortul pe care îl fac. Imi dă o satisfacție enormă, de accea mă ajută să continui.

 

– Ce simți atunci când ești pe scenă?  

Corina Lupescu: Știți când este persoana în culise și vede înaintea ei și conpetitoarele, și numărul de dinaintea spectacolului? Face acel pas pe scenă…acea rampă, înainte de a păși pe scenă este absolut incredibilă!

Toți fluturii din stomac parcă se evaporă. Nu mai am absolut nicio emoție, știu ce am de făcut, m-am pregătit pentru acel eveniment și abia aștept să pot să-mi încep pasiunea, cariera și chiar acel moment de dans. Acea emoție, o ador!

 

– Ce părere ai despre apariția revistei Ballet Magazine în România?  

Corina Lupescu: Mi se pare o idee fantastică deoarece foarte multă lume pune anumite reguli și standarde pentru balerine. Cum că noi nu am ști carte, cum că nu ne putem descurca așa de bine dacă nu am face balet, ceea ce este complet greșit. Facem carte chiar mai bine decât unele licee.

Este incredibil ca un om normal, deschizând această revistă, să poată înțelege munca pe care absolut toată lumea o face în spatele baletului.

Pentru că cei care vin la un spectacol spun: Wow ce frumos e! Ce ușoară a parut acea balerină! Dar pentru acel efect de ușurință, sunt ani de muncă.

 

Corina Lupescu

 

– Te gândești la a profesa în România?

Corina Lupescu: Da și nu, în același timp. Este un subiect destul de delicat, deoarece fiind puțin mai mare și având mentalitatea de a “putea face și a pune o pâine pe masă din această carieră” în România nu prea există posibilități.

Nu există un sprijin de la funcțiile mai înalte și baletul nu este așa de bine văzut în România. Deși în străinătate, este cu totul  și cu totul altă poveste.

 

Citește și despre Cât câștigă balerinii rofesioniști în SUA

 

– Ce modele profesionale te ghidează și de ce?

Corina Lupescu: Nu pot să spun că am un singur model pe care îl urmez, consider că este greșită această idee.

Imi place de exemplu Osipova care are o săritură incredibilă! Nici nu atinge podeaua și sare 3 metri! Apoi în ce privește tehnica, ar fi Marianela Nunez, este perfectă din toate punctele de vedere.

In ce privește partea artistică…este din interiorul meu..nu pot să mă ghidez după o singură femeie sau un bărbat…nu pot să pun brațele sau atitudinea corpului exact ca el. Vine din interiorul meu pentru fiecare rol!


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate