Cristina Tudorache – Kiki balerina: elevă la State Ballet School of Berlin

by Sena Vladoiu
Share the NEWS & spread the JOY!

Cristina Tudorache alias Kiki balerina, are 14 ani și este elevă cu bursă completă de studii la State Ballet School of Berlin.

A descoperit baletul la vârsta de 8 ani și jumătate la Studioul de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București, profesor dna. Magdalena Rovinescu. A continuat apoi la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, București.

Kiki este o fetiță tare îndrăgită de comunitatea baletului românesc și nu numai. Și la școală, dar și la diferitele workshop-uri, școli de vară, concursuri, a lăsat o impresie de energie și pasiune extraordinară pentru balet. Este foarte activă pe conturile de social media și are grijă să-și bucure fanii prin postări, filmări și fotografii interesante. Are și niște părinți deosebiți care o susțin și o însoțesc cu multă dragoste și înțelegere pe drumul ales.

Este o elevă muncitoare, talentată și pasionată de tot ceea ce înseamnă dansul. A obținut premii și burse importante în cadrul unor concursuri renumite. In luna Noiembrie 2018, a participat la YAGP ediția 2019 – semifinala de la Paris și a câștigat o bursă pe termen scurt la Zürich Dance Academy.

La concursul YSBC 2019, a obținut Locul II balet clasic și Locul I la categoriile modern/ contemporary / jazz și o bursă completă de 5 ani, la State Ballet School of Berlin.

Totodată, a obținut Locul II – balet clasic și Locul I – dans contemporan la Bucharest Dance Festival, Ediția de Primavară, 2019.

 

 

  De la jazz, la balet clasic!

Cum ai descoperit baletul și ce înseamnă pentru tine?

Cristina Tudorache: Am descoperit baletul la vârsta de 8 ani și jumătate la Studioul de Balet pentru Copii și Tineret, al Operei Naționale București.

Inițial, eu am vrut să devin o dansatoare de jazz și mi-am dorit să fac balet pentru a avea o tehnică mai bună, dar când am terminat prima ora de balet, mi-a plăcut foarte mult și am continuat pe acest stil.

 

Baletul înseamnă foarte mult pentru mine ! Când intru pe scenă și interpretez un personaj, când oamenii mă aplaudă, este o senzație extraordinară!

 

Citește si: Interviu Andreea Țăruș – elevă a Academiei de Balet Princess Grace, Monaco 

 

Cristina Tudorache

 

Cum au fost anii petrecuți la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”? 

Cristina Tudorache: Anii petrecuți la Liceul de Coregrafie au fost foarte frumoși ! Pentru mine a fost o experiență bună pentru că m-a ajutat să ajung la un nivel superior în balet .

 

 

 

 

Cum ai ajuns să studiezi cu bursă completă de 5 ani, la Staatliche Ballettschule din Berlin? Cum te-ai adaptat acolo? Ce părere ai despre primul an încheiat?

Cristina Tudorache: Am reușit să câștig această bursă la concursul de balet Young Star Ballet Competition. M-am adaptat foarte bine și foarte repede ! Este o școală bună și oamenii de acolo sunt foarte prietenoși! După primul an, consider că am evoluat foarte mult nu numai în balet, ci și în dansul modern!

Cristina Tudorache: Am reușit să termin cu note mari și la orele de specialitate, și la orele de cultură generală!

 

Cum se desfășoară o zi din viața ta la Berlin? Mai rămâne timp și pentru alte pasiuni? 

Cristina Tudorache: O zi la Berlin este încărcată.  Avem ore și sâmbăta! După ore, am repetiții pentru spectacolele de la Opera din Berlin. Sincer, dacă vrei, este timp pentru orice! Eu mi-am facut un program bine structurat și am timp și de alte pasiuni!

          Cristina Tudorache

Ce părere ai despre apariția revistei Ballet Magazine România? 

Cristina Tudorache: Această revistă este de mare ajutor ! Poți găsi tot felul de lucruri interesante. Mă bucur că apar și eu în această revista și consider că micile balerine, vor citi aceste articole de tip interviu, cu mare drag.

 

Cristina Tudorache: Model și inspirație – Marianela Nunez

 

Unde ți-ai dori să dansezi când vei termina școala?

Cristina Tudorache: Bună întrebare! Visul meu este să ajung să dansez la Royal Opera House. Balerina mea preferată, Marianela Nunez, se află acolo. Și îmi doresc cât mai tare, să devin ca ea!

 

Mulțumesc pentru acest interviu !

 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate