David Duțu, elev al Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”

by Sena Vladoiu
Share the NEWS & spread the JOY!

David Duțu a făcut primii pași în balet sub îndrumarea d-lui profesor Constantin Marinescu. În anul 2013, a fost admis la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” București, iar din toamnă 2020, intră în ultimul an de studiu, clasa a XII a.

Este unul dintre elevii de elită ai Liceului de coregrafie și o tânără speranță în domeniu.

Pe parcursul anilor de pregătire obține prin multă muncă și pasiune rezultate remarcabile și premii importante în cadrul concursurilor naționale și internaționale, dar și în cadrul Olimpiadelor de Coregrafie, anuale.

în luna Noiembrie 2019, este premiat cu Diploma “Tânără Speranță” pentru performanță interpretativă, oferită în cadrul celei de-a treia ediție a Galei Uniunii Artei Coregrafice din România, desfășurate la Sibiu.

A câștigat locul 3 la secțiunea dans clasic și a intrat în Top 12 dans contemporan în cadrul concursului YAGP Paris, Ediția 2020, fiind singurul român din 170 de concurenți, care a reușit aceste performanțe.

David Duțu 

 

YouTube video

Video și imagine montaj: Lavinia Huțanu
Realizator: Sena Vlădoiu
Producător: Ballet Magazine Romania  

 

– Ce înseamnă baletul pentru tine?

David Duțu: Baletul pentru mine înseamnă în primul rând pasiune. De altfel, este pasiunea mea cea mai mare, multă informație și foarte foarte multă muncă.

Chiar acum mi-am adus aminte de un interviu al marelui Rudolf Nureyev, în care spunea că baletul este într-adevăr un mod de exprimare deoarece te trece prin toate emoțiile, absolut prin toate.

Citește și: “Interviu Alyn Arhire, elev al Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” 

Satisfacție, plăcere și emoție pe scenă

– Ce simți atunci când ești pe scenă?

David Duțu: In primul rând, multă satisfacție pe orice scenă aș dansa, multă plăcere și cred că cel mai important, emoția pe care vreau să o transmit de fiecare dată.

 

– Ce părere ai despre apariția revistei Ballet Magazine în România?

David Duțu: Mi se pare o idee excepțională pentru lumea dansului din România! Cu această ocazie, vom putea afla informații despre viața actualilor și foștilor mari dansatori și mari coregrafi.

David Duțu

 

 

 

 

 

 

 

 

– Te gândești la a profesa în România?

David Duțu: Da, dar aș vrea să dansez și pe marile scene ale lumii.

David Duțu: Cred că fiecare balerin trebuie să aibe personalitatea lui și deci, să fie unic.

– Ce modele profesionale te ghidează și de ce?

David Duțu: Nu cred că am un model anume…sau mai multe. Sigur, că am respect pentru unii balerini. Cred că fiecare balerin trebuie să aibe personalitatea lui și deci, să fie unic. Și acest lucru încerc să-l transmit și eu de fiecare dată când sunt pe scenă.

 

 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate