Eva Gurtovaia – elevă a Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, București.

by Sena Vladoiu
Share the NEWS & spread the JOY!

Eva Gurtovaia este elevă în clasa a XII-a, la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București.

Și-a descoperit pasiunea pentru dans încă de la 5 ani, în cadrul cursurilor de balet de la gradiniță, apoi și-a cultivat-o la Palatul Copiilor și mai târziu, la Liceul de Coregrafie.

A muncit foarte mult pentru visul ei de a fi balerină, s-a dedicat total studiului și a încercat să aprofundeze diferite tehnici și stiluri de la profesorii cu care a lucrat. Este fascinată de muzica compozitorului Serghei Prokofiev.

Citește și: 6 mari compozitori celebri în istoria muzicii de balet

La începutul lunii noiembrie, Eva s-a prezentat la o audiție pentru balerini în cadrul Operei Comice pentru Copii și a obținut un contract de colaborare cu instituția.

 

Când și cum ai descoperit baletul?  

Eva Gurtovaia: Am descoperit baletul datorită parinților mei care la 5 ani, m-au dat la cursuri de balet la grădinița la care mergeam și chiar am avut privilegiul de a lucra cu Virgil Ciocoiu, prim-solist al Operei Naționale București.  De acolo a pornit pasiunea mea pentru dans.

O dată cu începerea claselor primare, am început să fac balet la Palatul Național al Copiilor. Am lucrat acolo 2 ani de zile și pot spune că am dobândit multă experiență artistică. Începând din clasa a III-a, am făcut cursuri de balet la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București. La sfârșitul clasei a IV-a am dat admiterea pentru a intra oficial în clasa a 5-a la liceu.

 

Ce simți atunci când ești pe scenă? Ai un spectacol de balet preferat?

Eva Gurtovaia: Atunci când sunt pe scenă, am o stare de liniște interioară, ca și când aș zbura. Scena mă face cea mai fericită persoană din lume. E un sentiment pe care nici nu îl pot descrie

Îmi plac toate spectacolele dar cel mai mult îmi place “Romeo si Julieta”.  Am văzut multe variante si chiar toate sunt reușite. Cred că muzica lui Sergei Prokofiev e cea care mă unge la suflet. E compozitorul meu preferat. Ce a compus Prokofiev pentru “Romeo si Julieta” este pur și simplu genial.

Eva GurtovaiaEva Gurtovaia

 Ce modele profesionale te ghidează și de ce?

Eva Gurtovaia: Nu am neapărat un model profesional care să mă ghideze deoarece am o lista întreagă de balerine care îmi plac, dar o apreciez foarte mult de Evgenia Obraztsova. Pot spune că sunt fana ei. Îmi place absolut totul la ea.

 

Ești elevă în ultimul an de studiu la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, București. Unde ți-ai dori să dansezi după ce termini școala?   

“La 10 ani, când am intrat în liceu, nu-mi imaginam ce mă așteapta. Eram doar un copil căruia îi plăcea să danseze”

Eva Gurtovaia: Nu îmi vine să cred că am ajuns la acest punct în viață. Mi se pare ireal când mă gândesc la cei 8 ani pe care i-am petrecut în acest liceu și prin câtă muncă am trecut. Nu m-am născut cu calități dar a fost, si este în continuare, datoria mea să fac în așa fel încât să pară că le am defapt.

La 10 ani, când am intrat în liceu, nu-mi imaginam ce mă așteapta, eram doar un copil căruia îi plăcea să danseze.

Cu timpul am început să realizez că trebuie să lucrez foarte mult pentru visul meu. Mulți îmi spun că mi-am sacrificat copilăria pentru balet, dar eu sincer nu cred asta. Drumul meu a fost foarte greu, am avut multe obstacole din cauza cărora am avut de suferit dar până la urmă toate astea au meritat.

 

Baletul este viața mea si îmi doresc din tot sufletul să dansez la un teatru în care să fiu solicitată. La începutul lunii noiembrie, am dat audiție la Opera Comică pentru Copii si am obținut un contract cu ei. Îmi face mare plăcere să am parte de asemenea experiențe.

 

Ce părere ai despre revista Ballet Magazine România?

Eva Gurtovaia: Apariția unei reviste dedicate baletului mi se pare o idee genială pentru că este un mod bun de a cunoaște mai multe despre baletul românesc și despre balet în general.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate