Horațiu Cherecheș: Consider că este un jaf cultural…Simțim toți că murim!

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Horațiu Cherecheș, maestru și coregraf al Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, Constanța, este foarte pasionat de arta sa și de public. Este printre puținii artiști vocali, care s-a implicat și a luptat întotdeauna pentru balerinii TNOB Oleg Danovski, dar și pentru baletul românesc.

Ballet Magazine România preia mesajul transmis de maestrul Horațiu Cherecheș prin intermediul publicației Ziua de Constanța. 

Nu este pentru prima dată când balerinii constănțeni, atât de admirați în țară și peste hotare, semnalează faptul că perioada pe care o traversează, din luna martie încoace, îi afectează fundamental atât fizic, dar și psihic. Poate că și-au pierdut speranțele tot așteptând ca ceva să se întâmple, cineva – autoritate locală, națională – să le ofere șansa de a-și bucura publicul din nou.

Citește și despre; Colegiul Național de Arte Regina Maria, Constanța

Horațiu Cherecheș

Teatrul Le Splendid, Paris, Franța

Și-atunci pare firească reacția maestrului Horațiu Cherecheș la recenta postare a actorului Dragoș Călin, aflat la Paris, prilej cu care a participat la un spectacol la Teatrul „Le Splendid”.

O instituție, după cum se poate vedea și din foto, cu o capacitate asemănătoare cu a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța.

 

 

Horațiu Cherecheș 

„NU MAI POT SĂ AȘTEPT! CÂND SE VA ÎNTÂMPLA ȘI LA NOI !!!!!!! Ca o paranteză, consider că este un JAF CULTURAL (la noi). Publicul așteaptă să aprecieze performanța artiștilor din toate domeniile… fără frică. Noi artiștii, fără public, trăim momente de căderi psihice, nu ne regăsim în activitatea din viața actuală de COVID. ÎN FRANȚA SE POT REALIZA SPECTACOLE ÎN SALA DE TEATRU… LA NOI DOAR OUT! 

 

TNOB Constanța prezintă spectacole pe balconul teatrului. Dar noi, baletul, cum să facem spectacole coregrafice, chiar și decupaje, la 5 metri înălțime când nu ai control vizual. Mie, nouă, balerinilor acestei Companii de Balet considerată ca fiind cea mai bună din România, care efectuează anual turnee în străinătate, ducând numele orașului și al țării peste hotare, ne este îngrozitor, îngrozitor, îngrozitor de dor de public. 

Simțim TOȚI că murim. Și nu e vina celor ce conduc această instituție de cultură sau a Covid 19… Este vina celor ce au pârghii financiare de susținere a celor ce fac ARTĂ!orașului ar trebui să susțină cultura… Că de aia au fost aleși, nu pentru un pui și un litru de ulei”. 

 

Mesajul integral al maestrului Horațiu  Cherecheș îl puteți găsi în Ziua de Constanța 

 

În completare, ieri, 26.08.2020, Președintele României, Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a declarat că: Teatrele și cinematografele se vor putea deschide, probabil, începând cu 1 Septembrie, în condiții speciale 

Klaus Iohannis: “Primul sector, şi recunosc că este un sector la care ţin mult, este zona culturală.

Teatrele şi cinematografele se vor putea deschide probabil începand cu 1 septembrie, în condiţii speciale de siguranţă, vor trebui lăsate locuri libere între spectatori, toata lumea să poarte mască, trebuie respectate anumite condiţii speciale, stabilite de specialişti, dar cred că e important ca acolo unde condiţiile permit să se reia actul de cultură”


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate